Να θυμάσαι πως μια μέρα τα παιδιά σου, θα σου λείψουν

Το σίγουρο είναι ότι μια μέρα θα σου λείψουν όλα. Θα υπάρχει μια απέραντη σιγή, τη στιγμή που θα πηγαίνεις στο δωμάτιο τους και δεν θα ακούς παιδικές φωνές στο διάδρομο.

Μια μέρα θα μετανιώσεις επειδή ανυπομονούσες να μεγαλώσουν για να ηρεμήσεις, γιατί η ηρεμία θα είναι κάποια στιγμή γεγονός στη ζωή σου. Τα παιδιά σου θα μεγαλώσουν και θα μπορείς να κάνεις ένα αξιοπρεπές διάλειμμα.

Πρέπει να απολαύσεις τις καλές στιγμές λοιπόν σωστά; Δεν είναι τόσο εύκολο. Λέω όμως στον εαυτό μου συνέχεια, ότι θα μου λείψουν πολλά πράγματα.

Νιώθω ότι έχω αρχίσει να τα χάνω.  Όσο κλισέ και αν ακούγεται είναι αλήθεια. Μια μέρα δεν θα υπάρχουν άπειρα άπλυτα στο μπάνιο και στοίβες από πιάτα στο νεροχύτη. Σίγουρα θα σου λείψουν ακόμα και αυτά.

Θα σου λείπει ότι κάποιος σε χρειάζεται συνέχεια και σε παίρνει χιλιάδες τηλέφωνα την ημέρα, είτε για να σου πεί κάτι σημαντικό, είτε κάτι ασήμαντο. Μια μέρα δεν θα χρειάζεται να ανησυχείς για το πως θα απασχοληθούν μετά το σχολείο, γιατί θα έχουν τις δικές τους ζωές, τους φίλους και τα χόμπι τους.

Αυτή τη ζωή μπορεί να περιμένεις αυτή τη στιγμή, ίσως για να περάσεις χρόνο με τον εαυτό σου ή με το σύντροφο σου. Όλοι οι λεκέδες στα χαλιά και στο πάτωμα θα εξαφανιστούν και τίποτα δεν θα θυμίζει όσα πέρασαν.

Οπότε ίσως να μην μπορείς να απολαύσεις την κάθε στιγμή στο χάος που ζείς σήμερα, αλλά θα σε βοηθήσει αν σκέφτεσαι ότι όλα αυτά μια μέρα θα είναι παρελθόν και σίγουρα θα σου λείψουν.

Μια μέρα θα σου λείψει να τα αφήνεις και να τα παίρνεις από το σχολείο. Θα σου λείψει η έκφραση τους όταν δεν τους αρέσει το φαγητό που έφτιαξες. Θα σου λείψει να σε φωνάζουν 10 φορές μέσα στο δωμάτιο, είτε γιατί χρειάστηκαν ένα ποτήρι νερό, είτε ακόμα μια αγκαλιά ή απλά να τους διαβάσεις μια ιστορία.

Θα σου λείψουν όλες αυτές οι ατελείωτες ιστορίες, γιατί θεωρούν ότι έχεις μια απάντηση για όλα. Φυσικά να ξέρεις, ότι δεν είναι κάτι που θα κρατήσει για πάντα.

Μια μέρα δεν θα θέλουν να σου δείξουν τι ζωγράφισαν και δεν θα αναζητούν συνέχεια την έγκριση σου. Μια μέρα θα έχουν την αυτοπεποίθηση να κάνουν τα περισσότερα πράγματα, χωρίς εσένα.

Την επόμενη φορά που θα νιώσεις ότι θες να τσιρίξεις ή να φωνάξεις γιατί δεν σε ακούει κανείς, απλά σκέψου ότι θα έρθει μια στιγμή που θα σου λείψει όλο αυτό το όμορφο χάος. Η σκέψη αυτή μπορεί να σε κάνει να νιώσεις καλύτερα, ειδικά τις ημέρες που νιώθεις ότι θα χάσεις τα λογικά σου.

Ενώ μπορεί να μην είναι εύκολο να καταλάβεις όλα τα παραπάνω αυτή τη στιγμή, θα είναι σίγουρα εφικτό να καταλάβεις ότι μια μέρα θα σου λείψουν πάρα πολλά πράγματα.

Πηγή: huffingtonpost.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ