Το σώμα μας, είναι το αποτέλεσμα των σκέψεων μας

Όταν η ευεξία γίνεται πιο ελκυστική προοπτική από την ασθένεια, τότε γίνεστε φάρος θεραπείας για τους γύρω σας.

Όλοι ξέρουμε κάποιον άνθρωπο που ό,τι και να του συμβεί είναι χαρούμενος. Η αντιμετώπιση που έχουν αυτοί οι άνθρωποι στα πράγματα, υπερβαίνει τις εκάστοτε συνθήκες.

Ένας κριτικός κινηματογράφου περιέγραψε κάποτε έναν χαρακτήρα σε μια ταινία λέγοντας πως «ανήκει στο είδος εκείνο των ανθρώπων που δεν έχουν προβλήματα, επειδή δεν θέλουν να έχουν προβλήματα».

Ένας τέτοιος άνθρωπος είναι και η φίλη μου, η Τζένιφερ Άλεν. Η Τζένιφερ, σύζυγος, μητέρα πέντε παιδιών, επιχειρηματίας και πνευματική ερευνήτρια, επιλέγει συνεχώς την εσωτερική ειρήνη. Ως αποτέλεσμα, έχει αστείρευτη ενέργεια. Κάποτε, μου έκανε μασάζ με το ένα χέρι, ενώ στο άλλο κρατούσε την ενός έτους κόρη της.

Η εσωτερική ειρήνη είναι επιλογή μας.

Γνωρίζω ανθρώπους που τερμάτισαν άσχημους γάμους, χωρίς να εμπλακούν σε πικρές διαδικασίες διαζυγίων, που αρνήθηκαν να κάνουν μήνυση ακόμη κι όταν ήταν φανερό πως το δικαστήριο θα τους δικαίωνε, που παραιτήθηκαν από υψηλά αμοιβόμενες αλλά εξουθενωτικές θέσεις εργασίας, επειδή το να κρατήσουν την ψυχή τους ζωντανή ήταν γι’ αυτούς σημαντικότερο από τα χρήματα.

Ένας τέτοιος άνθρωπος ήταν και ο Γουίλιαμ, ένας νεαρός που του βρήκαν καρκίνο στην ηλικία των 17 ετών.

Πριν από χρόνια, ήρθε σε ένα σεμινάριο και αφηγήθηκε πως «Μια μέρα, ενώ είχε προγραμματισμένη χημειοθεραπεία, έμαθα πως εκείνο το βράδυ θα εμφανίζονταν στην πόλη μου οι Grateful Dead (Αμερικανικό ροκ συγκρότημα). Αντί να πάω για χημειοθεραπεία, αποφάσισα να πάω στη συναυλία και να περάσω καλά. Λίγο αργότερα, οι εξετάσεις έδειξαν πως είχα θεραπευθεί από τον καρκίνο».

Το σώμα είναι μια προβολή του νου και των συναισθημάτων μας. Στο μεγαλύτερο μέρος του είναι ρευστό και όχι στερεό και έχει την εκπληκτική ικανότητα να αναδιαμορφώνεται συνεχώς και να ξαναπαίρνει τη φυσική, υγιή μορφή του.

Καμία περιοριστική νοητική στάση δεν είναι μόνιμη. Ανά πάσα στιγμή μπορείτε να αλλάξετε τις σκέψεις σας μετασχηματίζοντας την εξωτερική σας πραγματικότητα.

Το σώμα δεν προκαλεί τις σκέψεις σας. Είναι το αποτέλεσμα των σκέψεών σας.

Απόσπασμα από το βιβλίο του Alan Cohen «Αποκωδικοποιώντας τα Μαθήματα Θαυμάτων» από τις εκδόσεις Ιβίσκος

Πηγή: enallaktikiagenda.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ