Θεσσαλονίκη: 92 δικογραφίες μέσα σε ένα μήνα για τα αγροτικά μπλόκα

Δεκάδες δικογραφίες για το αδίκημα της παρακώλυσης συγκοινωνιών σχηματίστηκαν τον τελευταίο μήνα από τις υπηρεσίες Τροχαίας Θεσσαλονίκης για τα «μπλόκα» των αγροτών σε σημεία εντός των ορίων του νομού, κατόπιν έγγραφης παραγγελίας που έδωσε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Σύρμω Κακάλη.

Όπως έγινε γνωστό, οι σχηματισθείσες δικογραφίες των διαφόρων τμημάτων Τροχαίας αριθμούν τις 92.

Η εισαγγελική παραγγελία εστάλη προς τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης (ΓΑΔΘ) στις 28 Ιανουαρίου, δηλαδή μόλις λίγες μέρες μετά την έναρξη των αγροτικών κινητοποιήσεων. Με την έγγραφη παραγγελία της, η εισαγγελική λειτουργός ζητούσε να σχηματιστούν δικογραφίες εφόσον τελούνται αυτόφωρα αδικήματα και να εξακριβωθούν τα στοιχεία των δραστών.

Παρότι είναι σε ισχύ η παραπάνω παραγγελία, η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης διαβίβασε προς την ΓΑΔΘ -προκειμένου να εφαρμοστούν τα δέοντα – τη χθεσινή έγγραφη παραγγελία της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ευτέρπης Κουτζαμάνη, με την οποία η τελευταία ζητά την εφαρμογή της αυτόφωρης διαδικασίας για τους αγρότες που κλείνουν τους δρόμους.

 

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ