Θεσσαλονίκη: Με τα τρακτέρ τους οι αγρότες στο «Μακεδονία» [εικόνες]

Πορεία διαμαρτυρίας προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία» πραγματοποίησαν αγρότες του Νομού Χαλκιδικής και της ανατολικής Θεσσαλονίκης και χωρίς να δημιουργούν προβλήματα στην κίνηση των διερχόμενων οχημάτων, πραγματοποίησαν συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας μπροστά από το χώρο των αναχωρήσεων.

Η πομπή, την οποία και οδηγούσαν περισσότερα από δέκα τρακτέρ, πλαισιωνόταν από αγροτικά οχήματα, αλλά και πεζούς αγρότες και κτηνοτρόφους και στην κινητοποίηση συμμετείχαν τα μπλόκα του αεροδρομίου και αυτό που έστησαν στην αερογέφυρα Θεσσαλονίκης, άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα από το Νομό Χαλκιδικής, ενώ συμμετείχαν και άλλοι από τα μπλόκα των Νέων Μουδανιών, της Καλλικράτειας, του Πολυγύρου και το χωριό Βράσταντα.

Τονίζεται ότι η αυτοκινητοπομπή, κινούνταν στη δεξιά λωρίδα του δρόμου προς τον κρατικό αερολιμένα στη Θεσσαλονίκη, αφήνοντας ελεύθερη την αριστερή για τα διερχόμενα οχήματα. Η όλη κινητοποίηση έγινε σε συνεννόηση με την τροχαία, που ήταν παρούσα και ρύθμιζε την κυκλοφορία.

Στην κινητοποίηση δεν συμμετείχαν όσοι έχουν στήσει στο μπλόκο στα πράσινα φανάρια, το μπλόκο πριν τη διασταύρωση του αεροδρομίου, όπου και προγραμματίζεται δίωρος αποκλεισμός το βράδυ από τις 19.00. Οι οδηγοί μπορούν κατά το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα να κινούνται από τις άλλες δύο πλευρές της πόλης στα ανατολικά.

Τονίζεται ότι όσοι συμμετείχαν στην σημερινή πορεία δεν θα προβούν σε άλλου είδους κινητοποιήσεις, ωστόσο το βράδυ θα κάνουν γενικές συνελεύσεις, με σαφή τη διάθεση για κλιμάκωση από αύριο. Μάλιστα, μιλούν για κορύφωση των κινητοποιήσεων την Πέμπτη, ημέρα γενικής απεργίας, οπότε και προγραμματίζουν να μπουν με τα τρακτέρ τους στο κέντρο της πόλης για τρίτη φορά σε 15 ημέρες, και μετά από δέκα χρόνια που είχε να συμβεί κάτι τέτοιο, σε επίπεδο κινητοποιήσεων.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο αγρότης, Χαράλαμπος Γαλανόπουλος επισήμανε «παλιά μας έλεγαν αριστερούς και τώρα δεξιούς και ακροδεξιούς. Αυτό πρέπει να σταματήσει. Κατεβήκαμε όλοι στους δρόμους και ανεξάρτητα των κομματικών πεποιθήσεων παλεύουμε για τα δίκαια αιτήματά μας». Παράλληλα, ο ίδιος μας αποκάλυψε ότι «ξεκίνησαν οι διαδικασίες για τη σύσταση διακομματικής στη Βουλή» και εκτίμησε ότι «αν όχι τέλος αυτής της εβδομάδας, αρχές της επόμενης βλέπω να γίνεται η σύσκεψη και να παίρνουν σαφή θέση όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί».

Ο συντονιστής του μπλόκου αεροδρομίου, ‘Αγγελος Τσαρτσαφλής, μας τόνισε «δεν θέλουμε να δημιουργούμε πρόβλημα στην ελληνική κοινωνία», την οποία και κάλεσε να «ξεσηκωθεί, αφού τα αιτήματά μας είναι και δικά τους».

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ