Σταματήστε τους πονοκεφάλους σε 5 λεπτά χωρίς καθόλου φάρμακα

Οι πονοκέφαλοι είναι εξαιρετικά συνηθισμένοι αυτές τις μέρες- κυρίως λόγω του αγχωτικού τρόπου ζωής μας. Από την στιγμή που ξοδεύετε χρόνο στην οθόνη παρακολουθώντας ένα εκατομμύριο κλήσεις την μέρα ή τρώτε ακανόνιστα γεύματα και δεν ξεκουράζεστε, όλα αυτά προκαλούν ένα τρομερό πονοκέφαλο.

Το χειρότερο είναι ότι συνοδεύεται από πόνο στα μάτια, στον λαιμό και στα ιγμόρεια. Η άμεση αντίδραση είναι να καταπιείτε κατευθείαν χάπια για να χαλαρώσετε. Αλλά πόσες φορές μπορείτε να το κάνετε αυτό σε μια μέρα;

Μερικές φορές οι πονοκέφαλοι συνεχίζουν να επαναλαμβάνονται σε διαφορετικές ώρες της μέρας που μας νευριάζουν και μας προκαλούν ναυτία. Έτσι αντί για χάπια, δοκιμάστε κάτι νέο. Η εντελώς φυσική μέθοδος πιεσοθεραπεία (acupressure) είναι μια αρχαία τέχνη όπου χρησιμοποιούνται τα δάχτυλα και πιέζουν σταδιακά βασικά σημεία για θεραπεία. Αναπτύχθηκε πριν από 5000 χρόνια στην Ασία. Μπορεί να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σύστημα χρησιμοποιώντας την δύναμη του χεριού. Η πιεσοθεραπεία απελευθερώνει την ένταση, αυξάνει την κυκλοφορία, μειώνει τον πόνο και αναπτύσσει την πνευματικότητα.

Βρείτε μια θέση στην οποία μπορείτε να χαλαρώσετε και με κυκλικές κινήσεις κάντε μασάζ στα σημεία πίεσης.

Το σημείο Yintang

Σταματήστε τους πονοκεφάλους σε 5 λεπτά χωρίς καθόλου φάρμακα - Εικόνα 2

Στην ινδουιστική μυθολογία, η έννοια του Τρίτου Ματιού είναι παρούσα. Συμβολίζει την διαφώτιση. Οι γυναίκες ινδουίστριες φορούν το «bindi» και οι άντρες βάζουν «tilak» ακριβώς στο σημείο yintang μεταξύ των φρυδιών. Είναι το σημείο όπου η γέφυρα της μύτης συναντά το μέτωπο και είναι ιδανική για να απαλλαχθείτε από τον πόνο στα μάτια. Προκαλείται κυρίως από κόπωση.

Σημεία Zan Zhu

Σταματήστε τους πονοκεφάλους σε 5 λεπτά χωρίς καθόλου φάρμακα - Εικόνα 3

Η βάση της εσωτερικής άκρης των φρυδιών ονομάζεται σημείο zan zhu. Μερικές φορές μια μύτη που αιμορραγεί μαζί με έναν πονοκέφαλο είναι ένας θανατηφόρος συνδυασμός. Μπορείτε να περιμένετε ανακούφιση αν κάνετε μασάζ σε αυτό το σημείο ένα λεπτό. Πιέστε ελαφριά αυτό το σημείο με κυκλικές κινήσεις. Αυτό βοηθά επίσης στην βελτίωση της όρασης.

Σημεία Yingxiang

Σταματήστε τους πονοκεφάλους σε 5 λεπτά χωρίς καθόλου φάρμακα - Εικόνα 4

Βρίσκονται στις δύο πλευρές των ρουθουνιών, εκεί που τελειώνουν τα ζυγωματικά και ευθυγραμμίζονται με τα μάτια. Το να κάνετε μασάζ σε αυτά τα σημεία ανοίγει τα ιγμόρεια και μειώνει το στρες. Ανακουφίζει επίσης τον πονοκέφαλο ή τον πονόδοντο.

Σημεία Tian Zhu

Σταματήστε τους πονοκεφάλους σε 5 λεπτά χωρίς καθόλου φάρμακα - Εικόνα 5

Τα σημεία Tian zhu βρίσκονται πίσω από το κεφάλι. Βρίσκονται μεταξύ της βάσης του κεφαλιού και της σπονδυλικής στήλης. Είναι ανάμεσα στα δύο αυτιά και κάνουν θαύματα στους πονοκεφάλους και στις ημικρανίες. Η ρινική συμφόρηση και ο πόνος γύρω από τα μάτια ή από τα αυτιά θεραπεύονται με το μασάζ αυτών των σημείων.

Σημεία Shuai Gu

Σταματήστε τους πονοκεφάλους σε 5 λεπτά χωρίς καθόλου φάρμακα - Εικόνα 6

Κοντά στην γραμμή όπου ξεκινάνε τα μαλλιά, το σημείο shuai gu βρίσκεται σε ένα μικρό λακκάκι. Η κούραση των ματιών και ο πόνος στην κροταφική περιοχή θεραπεύονται ασκώντας πίεση σε αυτά τα σημεία.

Σημεία He Gu

Σταματήστε τους πονοκεφάλους σε 5 λεπτά χωρίς καθόλου φάρμακα - Εικόνα 7

Μεταξύ του αντίχειρα και του δείκτη στο πίσω μέρος της παλάμης, βρίσκεται το σημείο he gu. Είναι ιδανικό για ανακούφιση από σοβαρούς πόνους της πλάτης. Η μικρή ένταση κοντά στον αυχένα και ο πονόδοντος μπορούν επίσης να θεραπευτούν.

Η διέγερση αυτών των σημείων που οι Κινέζοι αποκαλούν τσι και οι Γιαπωνέζοι ki, βοηθά στην απελευθέρωση των ενδοφιρνών, των νευροχημικών που ανακουφίζουν τον πόνο. Η ροή του αίματος και του οξυγόνου στην επηρεασμένη περιοχή αυξάνεται κάνοντας τους μυς να χαλαρώσουν και να προωθήσουν τη διαδικασία θεραπείας. Συγκεκριμένα σήματα που αποστέλλονται στον εγκέφαλο μέσω αυτής της πράξης κλείνουν τις «πύλες» του συστήματος πυροδότησης του πόνου, αποτρέποντας έτσι τις οδυνηρές αισθήσεις να διέρχονται στον νωτιαίο μυελό του εγκεφάλου. Έτσι, την επόμενη φορά αν αισθάνεστε έναν πόνο να έρχεται, ξέρετε τι να κάνετε.

L.C.

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ