Πρώτες εικόνες από το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία

40.000 οι συμμετέχοντες ήδη σύμφωνα με τους διοργανωτές – Στη Θεσσαλονίκη φτάνουν συνεχώς πολίτες – Εκατοντάδες πούλμαν έχουν μεταφέρει διαδηλωτές από την Αθήνα και όλη την Ελλάδα για να διαδηλώσουν υπέρ της ελληνικότητας της ΜακεδονίαςΧιλιάδες κόσμου έχουν ήδη συγκεντρωθεί στην παραλιακή λεωφόρο της Θεσσαλονίκης για να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο για το όνομα των Σκοπίων.

Περίπου στη μία και μισή το μεσημέρι,οι διοργανωτές της εκδήλωσης έλεγαν ότι ήδη περίπου 40.000 άνθρωποι έχουν συγκεντρωθεί στον χώρο μπροστά από το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου λαμβάνοντας μέρος στο συλλαλητήριο. Οι ίδιες πηγές συμπλήρωναν ότι η κορύφωση της διαμαρτυρίας αναμένεται περίπου στις 14:30 το μεσημέρι εξηγώντας ότι η προσέλευση του κόσμου συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό.

Άνθρωποι κυρίως από τη Μακεδονία, αλλά και από άλλες περιοχές της χώρας έχουν καταφτάσει στη Θεσσαλονίκη για να στείλουν ηχηρό μήνυμα στην ελληνική κυβέρνηση αλλά και στους γείτονές μας, για τη μη χρήση του όρου Μακεδονία, στην ονομασία των Σκοπίων. Οι συγκεντρωμένοι φωνάζουν συνθήματα όπως «Ελλάς -Ελλάς Μακεδονία», «Όχι στη διπλή ονομασία – Όχι σε νέα προδοσία» και τραγουδούν το «Μακεδονία ξακουστή». Από τα μεγάφωνα ακούγονται τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη.

Δείτε live εικόνα από το συλλαλητήριο 

Ελληνικές σημαίες ανεμίζουν, ενώ πολλοί από τους συμμετέχοντες φορούν παραδοσιακές στολές και χορεύουν υπό τους ήχους παραδοσιακών τραγουδιών. Με κάθε τρόπο καταφθάνουν στο χώρο του συλλαλητηρίου χιλιάδες κόσμου από νωρίς το πρωί. Η προσέλευση στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης είναι εντυπωσιακή.

Οι συγκεντρωμένοι με φόντο τον Μέγα Αλέξανδρο

Εντυπωσιακό είναι ωστόσο και το γεγονός ότι ομάδα πολιτών κατέφθασε στον Λευκό Πύργο με αλιευτικό σκάφος. Δείτε live το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία - Εικόνα 0 Κρατώντας ελληνικές σημαίες οι επιβαίνοντες στο σκάφος χαιρέτισαν τον κόσμο στην προκυμαία που ανταπέδωσε με χειροκροτήματα.

Φωτογραφίες από το συλλαλητήριο  Δείτε live το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία - Εικόνα 1 Δείτε live το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία - Εικόνα 2 Δείτε live το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία - Εικόνα 3 Δείτε live το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία - Εικόνα 4

Πηγή

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ