Η σχέση μητέρας-κόρης είναι η πιο δυνατή στην οικογένεια

Με βάση έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Journal of Neuroscience, η σχέσης μητέρας- κόρης είναι πιο δυνατή από κάθε άλλη σχέση γονιού-παιδιού. Ξέρουμε ότι είναι πολύ πιθανό σε αυτό το σημείο οι μπαμπάδες με κόρες και οι μαμάδες με γιους να εκφράσουν τις αντιρρήσεις τους, όμως η επιστήμη μιλάει πάντα με αποδείξεις.

Στην έρευνα έλαβαν μέρος 35 οικογένειες. Οι επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο δεσμός μητέρας-κόρης είναι ο πιο δυνατός μέσα στην οικογένεια αφού παρατήρησαν ότι συναισθήματα όπως το άγχος και η κατάθλιψη, «περνούν» από τη μητέρα στην κόρη.

Προκειμένου να εξιχνιάσουν αυτό το μυστήριο, υπέβαλαν μαμάδες και κόρες σε μαγνητικές τομογραφίες και ανακάλυψαν ότι το τμήμα του εγκεφάλου τους που ελέγχει τα συναισθήματα, έχει παρόμοια ανατομία. Με δυο λόγια, έτσι εξηγείται πώς το… μυαλό της μαμάς μας είναι πιο κοντά στο δικό μας σε σύγκριση μάλιστα με τον εγκέφαλο πατέρα-γιου. Γι’ αυτό, λοιπόν, ας μην απορούμε γιατί πολλές νομίζουμε ότι έχουμε τηλεπάθεια με τη μαμά μας!

Σαφώς, το αποτέλεσμα της έρευνας δεν μειώνει τις υπόλοιπες σχέσεις μέσα στην οικογένεια ούτε τις καθιστά λιγότερο σημαντικές. Απλώς, δίνει μια εξήγηση στο ξεχωριστό δέσιμο μάνας και κόρης, που όπως φαίνεται «νιώθουν» η μία την άλλη.

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ