Τα λάθη που κάνετε όταν πλένετε το πρόσωπο σας και πρέπει να σταματήσετε γρήγορα

Για ένα λαμπερό και όμορφο δέρμα οι ειδικοί του χώρου συνιστούν σχολαστικό καθαρισμό του προσώπου. Πρόκειται, μάλιστα, για το Α και Ω στη ρουτίνα περιποίησης του προσώπου μας, η οποία εγγυάται ένα υγιές και περιποιημένο δέρμα, ακόμα κι αν τα χρόνια περνάνε.

Τώρα, λοιπόν, με τον χρόνο που περνάμε στο σπίτι να είναι περισσότερος, είναι η κατάλληλη ευκαιρία για να αφιερώσουμε τον χρόνο που χρειάζεται στην περιποίηση του προσώπου μας.

Εκτός από την ενυδατική κρέμα, φυσικά, το αντηλιακό (ακόμη και μέσα στο σπίτι), αλλά και τις σπιτικές μάσκες που μπορείτε να κάνετε και να εφαρμόσετε στο πρόσωπό σας για απολέπιση και αναζωογόνηση, ό,τι κι αν κάνετε πρέπει να το κάνετε σωστά. Όπως και το πλύσιμο του προσώπου σας. Υπάρχουν, λοιπόν, δύο λάθη που πρέπει να αποφύγετε άμεσα, αν θέλετε το πρόσωπό σας να δείχνει υγιές και λαμπερό.

Το πρώτο είναι ότι το πλένετε με χλιαρό ή και πολλές φορές με ζεστό νερό. Μια επιλογή που προκαλεί ξηρότητα και αφυδάτωση στο δέρμα σας, τονίζοντας, έτσι, τις ατέλειες της επιδερμίδας.

Επίσης, το έντονο τρίψιμο του προσώπου σας στην πετσέτα δεν συνίσταται ιδιαιτέρως από τους δερματολόγους. Μετά το πλύσιμο του προσώπου σας, λοιπόν, με το καθαριστικό σας σαπούνι ξεπλύνετε καλά την επιδερμίδα σας με άφθονο κρύο νερό και σκουπίστε ταμποναριστά και με ελαφριές κινήσεις είτε με την πετσέτα σας είτε με χαρτί μιας χρήσης.

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ