Τόσκας από τη Χίο: «Μελετάμε την μεταφορά προσφύγων και μεταναστών σε γειτονικά, άδεια νησιά»

Την μεταφορά υπεράριθμων προσφύγων/μεταναστών σε «γειτονικά νησιά που είναι άδεια μέχρι στιγμής» σχεδιάζει η κυβέρνηση.

Αυτό δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, από την Χίο, δεύτερο σταθμό των σημερινών του επισκέψεων στα κέντρα καταγραφής του Βορείου Αιγαίου.

«Ο σχεδιασμός προχωράει στην σωστή κατεύθυνση και οι κάτοικοι της Χίου δεν θα πρέπει να ανησυχούν», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, κατά την επίσκεψη του στο hot spot της Χίου,

Σε ερωτήσεις σχετικά με τη ύπαρξη εναλλακτικού σεναρίου σε περίπτωση που ο αριθμός των μεταναστών και προσφύγων που παραμένουν στο χοτ σποτ καταστεί μη διαχειρίσιμος ο Νίκος Τόσκας, είπε ότι εκτός των άλλων μελετάται η μεταφορά των υπεράριθμων προσφύγων και μεταναστών «σε γειτονικά νησιά που είναι άδεια μέχρι στιγμής».

Σχετικά με το αίτημα όσων διαμένουν υπό περιορισμό στο hot spot για μη επιστροφή στην Τουρκία ή στις χώρες προέλευσής τους ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη απάντησε χαρακτηριστικά πως «σε αυτή την περίπτωση δεν είναι τι θέλει ο καθένας, είναι τι προβλέπουν οι διαδικασίες και οι συμφωνίες».
Στη διάρκεια της επίσκεψης του Νίκου Τόσκα στη Χίο, πρόσφυγες και μετανάστες διαδήλωσαν κατά της συμφωνίας για επαναπροώθηση τους στην Τουρκία.

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ