Τουρκία:Άκαρπες οι προσπάθειες της ΕΜΑΚ παρόλο που βρήκε ζωντανή 24χρονη αθλήτρια στην Αντιόχεια

Στο σημείο που έσπευσε νωρίτερα η ΕΜΑΚ φαίνεται πως έχει βρεθεί ζωντανή μια 24χρονη αθλήτρια βόλεϊ στην Αντιόχεια – Μαζί με την κοπέλα φέρονται να βρίσκονται άλλες τρεις συναθλήτριές της στην ομάδα βόλεϊ και ένα αγοράκι

Περισσότερες από 130 ώρες μετά τους φονικούς σεισμούς στην Τουρκία, μια 24χρονη είναι ζωντανή μέσα στα συντρίμμια και κατάφερε να ειδοποιήσει τις τουρκικές αρχές για το σημείο στο οποίο βρίσκεται.

Η 24χρονη βρίσκεται στα ερείπια κτηρίου που έχει καταρρεύσει στην Αντιόχεια, όπου επιχειρούν μεταξύ άλλων σωστικών συνεργείων η 1η και η 2η ΕΜΑΚ.’

Τουρκία: Η ΕΜΑΚ βρήκε ζωντανή 24χρονη αθλήτρια στην Αντιόχεια - Εικόνα 1Σύμφωνα με το Open, 24χρονη αθλήτρια,  φέρεται να έστειλε μήνυμα στην τουρκική ομάδα διάσωσης με το σημείο όπου είναι εγκλωβισμένη, στην Αντιόχεια, όπου επιχειρούν μεταξύ άλλων συνεργείων και η ΕΜΑΚ.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον ANT1, μαζί με την 24χρονη Γκιοσντέ Οζτούρκ βρίσκονται κάτω από τα χαλάσματα άλλες 3 συναθλήτριές της στην ομάδα βόλεϊ και ένα μικρό αγοράκι που το αναζητά ο πατέρας του. Μάλιστα, ο πατέρας του παιδιού φέρεται να τηλεφώνησε στο κινητό του παιδιού του και η κλήση να απαντήθηκε χωρίς όμως να ακούσει κάποια φωνή.

Οι διασώστες με τη χρήση της θερμικής κάμερας εντόπισαν ζωή κάτω από τα συντρίμμια.

Νωρίτερα, τα σωστικά συνεργεία έσπευσαν στο σημείο καθώς ακούστηκαν φωνές από τα συντρίμμια.

Από πλευράς της ελληνικής αποστολής, επιχειρούν 25 διασώστες από την 1η και 2η ΕΜΑΚ, ένας σκύλος, 5 άτομα ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό του ΕΚΑΒ, ενώ συμμετέχουν μεταξύ άλλων ένα σωστικό συνεργείο από Βραζιλία και δύο από την Τουρκία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αποστολές έκαναν κάθετη διείσδυση σε δύο διαφορετικά σημεία χρησιμοποιώντας τα γεώφωνα και τα διασωστικά σκυλιά.

Η ελληνική ΕΜΑΚ επιχειρεί στην Αντιόχεια – Άκουσαν φωνές 132 ώρες μετά τον σεισμό

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Γιάννης Αρτοποιός ενημέρωσε το Newsbomb.gr ότι στο συγκεκριμένο σημείο που ακούστηκαν οι φωνές σπεύδουν εκτός από την ελληνική, άλλες 4 ομάδες διασωστών που επιχειρούν στην Τουρκία. Η εντολή δόθηκε από το κέντρο διαχείρισης της καταστροφής που εδρεύει στην Αντιόχεια.

«Πιστεύω θα έχουμε την σπάνια περίπτωση μετά απο τόσες μέρες να υπάρχουν ζωντανοί», σημείωσε ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής.

Το ακριβές σημείο όπου επιχειρούν τώρα οι διασώστες:

Τουρκία: Η ΕΜΑΚ βρήκε ζωντανή 24χρονη αθλήτρια στην Αντιόχεια - Εικόνα 2 Τουρκία: Η ΕΜΑΚ βρήκε ζωντανή 24χρονη αθλήτρια στην Αντιόχεια - Εικόνα 3

Πρόκειται για το πολυτελές συγκρότημα των κατοικιών του εργολάβου ο οποίος συνελήφθη στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης ενώ προσπαθούσε να φύγει από τη χώρα.

Περισσότεροι από 25.000 οι νεκροί

Περισσότεροι από 25.000 άνθρωποι σκοτώθηκαν από τον σεισμό στην Τουρκία και στη Συρία, σύμφωνα με τα επικαιροποιημένα στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Σύμφωνα με τον τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ερντογάν, ο οποίος επισκέφθηκε την πόλη Σανλιούρφα στα νοτιοανατολικά, μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί τα πτώματα 21.848 ανθρώπων στην Τουρκία ενώ οι αρχές στη Συρία έχουν ανακοινώσει 3.553 νεκρούς.

Βομβαρδισμένο τοπίο το Χατάι

Το Χατάι είναι από τις πόλεις που χτυπήθηκαν σφόδρα από το χτύπημα του Εγκέλαδου και θυμίζει ολικά βομβαρδισμένο τοπίο. Χιλιάδες είναι τα πτώματα που έχουν ανασυρθεί από τα συντρίμμια και δυστυχώς όσο περνούν οι μέρες, θα γίνονται και περισσότερα. Οι εικόνες είναι τρομακτικές.

Τουρκία: Η ΕΜΑΚ βρήκε ζωντανή 24χρονη αθλήτρια στην Αντιόχεια - Εικόνα 4 Τουρκία: Η ΕΜΑΚ βρήκε ζωντανή 24χρονη αθλήτρια στην Αντιόχεια - Εικόνα 5 Τουρκία: Η ΕΜΑΚ βρήκε ζωντανή 24χρονη αθλήτρια στην Αντιόχεια - Εικόνα 6 Τουρκία: Η ΕΜΑΚ βρήκε ζωντανή 24χρονη αθλήτρια στην Αντιόχεια - Εικόνα 7 Τουρκία: Η ΕΜΑΚ βρήκε ζωντανή 24χρονη αθλήτρια στην Αντιόχεια - Εικόνα 8 Τουρκία: Η ΕΜΑΚ βρήκε ζωντανή 24χρονη αθλήτρια στην Αντιόχεια - Εικόνα 9

Αντίστοιχες εικόνες και στα Άδανα, όπως αποτυπώνεται στις εικόνες, που ευχόμαστε να μην ξαναδούμε ποτέ.

Μέσα στα συντρίμμια των εικόνων βρίσκονται πάνω από 100 άτομα, νεκροί, ή, πια, «ζωντανοί-νεκροί», καθώς τα σωστικά συνεργεία σήμερα αναμένεται να σταματήσουν να επιχειρούν.Όλες αυτές τις ημέρες, από το συγκεκριμένο σημείο, κατόρθωσαν να διασώσουν μόλις 2 ανθρώπους.

Οι περισσότεροι από τους επιζώντες πλέον διαμένουν σε σκηνές ή στον δρόμο, ανάμεσα στα ερείπια και στον θάνατο.

Νιώθουν αβοήθητοι και δεν σταματούν να κατηγορούν την κυβέρνηση Ερντογάν, καθώς ακόμα και αυτές τις μαύρες ώρες, δεν τους παρέχει ούτε το αυτονόητο: Κάπου να μείνουν, σαν άνθρωποι.

Το Νewsbomb.gr στο σημείο 0 της απόλυτης φρίκηςΕικόνες αποκάλυψης από τον φονικό σεισμό στην Τουρκία

Ο πιο φονικός σεισμός από το 1939

Ο αριθμός των αγνοουμένων υπολογίζεται σε δεκάδες χιλιάδες, γεγονός που σημαίνει ότι ο αριθμός των νεκρών μπορεί να πάρει εφιαλτικές διαστάσεις.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία από την τουρκική υπηρεσία αντιμετώπισης καταστροφών, οι νεκροί στην Τουρκία έφθασαν τους 19.875, ενώ τα θύματα στη Συρία έχουν φθάσει σχεδόν τις 4.000 (3.466). Τα θύματα σε Τουρκία και Συρία ξεπερνούν πλέον τις 23.000. (23.341).

Πρόκειται για τον πιο φονικό σεισμό που έπληξε την Τουρκία μετά το 1939, όταν έχασαν τη ζωή τους 33.000 άνθρωποι, ενώ είναι φονικότερος από τον σεισμό του 1999 στη Σμύρνη με 17.000 νεκρούς. Παράλληλα, όσο περνούν οι ώρες, εξανεμίζονται οι ελπίδες για την ανεύρεση επιζώντων στα ερείπια.

Πάνω από 141.000 διασώστες, μεταξύ αυτών προσωπικό και από ξένες χώρες, εργάζονται αυτή τη στιγμή στις περιοχές που επλήγησαν από το σεισμό δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν νωρίτερα. Ο Ερντογάν δήλωσε ότι περισσότεροι από 77.700 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί από τους φονικούς σεισμούς της περασμένης Δευτέρας.

Από την πλευρά του ο Ερντογάν παραδέχθηκε χθες ότι η βοήθεια «δεν φτάνει τόσο γρήγορα όσο αναμενόταν», ενώ έχει υποσχεθεί πως θα προσφέρει 10.000 τουρκικές λίρες (494 ευρώ) στους σεισμόπληκτους πολίτες και ενοίκιο για ένα χρόνο σε όσους έχασαν τα σπίτια τους.

«Η καταστροφή επηρέασε τόσα πολλά κτίρια (…) που δυστυχώς, δεν μπορέσαμε να παράσχουμε την έκτατη βοήθεια όσο γρήγορα ελπίζαμε», παραδέχθηκε ο αρχηγός του τουρκικού κράτους σε επίσκεψή του στην πόλη Αντιγιαμάν (νότια), που έχει πληγεί σοβαρά από την καταστροφή.

Ο Ερντογάν είχε ήδη αναγνωρίσει την Τετάρτη «κενά» στην ανταπόκριση των αρχών στο σεισμό, λέγοντας ότι είναι «αδύνατον να είμαστε προετοιμασμένοι για μια τέτοια καταστροφή».

Ο Τούρκος πρόεδρος, ο οποίος βρίσκεται στην εξουσία επί 20 χρόνια και επιθυμεί να παραμείνει μετά τις εκλογές που έχουν προγραμματιστεί για τις 14 Μαΐου, επικρίνεται έντονα από τους επιζώντες για τη βραδύτητα της άφιξης της βοήθειας στις πληγείσες περιοχές.

Οι Αυστριακοί στρατιώτες αναστέλλουν τη δράση για λόγους ασφαλείας

Ο αυστριακός στρατός ανέστειλε τις επιχειρήσεις διάσωσης στη σεισμόπληκτη Τουρκία εξαιτίας της “όλο και πιο επικίνδυνης κατάστασης ασφαλείας”, ανέφερε σήμερα στο Twitter ο εκπρόσωπός του.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας Μίχαελ Μπάουερ έγραψε στο Twitter ότι η Μονάδα Διαχείρισης Καταστροφών των Αυστριακών Δυνάμεων (AFDRU) θα είναι και πάλι διαθέσιμη για περαιτέρω επιχειρήσεις διάσωσης όταν το περιβάλλον όπου επιχειρούν θα γίνει ασφαλές.

Το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων AFP μετέδωσε συγκρούσεις ανάμεσα σε ομάδες και ανέφερε ότι οι αυστριακοί στρατιώτες έχουν βρει καταφύγιο σε έναν καταυλισμό μαζί με άλλες διεθνείς οργανώσεις και αναμένουν οδηγίες.

Περίπου 80 διασώστες από τις αυστριακές ένοπλες δυνάμεις βρίσκονται στην Αντιόχεια της Τουρκίας από τις 7 Φεβρουαρίου και έχουν ήδη απεγκλωβίσει 9 άτομα από τα χαλάσματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ