«Βούτηξα χωρίς να το σκεφτώ»: Λιμενικός ήρωας έσωσε από πνιγμό 5χρονο κοριτσάκι που έπεσε στο λιμάνι του Πειραιά (βίντεο)

Δέστε τους

Σωτήρια ήταν η επέμβαση ενός λιμενικού που βούτηξε στο λιμάνι του Πειραία προκειμένου να σώσει μία 5χρονη.

Ειδικότερα, ο επικελευστής Σταθόπουλος Ιωάννης, ήταν ο άνθρωπος που βούτηξε στο λιμάνι αμέσως για να σώσει το πεντάχρονο κοριτσάκι. Από την μεριά του, ο πατέρας της 5χρονης λέει πως εκείνη την ώρα είχε πάει να πάρει έναν καφέ.

Τις συγκλονιστικές στιγμές του εντοπισμού και της διάσωσης κατέθεσε και ο καπετάνιος του «Αγ. Νεκτάριος».

 

«Βούτηξα χωρίς να το σκεφτώ»

«Ήμασταν σε υπηρεσία κατά την φόρτωση του πλοίου. Μας ενημέρωσε ο καπετάνιος για ύπαρξη ανθρώπου στη θάλασσα. Άμεσα μεταβήκαμε στο σημείο. Μας είπε ότι ήταν παιδί και ότι φαίνονται τα χεράκια του. Δεν υπήρχε πανικός στην επικοινωνία με το πλοίο. Αμέσως πήγαμε στο σημείο με έναν άλλον λιμενικό και έναν καβοδέτη. Είδαμε ένα κοριτσάκι μπρούμυτα στη θάλασσα μη έχοντας τις αισθήσεις του», λέει ο λιμενικός στο newsit.gr.

«Χωρίς να το σκεφτώ, βουτάω. Εν τω μεταξύ άρχισαν ο άλλος λιμενικός με έναν ιδιώτη πολίτη να κάνουν ΚΑΡΠΑ στο παιδί και όταν βγήκα και ο ίδιος από τη θάλασσα συνεχίσαμε την καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση. 7 λεπτά κράτησαν οι μαλάξεις και στα 4 λεπτά ξεκίνησε και πάλι το κοριτσάκι να ανασαίνει.

Μετά ήρθε το ΕΚΑΒ και το παρέλαβε. Κάθε ανθρώπινο ον έχει το καθήκον της διαφύλαξης της ανθρώπινης ζωής.

Υπήρχε έντονο άγχος εκείνη τη στιγμή. Ευτυχώς όλα καλά. Κατά καιρούς συμβαίνουν πολλά σκηνικά με ανθρώπους, άστεγους και λοιπά».

«Η γυναίκα μου νόμιζε ότι το παιδί ήταν πίσω της – Η μικρή δε ζητιάνευε στο λιμάνι»

Στο newsit.gr μίλησε και ο κ. Ασημάκης, πατέρας της 5χρονης.

«Πήγα να πάρω καφέ και άφησα τη γυναίκα με το παιδί. Η γυναίκα μου πήγαινε και ήξερε ότι το παιδί ήταν πίσω της. Κάποια στιγμή γυρίζει πίσω και βλέπει ότι δεν ήταν εκεί η μικρή. Η μικρή ήταν στο λιμάνι σε κάτι λάστιχα και έπαιζε με το πόδι της και έπεσε μέσα στο λιμάνι. Δε ζητιανεύουν τα παιδιά. Περπατάνε. Παίζουν με τα άλλα μικρά παιδάκια», ανέφερε.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ