«Τα ροτβάιλερ κατακρεούργησαν το παιδί μου σε 90 δευτερόλεπτα» – Η κατάθεση της μάνας του 5χρονου [βίντεο]

Τις τραγικές στιγμές που βίωσε κατέθεσε στον ανακριτή η μητέρα του άτυχου 5χρονου Στάθη τον οποίο τραυμάτισαν θανάσιμα ροτβάιλερ ανήμερα του Πάσχα στην Κοζάνη.

Καταθέτοντας στον ανακριτή, η τραγική μητέρα του 5χρονου Στάθη, εξιστόρησε τα όσα συνέβησαν. Οπως μετέφερε ο δικηγόρος της, είχε πάει στο σπίτι του 72χρονου ιδιοκτήτη την Κυριακή του Πάσχα μαζί με το παιδί της, τον σύντροφό της και ένα ακόμη άτομο. Κάποια στιγμή της ζήτησαν να φτιάξει καφέδες. Αφησε το παιδί στο κιόσκι όπου βρίσκονταν όλοι και μπήκε μέσα στο σπίτι.

«Ολα συνέβησαν μέσα σε ενάμιση λεπτό» είπε η μητέρα στον ανακριτή. «Ακουσα φωνές και βγήκα έξω. Είδα δύο σκυλιά να βρίσκονται πάνω από το παιδί, να το έχουν αρπάξει και να προσπαθεί ο ιδιοκτήτης και ο σύντροφός μου να το απελευθερώσουν. Μάλιστα ένα από τα σκυλιά επιτέθηκε και σε μένα και με δάγκωσε σε διάφορα σημεία του σώματός μου».

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της η μητέρα και ο 5χρονος είχαν ξαναπάει στο σπίτι με τα ροτβάιλερ αλλά δεν είχαν επαφή με τα σκυλιά με εξαίρεση ένα κουτάβι 9 μηνών – το μοναδικό που κυκλοφορούσε ελεύθερα. Οπως τονίζει, τα σκυλιά, όπως διαπίστωσαν όλοι οι συνδαιτημόνες την Κυριακή του Πάσχα ήταν αρχικά ελεύθερα αλλά μόλις ξεκίνησαν να φτάνουν οι επισκέπτες, τα έκλεισαν σε ειδικά φυλασσόμενο χώρο. Για άγνωστη μέχρι τώρα αιτία, απελευθερώθηκαν, βρήκαν στο διάβα τους τον μικρό Στάθη που έπαιζε παραδίπλα και ακολούθησε το κακό.

«Ουδέποτε ο άτυχος Στάθης είχε επαφή με τα σκυλιά. Απελευθερώθηκαν είτε από χέρι ενηλίκου είτε βρήκαν κάποιο πέρασμα αν και το δεύτερο δεν το θεωρώ πιθανό» είπε ο δικηγόρος της μητέρας του Στάθη. Η μητέρα έχει την υποψία ότι τα σκυλιά βγήκαν κάποια στιγμή από το χώρο όπου βρίσκονταν μετά την επίσκεψη ενήλικα, ο οποίος δεν έκλεισε σωστά την πόρτα τους.

Τέλος, ο δικηγόρος της μητέρας του 5χρονου υποστήριξε ότι δεν υπήρξε παραμέληση του Στάθη.

 

Στο διαδίκτυο τα αποτελέσματα της επιστημονικής επιτροπής

Ο Δήμος Κοζάνης θα αναρτήσει, σήμερα, στην ιστοσελίδα του στο διαδίκτυο την απόφαση της τριμελούς επιστημονικής επιτροπής, που αναφέρει ότι όλα τα σκυλιά ράτσας ροτβάιλερ τού 72χρονου συνταξιούχου, που ευθύνονται για το θάνατο του πεντάχρονου αγοριού, είναι επικίνδυνα.

Σύμφωνα με δηλώσεις της αντιδημάρχου Κοζάνης Ελένης Τασοπούλου, μετά τη δημοσιοποίηση της απόφασης της αρμόδιας επιτροπής, «θα περιμένουμε εάν θα υπάρξει ενδιαφέρον από πολίτες ή φιλοζωικές για την υιοθέτηση των ζώων, ειδάλλως θα προχωρήσουμε στην ευθανασία, όπως προβλέπεται από τον νόμο που διέπει τη διαχείριση των ζώων συντροφιάς».

Στο μεταξύ, σήμερα θα πραγματοποιηθούν αιμοληψίες από τα οκτώ σκυλιά που φυλάσσονται στο καταφύγιο του Δήμου Κοζάνης, προκειμένου να διαπιστωθεί, εάν πάσχουν από τη νόσο λεϊσμανίασης και να αποφασιστεί ο τρόπος αντιμετώπισής της.

Ο κτηνίατρος της Π.Ε. Κοζάνης Γιώργος Βαμβακάς επισήμανε ότι από την κλινική εξέταση των ζώων προκύπτει υποψία λεϊσμανίασης και ότι η αιμοληψία και οι εργαστηριακές αναλύσεις που θα κάνουν οι υπεύθυνοι του καταφυγίου θα δώσουν την ακριβή εικόνα της κατάστασης.

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ