Σε θέσης μάχης ο δήμαρχος και οι κάτοικοι του Ελληνικού για τη μεταφορά μεταναστών στο πρώην αεροδρόμιο

Την αντίθεση τους στην απόφαση της κυβέρνησης για τη δημιουργία κέντρου φιλοξενίας μεταναστών στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού εξέφρασαν οι κάτοικοι της περιοχής.

Ενδεικτικό είναι πως οι κάτοικοι της συνοικίας της Αγία Παρασκευής στο Ελληνικό η οποία βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τις εγκαταστάσεις που είναι τα παλιά υπόστεγα επισκευής αεροσκαφών, τα γνωστά Τολ είχαν συνάντηση με τον δήμαρχο Ελληνικού-Αργυρούπολης Γιάννη Κωνσταντάτο.

Σύμφωνα με το vimaonline στην έκτακτη συγκέντρωση το απόγευμα της Δευτέρας η Επιτροπή Κατοίκων δήλωσε με κάθε τρόπο την αντίθεσή της στη μεταφορά μεταναστών στο Ελληνικό και προανήγγειλαν κινητοποιήσεις και συλλαλητήρια, ενώ θα πρέπει να γίνει γνωστό ότι οι δήμοι προτίθενται να προσφύγουν στη δικαιοσύνη προκειμένου να αποτρέψουν τα σχέδια του υπουργείου, αφού δεν υπάρχει καμία επίσημη απόφαση για τη δημιουργία καταυλισμού.  

Μάλιστα οι κάτοικοι λένε όχι ακόμα και στην προσωρινή χρήση του χώρου για τη φιλοξενία μεταναστών, αφού όπως υποστήριξαν δεν εμπιστεύονται σε καμία περίπτωση την κυβέρνηση ότι θα κρατήσει το λόγο της. 

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ