Θεσσαλονίκη: Για πρώτη φορά θα «πετάξει» το ανακατασκευασμένο Spitfire MJ755 στη στρατιωτική παρέλαση

Το πιο διάσημο καταδιωκτικό αεροσκάφος των Συμμάχων που δοξάστηκε στις αερομαχίες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου θα πετάξει στην Θεσσαλονίκη για την στρατιωτική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου.

Την 28η Οκτωβρίου, οι πολίτες στη Θεσσαλονίκη θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν το ιστορικό κι ανακατασκευασμένο μαχητικό αεροσκάφος Spitfire ΜJ755, 68 χρόνια μετά την πρώτη άφιξή του στη χώρα.

Θεσσαλονίκη: Για πρώτη φορά θα «πετάξει» το ανακατασκευασμένο Spitfire MJ755 στη στρατιωτική παρέλαση - Εικόνα 1

Στρατιωτική παρέλαση: Πότε ολοκληρώθηκε η εκπαίδευση των πρώτων Ελλήνων χειριστών

Το αεροσκάφος που -με τα ελληνικά εθνόσημα στην περίπτωση του Spitfire MJ755– αναγεννήθηκε μετά από την πρωτοβουλία του κ.Peter Livanos και του Ιδρύματος “ΙΚΑΡΟΣ” ήταν μια επένδυση που ξεπέρασε τα δύο εκατομμύρια ευρώ, όπως εξήγησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπρόεδρος και νόμιμος εκπρόσωπος του Ιδρύματος, Δημήτριος Κόλιας και αποτελεί «…μόνο την αρχή» για τα ιστορικά αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας.

Θεσσαλονίκη: Για πρώτη φορά θα «πετάξει» το ανακατασκευασμένο Spitfire MJ755 στη στρατιωτική παρέλαση - Εικόνα 2

Όπως μάλιστα δήλωσε ο ίδιος, έχει πια ολοκληρωθεί «η εκπαίδευση των πρώτων Ελλήνων χειριστών που θα πετούν με το ιστορικό αεροσκάφος», εκπαίδευση που πραγματοποιήθηκε στην Αγγλία ενώ, την επομένη της στρατιωτικής παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη «οι Έλληνες χειριστές θα πετάξουν για πρώτη φορά σε solo πτήση με το ελληνικό MJ755 παρουσία του Βρετανού πολύπειρου πιλότου» στο Τατόι.

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ