Μια βόλτα με «το καμάρι της Αφρικής»

Η ιδιωτική σιδηροδρομική εταιρία Rovos Rail είναι ιδιοκτήτρια δύο από τα πιο πολυτελή τρένα στον κόσμο, τα οποία οι άνθρωποι της αποκαλούν τα καμάρια της Αφρικής. Πρόκειται για δύο κλασσικά τρένα που έχουν αναπαλαιωθεί και πλέον μπορούν να ταξιδέψουν χρησιμοποιώντας ατμό, πετρέλαιο ή ηλεκτρισμό.

Μεταφέρουν το πολύ 72 επιβάτες σε κάθε ταξίδι, καθώς διαθέτουν 36 άνετες, ευρύχωρες και πολυτελείς σουίτες. Για τη διακόσμηση τους, έχουν χρησιμοποιηθεί παραδοσιακά έπιπλα τα οποία αυξάνουν της αίσθηση πολυτέλειας των επιβατών, ειδικά στα βαγόνια του εστιατορίου και του σαλονιού.

Μια βόλτα με «το καμάρι της Αφρικής» - Εικόνα 2

Μια βόλτα με «το καμάρι της Αφρικής» - Εικόνα 3

Μια βόλτα με «το καμάρι της Αφρικής» - Εικόνα 4

Μια βόλτα με «το καμάρι της Αφρικής» - Εικόνα 5

Μια βόλτα με «το καμάρι της Αφρικής» - Εικόνα 6

Μια βόλτα με «το καμάρι της Αφρικής» - Εικόνα 7

Κάθε ταξίδι με το καμάρι της Αφρικής αρχίζει και τελειώνει στα κεντρικά γραφεία της Rovos Rail στη Νότια Αφρική και διασχίζει τη Ζιμπάμπουε, τη Ζάμπια και την Τανζανία. Η διάρκειά του κυμαίνεται από 24 ώρες σε ένα δεκαπενθήμερο, ανάλογα με τον προορισμό.

Το καμάρι της Αφρικής συνδέει κάποιους από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς της ηπείρου. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται ιστορικές πόλεις όπως το Κέιπ Τάουν της Νότιας Αφρικής, αλλά και πολλά άλλα διάσημα αξιοθέατα όπως η λίμνη Βικτωρία με τους καταρράκτες της και τα τοπία της ερήμου Ναμίμπια.

Μια βόλτα με «το καμάρι της Αφρικής» - Εικόνα 8

Μια βόλτα με «το καμάρι της Αφρικής» - Εικόνα 9

Μια βόλτα με «το καμάρι της Αφρικής» - Εικόνα 10

Μια βόλτα με «το καμάρι της Αφρικής» - Εικόνα 11

Μια βόλτα με «το καμάρι της Αφρικής» - Εικόνα 12

Μια βόλτα με «το καμάρι της Αφρικής» - Εικόνα 13

Μια βόλτα με «το καμάρι της Αφρικής» - Εικόνα 14

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ