Θεσσαλονίκη: Φοιτήτρια νοίκιασε σπίτι με κρυφή κάμερα – «Με παρακολουθούσε σε προσωπικές στιγμές»

Αντιμέτωπος με μία σοβαρή κατηγορία βρίσκεται ο ιδιοκτήτης ενός σπιτιού στη Θεσσαλονίκη, καθώς φέρεται να είχε βάλει κάμερα στην κρεβατοκάμαρα του διαμερίσματος που νοίκιασε σε νεαρή φοιτήτρια.

Σε καταγγελία για την παρακολούθηση σε προσωπικές της στιγμές προχώρησε η νεαρή κοπέλα με καταγωγή από την Πτολεμαΐδα, η οποία αναζητούσε σπίτι στην πόλη για τις σπουδές της και τελικά βρήκε το συγκεκριμένο  μέσω μεσίτη.

Εξαρχής η κοπέλα είχε δει μία άσπρη συσκευή τοποθετημένη στον χώρο της κρεβατοκάμαρας απέναντι από το κρεβάτι που υπήρχε στο επιπλωμένο διαμέρισμα του 7ου ορόφου. Όταν η 18χρονη ρώτησε τον ιδιοκτήτη τι είναι αυτή η άσπρη συσκευή, εκείνος -όπως υποστήριξε η ίδια μιλώντας στο Mega- της απάντησε πως πρόκειται για ένα σύστημα συναγερμού και ότι είναι εκτός λειτουργίας.

Σύμφωνα με την εκδοχή του ιδιοκτήτη του ακινήτου: «Η κάμερα είχε τοποθετηθεί στο διαμέρισμα μετά από δική μου παραγγελία σε ηλεκτρολόγο. Φρόντιζα για πολλά χρόνια την κατάκοιτη μητέρα μου με τη βοήθεια αποκλειστικής νοσοκόμας και ήθελα να βλέπω μέσω κάμερας σε περίπτωση που συμβεί το οτιδήποτε. Δυστυχώς έχασα τη μητέρα μου και η τοποθέτηση του συστήματος δεν πρόλαβε να ολοκληρωθεί. Η εγκατάσταση της κάμερας χωρίς καταγραφέα απλώς ξεχάστηκε εκεί»

Η 18χρονη φοιτήτρια προχώρησε σε συμφωνία και νοίκιασε το διαμέρισμα. Με την πεποίθηση πως αυτή η συσκευή ήταν εκτός λειτουργίας, η νεαρή κοπέλα είχε εφησυχαστεί. Όσο περνούσαν οι μέρες στο νέο της διαμέρισμα όμως, ένιωθε πως κάτι περίεργο συμβαίνει.

«Με παρακολουθούσε σε προσωπικές στιγμές»

Κλείσιμο «Τις πρώτες μέρες διαπίστωσα ότι αναβόσβηνε ένας λαμπτήρας στη συσκευή και κάπως έτσι μου δημιουργήθηκαν υποψίες. Κάλεσα τον θείο μου να δει τη συσκευή και διαπίστωσε ότι πρόκειται για κάμερα που ήταν συνδεδεμένη με καλώδιο. Ψάξαμε το ζήτημα παραπάνω και βρήκαμε πως η κάμερα εκπέμπει σήμα κανονικά. Θεωρώ ότι με παρακολουθούσε και με κατέγραφε σε προσωπικές μου στιγμές».

Επικοινώνησε άμεσα με τον ιδιοκτήτη φανερά αναστατωμένη. Εκείνος της απάντησε πως είναι αδύνατη η καταγραφή μέσω της συγκεκριμένης κάμερας.

«Εξήγησα στην κοπέλα που νοίκιασε το διαμέρισμα πως πρόκειται για κάμερα που είναι ανενεργή και δεν είναι συνδεδεμένη με κανένα καταγραφικό. Δεν έκρυψα την ύπαρξή της, ούτε προσπάθησα να παραπλανήσω την κοπέλα. Εξάλλου η κάμερα ήταν σε εμφανές σημείο. Μάλιστα της είπα, προς αποφυγή παρεξηγήσεων, ότι θα μπορούσε να την καλύψει με ένα πανί ή μονωτική ταινία».

Άμεσα η νεαρή φοιτήτρια με την οικογένειά της προχώρησε σε καταγγελία στην ιδέα και μόνο ότι μπορεί να έχει πέσει θύμα μίας πλεκτάνης που παραβίαζε την ιδιωτικότητά της.

Από την άλλη πλευρά βέβαια, η δικηγόρος του ιδιοκτήτη, κ. Ανθούλα Ανάσογλου μιλώντας στο Mega υποστήριξε τα εξής: «Από την αρχή δήλωσε η υπεράσπιση περίτρανα την ανυπαρξία του όλου ζητήματος. Δεν υπήρχε κάμερα που κατέγραφε, υπήρχε μία ανενεργή κάμερα. Πιστεύουμε στη Δικαιοσύνη. Όλα αυτά είναι μία στημένη κατηγορία που πιστεύουμε ότι θα πέσει πάρα πολύ γρήγορα στα χάρτινος πύργος», λέει η δικηγόρος του ιδιοκτήτη.

Μετά από την έκθεση εργαστηριακής εξέτασης, προέκυψε ότι η κάμερα δεν μπορεί να καταγράψει ασύρματα, παρά μόνο ενσύρματα μέσω καλωδιώσεων σε ειδική συσκευή καταγραφής, με την υπόθεση να οδηγείται στις δικαστικές αίθουσες.

«Δεν είναι καμουφλαρισμένη η κάμερα, ήταν φανερή»

Στη συνέχεια, η δικηγόρος του κατηγορούμενου ιδιοκτήτη είπε:  «Δεν είναι καμουφλαρισμένη η κάμερα, έτσι πωλείται», τόνισε αρχικά η δικηγόρος και συμπλήρωσε «η κάμερα είναι σε ορατό σημείο. Επ’ ουδενί λόγω δεν μπορούσε αυτό το αντικείμενο να κρυφθεί».

Και συμπλήρωσε: «Αν κάποιος έχει συναγερμό έχει και ανιχνευτή κίνησης, σε αυτό το σπίτι δεν υπάρχει σε αυτό το σπίτι, άρα δεν θα μπορούσε να μπερδευτεί κάποιος τι είναι η συσκευή».

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ