Θεσσαλονίκη: Συνέλαβαν νεαρή μουσικό για επαιτεία στην πλατεία Αριστοτέλους

Ελληνες

Μια νεαρή μουσικό συνέλαβαν χθες το βράδυ αστυνομικοί στην πλατεία Αριστοτέλους με την κατηγορία της επαιτείας.

Όπως ήταν αναμενόμενο το παραπάνω περιστατικό προκάλεσε έντονες αντιδράσεις καθώς δεν είναι πρώτη φορά που σημειώνεται κάτι αντίστοιχο στο κέντρο της πόλης.

Το περιστατικό σχολίασε μάλιστα με ανάρτηση του στο facebook και ο Δημήτρης Ζερβουδάκης γράφοντας: «Καλημέρα! Απαράδεκτη η χθεσινοβραδυνή σύλληψη, προσαγωγή και στη συνέχεια ΜΗΝΥΣΗ από πλευράς των αστυνομικών οργάνων σε βάρος της μουσικού του δρόμου….ξανά για επαιτεία. Στην καρδιά της πόλης στην Αριστοτέλους! Στην ουσία “διώκεται” ο πολιτισμός. Η αστυνομία “υπερθεματίζει” στην αναλγησία. ΝΤΡΟΠΗ. Δεν δέχτηκαν καν να μιλήσουν με τον πρόεδρο του Συλλόγου Μουσικών Βόρειας Ελλάδας! Τέτοιοι χειρισμοί δεν ευνοούν τον διάλογο με ένα νόμιμο ιστορικό σωματείο της πόλης, για ένα τόσο σοβαρό και φλέγον ζήτημα για τους μουσικούς της πόλης και όχι μόνον. Ζήτημα που αφορά ακόμη και την επιβίωση κάποιων ανθρώπων.Την τρέχουσα εβδομάδα θα υπάρξει προσπάθεια νομοθετικής ρύθμισης πια για το θέμα της επαιτείας στη βουλή. Ο ΣΜΒΕ θα σταθεί στο πλευρό της συλληφθείσας μουσικού».

Και το βίντεο της μουσικού που δημοσίευσε από εμφάνισή της στην Αριστοτέλους:

Την Τετάρτη προγραμματίζεται σιωπηλή διαμαρτυρία έξω από το αστυνομικό τμήμα Λευκού Πύργου με αφορμή τη συγκεκριμένη σύλληψη. Θυμίζουμε πως πριν δύο χρόνια, μουσικοί του δρόμου είχαν οργανώσει διαμαρτυρία στην παραλία της πόλης για τις προσαγωγές από την αστυνομία, όταν είχαν αντιμετωπίσει κατηγορίες για κατάληψη δημοσίου χώρου και μη πληρωμή πνευματικών δικαιωμάτων στην ΑΕΠΙ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ