Στην Εσπλανάδα στο Φάληρο το κέντρο διαχείρισης ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες

Κέντρο διαχείρισης, αποθήκευσης και εφοδιασμού ειδών πρώτης ανάγκης των σημείων διαμονής προσφύγων, δημιουργούν η Περιφέρεια Αττικής και η Γενική Γραμματεία Εμπορίου στο Φάληρο.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση της περιφέρειας, πρόκειται για το πρώτο στο είδος του Κέντρο που θα παρέχει υπηρεσίες τύπου logistics, για όλη τη χωρική αρμοδιότητα της περιφέρειας Αττικής και ίσως αργότερα όλης της χώρας.
Η συντονισμένη συγκέντρωση, η ασφαλής αποθήκευση, η σωστή καταγραφή και ο έγκαιρος εφοδιασμός των σημείων όπου παραμένουν πρόσφυγες για το διάστημα που τα δύο μέρη συμφωνούν ότι υπάρχει ανάγκη.

Το Κέντρο θα δημιουργηθεί άμεσα στον Ολυμπιακό Πόλο και βρίσκεται δίπλα στις εγκαταστάσεις του Τάε Κβον Ντο, στο χώρο που είναι γνωστός ως Εσπλανάδα, ιδιοκτησίας της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου – ΕΤΑΔ ΑΕ, εσωτερικής επιφάνειας περίπου 1.800 τ.μ. και δύο επιπέδων. Τα πρώτα εμπορεύματα θα μπουν αύριο, με τη συνεργασία του υπουργείου Εμπορίου και θα ταξινομηθούν από τους εθελοντές ως τις 7.00 το βράδυ.

Ως είδη πρώτης ανάγκης ενδεικτικά αναφέρονται: όλα τα είδη έτοιμων τροφίμων, νερά και ροφήματα, είδη ένδυσης και υπόδησης, φάρμακα, είδη ατομικής υγιεινής, είδη καθαρισμού,  βρεφικές τροφές, πάνες και σκεύη βρεφικής χρήσης καθώς και ο εξοπλισμός προσωρινής διαμονής (π.χ. σκηνές, υπνόσακοι, κουβέρτες κ.λπ.).

Οι δύο φορείς από κοινού ή ο καθένας από μόνος του, αναλαμβάνουν δράσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για την αναζήτηση και συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης.
Παράλληλα, αναλαμβάνουν να εργασθούν για την έγκαιρη, αποδοτική και αποτελεσματική επίτευξη των σκοπών του παρόντος συμφώνου εντός των όρων αυτού. Να παρέχουν το απαιτούμενο υλικό και πληροφορίες για την επίτευξη και την υλοποίηση των συμφωνηθεισών δράσεων. Να επικαιροποιούν τις δράσεις και τους σκοπούς του συμφώνου  και να  συνεργάζονται στενά μέσω των διοικήσεων και των στελεχών τους.

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ