Τζένη Μπαλατσινού: «Μια γυναίκα μπορεί να κάνει παιδί όποτε είναι έτοιμη είτε στα 20, είτε στα 50»

Επικαιρότητα

Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε η Τζένη Μπαλατσινού στη Vogue και  μίλησε για τη σχέση που έχει με τις δυο κόρες της Αμαλία και Αλεξάνδρα αλλά και το πώς της βοήθησε να είναι συμφιλιωμένες με το σώμα τους κατά τη διάρκεια της εφηβείας τους.

Είμαι η Τζένη Μπλατσινού

Μιλώντας για το επώνυμό της το οποίο έχει κρατήσει λέει: «Δεν ήταν σκοπός μου να προσθέσω ακόμη ένα επώνυμο. Πόσω μάλλον να αλλάξω το δικό μου. Ξεκίνησα, άλλωστε, να εργάζομαι από πολύ μικρή και πάντα στηριζόμουν στα πόδια μου. Γενικότερα, δεν πίστευα και δεν πιστεύω στην κυρία του κυρίου. Θεωρώ ότι δυο άνθρωποι ενώνονται για να συμπορευτούν και να εξελιχθούν, αυτή είναι η ουσία της σχέσης ή του γάμου. Πιστεύω ότι τα ζευγάρια που έχουν διάρκεια είναι αυτά της ίδια δυναμικής και εξέλιξης, που αφήνονται στην αλήθεια τους. Στο “άφημα” είναι που η σχέση ή ο γάμος ισχυροποιούνται. Εκεί που υπάρχει αλήθεια, υπάρχει και χτίζεται εμπιστοσύνη».

Ξύπνημα στις 6

Η Τζένη Μπαλατσινού μίλησε γαι την καθημερινότητά της: «Το πρόγραμμά μου ξεκινάει στις 6 το πρωί. Η καλύτερη ώρα είναι μόλις ξυπνάω και αμέσως πάω στο κρεβάτι του μωρού, για να τον αγκαλιάσω, να τον μυρίσω. Μετά ξυπνάω τον μεγάλο γιο, για να τον πάω στην προπόνηση που έχει πριν από το σχολείο. Ύστερα γυμναστική και στη συνέχεια ξεκινάει η δουλειά. Αργά το μεσημέρι θα πάω να πάρω τον Μάξιμο, πάλι από την προπόνηση μετά το σχολείο, θα γυρίσουμε στο σπίτι και οι ώρες θα είναι αφιερωμένες στο μωρό και τα μαθήματα του Μάξιμου. Μπαινοβγαίνω στα δωμάτια και ταυτόχρονα δουλεύω από το κινητό. Ανάλογα και με το πρόγραμμα του Βασίλη, που καθημερινά είναι επιβαρυμένο, πάντα βρίσκουμε έστω και λίγο χρόνο για εμάς».

Τέσσερα παιδιά και το όνειρο για μεγάλη οικογένεια Για την απόκτηση των τεσσάρων παιδιών λέει: «Ανέκαθεν, ήθελα μεγάλη οικογένεια, γιατί είμαι μοναχοπαίδι. Ονειρευόμουν το μικρό σπίτι στο λιβάδι, με παιδιά, ζώα και τα πάντα μέσα. Ήθελα από μικρή να παντρευτώ και να κάνω πολλά παιδιά. Δε μπορώ να σκεφτώ τον εαυτό μου αλλιώς. Θεωρώ ότι το σημαντικότερο πράγμα στη ζωή μου είναι η οικογένεια και τα παιδιά μου. Ίσως επειδή ακριβώς έχω αυτή τη σταθερή βάση, μπορώ να αντλώ δύναμη και να συνεχίζω».

Η μητρότητα στα 50 Σε άλλο σημείο εξήγησε τους λόγους που έγινε μητέρα ξανά στα 50: «Να νιώσει ότι είναι έτοιμη, ότι ήρθε η στιγμή. Μπορεί να κάνει παιδί στα 20, μπορεί και στα 50, μπορεί να θέλει να συμπορεύεται με έναν σύντροφο χωρίς παιδί ή να αποκτήσει παιδί χωρίς σύντροφο. Η ευθύνη του να φέρεις στον κόσμο ένα παιδί είναι πολύ μεγάλη και όταν μια γυναίκα το νιώθει συνειδητά αυτό, είναι καταλυτικό για οποιαδήποτε φοβία. Δε χρειάζεται κάτι άλλο. Δεν ορίζουν πλέον οι επιταγές της κοινωνίας αν και πότε θα κάνει μια γυναίκα παιδί».

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ