Στον Πειραιά έφτασαν δύο πλοία με 975 πρόσφυγες το πρωί -Από τη Χίο και τη Μυτιλήνη

Ακόμη 975 μετανάστες και πρόσφυγες, από τη Χίο και τη Μυτιλήνη, έφτασαν το πρωί του Σαββάτου στο λιμάνι του Πειραιά.

Το ναυλωμένο καταμαράν «Tera Jet» κατέπλευσε στις 6 το πρωί με 400 άτομα από τη Χίο, ενώ στις 7 το πρωί έδεσε το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «blue star 1» με 445 άτομα από τη Μυτιλήνη και 130 από τη Χίο. Αργότερα σήμερα αναμένεται στον Πειραιά και το επιβατηγό πλοίο «Διαγόρας» που μέχρι στιγμής έχει παραλάβει 54 μετανάστες και πρόσφυγες από την Κω.

Στο λιμάνι, οι πρόσφυγες φιλοξενούνται σε 5 στεγασμένους χώρους του ΟΛΠ, ενώ και σήμερα οι εθελοντικές οργανώσεις αναμένεται να διανέμουν πρωινό, μεσημεριανό και βραδινό στους ανθρώπους που έχουν καταλύσει εκεί προσωρινά.

Επιπλέον, στην πύλη Ε-2 αναμένεται να στηθεί προκάτ οικισμός, από όπου θα γίνεται ο συντονισμός και η διαχείριση των αναγκών στους σταθμούς όπου φιλοξενούνται οι πρόσφυγες, ενώ κοντά στο κλειστό του Τάε κβον ντο θα δημιουργηθεί μεγάλος αποθηκευτικός χώρος, όπου θα συγκεντρώνονται όλες οι προμήθειες της ανθρωπιστικής βοήθειας που αποστέλλονται από ιδιωτικές εταιρείες, δήμους και φορείς, προκειμένου να γίνει ορθολογική διαχείριση και κατανομή όπου χρειάζεται. Εκεί θα γίνεται η καταγραφή και αποθήκευση των προϊόντων που δίνονται για τους πρόσφυγες.

Στο μεταξύ στο πλαίσιο των αποφάσεων που ελήφθησαν από την Αντιπεριφέρεια Πειραιά και τους Δήμους της περιοχής, ο Δήμος Κορυδαλλού σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Τέχνης του Δήμου θα επισκεφθούν σήμερα το Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων Σχιστού για να προσφέρουν στιγμές χαράς στα παιδιά. Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει δημιουργική απασχόληση με εικαστικά, μουσική, φουσκωτά παιχνίδια και ανιματέρ, ενώ θα παραδοθούν στο Κέντρο παιχνίδια.

Παράλληλα, ο Δήμος Κορυδαλλού συγκεντρώνει παιδικά παιχνίδια, τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης στο Κέντρο Κοινωνικών Υπηρεσιών, Ξενοφώντος και Πελοπίδα, πλ. Μέμου, από τις 8.00 έως τις 15.00 και στο Δημαρχείο, Γρ. Λαμπράκη 240, από τις 7.00 έως τις 20.00.

 

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ