Τέμπη: Σοκαριστικά βίντεο και μαρτυρίες από τη σύγκρουση

Έκτακτο
Ελλάδα

«Ξαφνικά ακούστηκε ένα μπαμ…».
Η μία αμαξοστοιχία ήταν επιβατική και συγκρούστηκε με εμπορικό τρένο. Η σύγκρουση έγινε υπό αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες και υπάρχουν επιπλέον πληροφορίες για δεκάδες τραυματίες, εγκαυματίες και ακρωτηριασμένους, καθώς βαγόνια έπιασαν φωτιά.

Μάλιστα η σύγκρουση ήταν τόσο σφοδρή, που βαγόνια των τρένων έχουν γίνει άμορφη μάζα σιδερικών και παντού υπάρχουν διασκορπισμένα συντρίμμια.

Στο σημείο επιχειρούν 40 πυροσβέστες με 17 οχήματα και πλέον η φωτιά κατασβέστηκε.

Για τη σύγκρουση των τρένων κινητοποιήθηκαν από την πρώτη στιγμή ΕΚΑΒ, Πυροσβεστική και ΕΜΑΚ, Αστυνομία και Στρατός, ενώ 30 ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ έχουν σπεύσει αυτή την ώρα στο σημείο για διακομιδές.

Όπως προσθέτουν, εφημερεύει το πανεπιστημιακό νοσοκομείο Λάρισας και ανοίγουν εκτάκτως το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας και το Νοσοκομείο Κατερίνης.

«Είχαμε σταματήσει, θα είχαμε μία ώρα καθυστέρηση γιατί ήταν μπροστά άλλο τρένο και απλά νομίζω τράκαραν και υπάρχουν τραυματίες», δήλωσε μία επιβάτης στο onlarissa.gr.

«Ξαφνικά ακούστηκε ένα μπαμ… τι να πω δεν ξέρω… δεν μπορώ να καταλάβω τι έγινε… το τρένο ήταν γεμάτο…», είπε ένας άλλος επιβάτης στο onlarissa.gr.

«Σπάζανε τζάμια και ούρλιαζαν οι άνθρωποι… Τα 2/3 ήταν γεμάτο… Δεν είδαμε τίποτε, απλά άρχισε το τρένο να τραντάζεται όλο και περισσότερο μέχρι που καταλήξαμε 45 μοίρες γωνία… Μπροστά το τρένο να φλέγεται ολόκληρο, είχε πέντε τραυματίες μόνο στο σημείο που ήμουν εγώ… Τα μπροστινά βαγόνια καταστράφηκαν ολοσχερώς… Καμένο σίδερο μόνο», είπε μεταξύ άλλων μάρτυρας στον ΣΚΑΪ.

«Ανάμεσα στους τραυματίες υπάρχουν και παιδιά», προσθέτει ο Διοικητής, γνωστοποιώντας παράλληλα ότι κατόπιν συνεννόησης, θα ανοίξει εφημερία και το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας το οποίο διαθέτει Παιδοχειρουργική Κλινική, προκειμένου να μεταφερθούν εκεί τα τραυματισμένα ανήλικα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ