Θεσσαλονίκη: Διαφωνία εισαγγελέα-ανακριτή για την προφυλάκιση του αστυνομικού που πυροβόλησε τον 16χρονο, σε κατ΄οίκον περιορισμό θα τεθεί ο αστυνομικός

Επικαιρότητα

Σε κατ΄οίκον περιορισμό θα τεθεί ο αστυνομικός που πυροβόλησε τον 16χρονο Ρομά στα Διαβατα της Θεσσαλονίκης κατά τη διάρκεια καταδίωξης με αποτέλεσμα να τραυματιστεί βαρύτατα ο ανήλικος καθώς σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξε διαφωνία ανακριτή και εισαγγελέα για το αν θα έπρεπε να προφυλακιστεί.

Μετά την εξέλιξη αυτή την τελική απόφαση για το αν ο αστυνομικός θα προφυλακιστεί ή όχι θα λάβει το επόμενο διάστημα το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών.

Για την ώρα, επίσης, παραμένει άγνωστο το πώς θα αντιδράσουν οι Ρομά που είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς έξω από τα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης ενόψει της απολογίας του αστυνομικού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος αστυνομικός έμεινε στο γραφείο του ανακριτή για 50′ λεπτά και μετά οδηγήθηκε στον εισαγγελέα γνωμοδότησης. Η μεταφορά του από και προς το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης έγινε κάτω από άκρα μυστικότητα για λόγους ασφαλείας, εισήλθε και εξήλθε από την πίσω είσοδο των δικαστηρίων, ενώ τον συνόδευε ο διευθυντής της διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσσαλονίκης.

 

Υπενθυμίζεται ότι οι κατηγορίες που τον βαραίνουν είναι η απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο (κακούργημα) και η εκτέλεση παράνομου πυροβολισμού ακινητοποίησης ή εξουδετέρωσης (πλημμέλημα).

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ