Τα λάθη που όλοι κάνουμε με το αυτοκίνητο και καταναλώνουμε περισσότερη βενζίνη χωρίς να το καταλαβαίνουμε

Αυτοκίνητα
διάφορα

Υπάρχουν ορισμένα κόλπα για οικονομία στη βενζίνη που μπορεί να μη γνωρίζετε, ωστόσο, αν τα εφαρμόσετε θα σας βοηθήσουν να εξοικονομήσετε αρκετά χρήματα.

Η κανονική λειτουργία του αυτοκινήτου, είτε μέσα στην πόλη, είτε εκτός, καταναλώνει αρκετά καύσιμα. Επιπλέον, όσο πιο συχνά χρησιμοποιείτε το αυτοκίνητο, τόσο περισσότερο χρειάζεται συντήρηση.

Κόλπα για οικονομία στη βενζίνη: Θα εξοικονομήσετε καύσιμα και θα παρατείνετε το διάστημα συντήρησης

Συγκεντρώσαμε τις παρακάτω χρήσιμες συμβουλές, που θα σας βοηθήσουν να σώσετε όχι μόνο τα καύσιμα, αλλά και να εξοικονομήσετε σε συντήρηση.

Μην πατάτε το πεντάλ του γκαζιού στο πάτωμα

Τα λάθη που όλοι κάνουμε με το αυτοκίνητο και ξοδεύουμε περισσότερα χρήματα χωρίς να το καταλαβαίνουμε - Εικόνα 1

Ενώ οδηγείτε μπορεί να χρειαστεί να φρενάρετε απότομα. Όμως και στις σχολές οδήγησης εξηγούν ότι η ομαλή επιτάχυνση εγγυάται χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου. Κατά τη διάρκεια της απότομης επιτάχυνσης, το αυτοκίνητο καταναλώνει περισσότερη ενέργεια και συνεπώς η κατανάλωση καυσίμου αυξάνεται.

Χρησιμοποιήστε το cruise control στην εθνική οδό

Τα λάθη που όλοι κάνουμε με το αυτοκίνητο και ξοδεύουμε περισσότερα χρήματα χωρίς να το καταλαβαίνουμε - Εικόνα 2

Με την τήρηση των ορίων ταχύτητας και τη χρήση του cruise control, το όχημά σας θα καταναλώνει πολύ λιγότερο καύσιμο σε μία μεγάλη επιτάχυνση στα ευθεία τμήματα του δρόμου. Για να αντιμετωπίσει την αντίσταση του αέρα, η μηχανή αυξάνει την ταχύτητα και κατά συνέπεια την κατανάλωση καυσίμου.

Κάντε έγκαιρη συντήρηση

Τα λάθη που όλοι κάνουμε με το αυτοκίνητο και ξοδεύουμε περισσότερα χρήματα χωρίς να το καταλαβαίνουμε - Εικόνα 3

Το φίλτρο λαδιού και το λάδι του κινητήρα πρέπει να αλλάζει κάθε 7 χιλιάδες χλμ. Επίσης, μην ξεχνάτε να αντικαθιστάτε το μπουζί και το φίλτρο αέρα. Για να αποφύγετε περιττές δαπάνες, αλλάξτε τα έγκαιρα, καθώς η καθυστέρηση μπορεί να προκαλέσει επιδείνωση της μηχανής και η επισκευή της θα σας κοστίσει πολύ πιο ακριβά.

Κλείστε το κλιματιστικό

Τα λάθη που όλοι κάνουμε με το αυτοκίνητο και ξοδεύουμε περισσότερα χρήματα χωρίς να το καταλαβαίνουμε - Εικόνα 4

Σε αυτό το σημείο, ο καθένας αποφασίζει για τον εαυτό του αν θέλει να θυσιάσει την άνεση του για να γλιτώσει καύσιμα. Με το κλιματιστικό αναμμένο, η κατανάλωση του καυσίμου αυξάνεται κατά μέσο όρο κατά 15%. Άλλες ηλεκτρικές συσκευές στο αυτοκίνητο δεν καταναλώνουν τόσα καύσιμα. Αλλά αν απενεργοποιήσετε το κλιματιστικό, θα εξοικονομήσετε περίπου 2 λίτρα καυσίμου ανά 100 χιλιόμετρα.

Κάντε ορθολογική χρήση της διαδρομής

Τα λάθη που όλοι κάνουμε με το αυτοκίνητο και ξοδεύουμε περισσότερα χρήματα χωρίς να το καταλαβαίνουμε - Εικόνα 5

Ο σχεδιασμός μιας διαδρομής βοηθά στην εξοικονόμηση των καυσίμων, ειδικά κατά τη διάρκεια μιας ψυχρής περιόδου. Ένας πρόσφατα ζεσταμένος κινητήρας χρησιμοποιεί περισσότερο καύσιμο κατά τη διάρκεια των πρώτων 8-10 χλμ. Προσπαθήστε να συνδυάσετε όλες τις δουλειές σας σε μία διαδρομή, έτσι ώστε να μην θερμαίνετε τον κινητήρα μερικές φορές την ημέρα.

Προσπαθήστε να μην οδηγείτε στη βροχή

Τα λάθη που όλοι κάνουμε με το αυτοκίνητο και ξοδεύουμε περισσότερα χρήματα χωρίς να το καταλαβαίνουμε - Εικόνα 6

Εκτός από το γεγονός ότι η δυνατή βροχή αυξάνει τον αριθμό των ατυχημάτων, αυξάνεται και η κατανάλωση του καυσίμου. Αν σε μια ηλιόλουστη μέρα, όταν το αυτοκίνητο επιταχύνει, ξοδεύει ενέργεια στην αντίσταση της ροής του αέρα, τότε σε μέρα με βροχή η αντίσταση του νερού κάτω από τις ρόδες του αυτοκινήτου είναι μεγαλύτερη.

Ελέγχετε τακτικά την πίεση των ελαστικών

Τα λάθη που όλοι κάνουμε με το αυτοκίνητο και ξοδεύουμε περισσότερα χρήματα χωρίς να το καταλαβαίνουμε - Εικόνα 7

Καταρχάς, τα καλά φουσκωμένα λάστιχα παρέχουν βέλτιστη απόσταση φρεναρίσματος. Δεύτερον, αν οι τροχοί έχουν λιγότερη πίεση, τουλάχιστον κατά 0,1 bar, η κατανάλωση καυσίμου θα αυξηθεί κατά 2-3%. Είναι σημαντικό να τηρείται το επίπεδο της πίεσης των ελαστικών που συνιστώνται, ιδιαίτερα σε χαμηλές θερμοκρασίες.

Αφαιρέστε όλο το επιπλέον βάρος από το αυτοκίνητο

Τα λάθη που όλοι κάνουμε με το αυτοκίνητο και ξοδεύουμε περισσότερα χρήματα χωρίς να το καταλαβαίνουμε - Εικόνα 8

Μερικοί οδηγοί έχουν τη συνήθεια να φέρουν μαζί τους τα πάντα: τόσο τα απαραίτητα, όσο και περιττά. Είναι καλύτερα να βγάλετε από το πορτ μπαγκάζ όλα τα περιττά και να κρατήσετε μόνο τα πραγματικά απαραίτητα πράγματα (εφεδρικό τροχό, γρύλο, φαρμακείο, πυροσβεστήρα). Όσο πιο φορτωμένο είναι το αυτοκίνητό σας, τόσο περισσότερα καύσιμα καταναλώνει κατά την οδήγηση.

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ