«Τυχερό αστέρι»: Η συγκινητική ιστορία πίσω από το τραγούδι του Κωνσταντίνου Βήτα

Επικαιρότητα

Το Maestro έκανε φινάλε το βράδυ της Πέμπτης 15 Δεκεμβρίου με το ένατο επεισόδιο να αποκαλύπτει στους τηλεθεατές τον δολοφόνο του Χαράλαμπου.

Σε ένα μαεστρικά σκηνοθετημένο φινάλε οι μουσικές και οι ζωές των χαρακτήρων που γνωρίσαμε μπλέκονται για ακόμα μια φορά. Το «Τυχερό αστέρι» του Κωνσταντίνου Βήτα που προκάλεσε εντύπωση ήδη από το 8ο επεισόδιο ακούστηκε για ακόμα μια φορά στο φινάλε του Maestro από τον Ορέστη Χαλκιά που τραγούδησε συνοδεία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Κέρκυρας για τις ανάγκες της μυθοπλασίας ώστε να στηθεί το φεστιβάλ των Παξών.

Το «Τυχερό Αστέρι» έχει τη δική του ιστορία και αποκαλύφθηκε πριν από λίγες ημέρες μέσα από μια ανάρτηση του δημιουργού του, Κωνσταντίνου Βήτα. Αρχικά ερμηνευτής του ήταν ο Γιάννης Παλαμίδας για τις ανάγκες της παράστασης Angel Baby που ανέβηκε το 2000-2001 στο θέατρο Μουσούρη. Ο Κωνσταντίνος Βήτα δήλωσε περήφανος που το τραγούδι έκτοτε τραγουδήθηκε από πολλά παιδιά και έχει μια δεύτερη τύχη. Παράλληλα ανακοίνωσε ότι έπειτα από 23 χρόνια επανεκδίδεται το single με την φωνή του Γιάννη Παλαμίδα και θέματα που περιείχε η παράσταση, ενώ από σήμερα θα υπάρχει στο Youtube και σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες.

«Πριν από 23 χρόνια σχεδόν έγραψα το “Τυχερό αστέρι”, μπαίνοντας σ’ ένα ταξί από Πανεπιστημίου για Περιστέρι. Έγραψα τα λόγια σ’ ένα πακέτο τσιγάρα που είχα πάνω μου και όταν έφτασα σπίτι πήρα τον Γιάννη Παλαμίδα και του είπα πρέπει να πεις ένα τραγούδι για την πρεμιέρα μιας παράστασης που ετοιμάζουμε. Ήρθε στο στούντιο και το γράψαμε. Είμαι χαρούμενος που μέσα στα χρόνια το τραγούδι αυτό τραγουδήθηκε από πολλά παιδιά και έχει μια δεύτερη τύχη στο κόσμο. Σε λίγες μέρες θα εκδοθεί το single με το αυθεντικό τραγούδι, την υπέροχη φωνή του Γιάννη Παλαμίδα και κάποια θέματα από την θεατρική παράσταση του “Angel Baby” από την Sky Vector Music», ανέφερε ο Κωνσταντίνος Βήτα.

Το «Τυχερό αστέρι» έχει διασκευαστεί πολλές φορές, όπως από τον Θοδωρή Βουτσικάκη αλλά και από τη Μόνικα, η οποία το παρουσίασε στο άλμπουμ της «Ο Κήπος Είναι Ανθηρός».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ