«Τέρμα τα ψέματα»: Έρχεται ειδικός νόμος για τους «μαϊμού» εμβολιασμούς και τις ψεύτικες βεβαιώσεις περί νόσησης

Ειδικό νόμο για τους «μαϊμού» εμβολιασμένους εξετάζει η κυβέρνηση, ύστερα από την υπόθεση στο Κέντρο Υγείας Παλαμά, στην Καρδίτσα. Σύμφωνα με την πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ «Καλημέρα» και τον Γιώργο Αυτιά «αλλάζει το νομικό πλαίσιο για τους μαϊμού εμβολιασμούς και τις ψεύτικες βεβαιώσεις περί νόσησης».

Υπενθυμίζεται ότι από χθες που έγινε γνωστή η είδηση, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, ζήτησε έρευνα και ενημέρωση της Εισαγγελίας.

Άνθρωποι που δεν εμβολιάστηκαν κατά του κορονοϊού, εμφανίζονταν ως… εμβολιασμένοι.  Πρωταγωνίστρια είναι μία διοικητική υπάλληλος του Κέντρου Υγείας που κατηγορείται ότι έμπαινε στο σύστημα εμβολιασμών και τσέκαρε ότι έκαναν εμβόλιο για τον κορονοϊό, άτομα που ποτέ δεν είχαν εμφανιστεί στο εμβολιαστικό κέντρο.

47 άνθρωποι έλαβαν πλαστές βεβαιώσεις

Έρευνα της υπόθεσης, οδήγησε στο συμπέρασμα ότι μόνο τον Αύγουστο, 47 άνθρωποι πήραν πλαστές βεβαιώσεις ότι είχαν εμβολιαστεί, χωρίς να έχουν πάει καν στο συγκεκριμένο εμβολιαστικό κέντρο.

Αποκλειστικές πληροφορίες της εφημερίδας «Αλήθεια», αναφέρουν ότι η υπάλληλος, όταν ήταν στην βάρδια της, είχε εκμεταλλευτεί την εμπιστοσύνη συγκεκριμένης γιατρού και με τους κωδικούς της, έμπαινε παράνομα στο σύστημα εμβολιασμών. Η υπόθεση όμως αποκαλύφθηκε διότι βρέθηκαν έγγραφα που έπρεπε να συμπληρώνει ο κάθε εμβολιασμένος και να υπογράφονται από γιατρό. Αυτά τα έγγραφα δεν είχαν υπογραφή και σφραγίδα γιατρού.

«Καμία ανοχή σε τέτοια περιστατικά»

Συγκεκριμένα, ο κύριος Πλεύρης είπε ότι “επικοινώνησα με τον διοικητή της 5ης ΥΠΕ και του ζήτησα να διατάξει ΕΔΕ και να ενημερώσει άμεσα την Εισαγγελία. Δεν θα υπάρχει καμία ανοχή σε τέτοια περιστατικά.”

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ