Τοσκάνη: Είσαι για ένα οδικό ταξίδι που θα θυμάσαι για όλη σου τη ζωή;

Σπάνια ένα µέρος αποδεικνύεται ανώτερο συστάσεων και προσδοκιών! Ακόµα πιο σπάνια, η πραγµατικότητα κατορθώνει να ξαφνιάσει και να συγκινήσει, παρόλο που στερείται το στοιχείο της έκπληξης, καθώς έχει αποκαλυφθεί και αποτυπωθεί µέσω του φωτογραφικού φακού µυριάδων θαυµαστών.

Όµως, η Τοσκάνη αποδεικνύεται… πιο όµορφη απ’ ό,τι περιµένετε, πιο απρόβλεπτη απ’ ό,τι φαντάζεστε.

Τοσκάνη: Είσαι για ένα οδικό ταξίδι που θα θυμάσαι για όλη σου τη ζωή; - Εικόνα 1

Πριν να µπούµε στο «νοικιάρικο» Fiatάκι µας και να ξεκινήσουµε τις περιηγήσεις στην τοσκανική ύπαιθρο, σας κατατοπίζουµε γεωγραφικά, ώστε να αποκτήσετε µια εικόνα της οδικής διαδροµής που θα ακολουθήσουµε.

Τοσκάνη: Είσαι για ένα οδικό ταξίδι που θα θυμάσαι για όλη σου τη ζωή; - Εικόνα 2

Η επαρχία της Τοσκάνης (έκτασης 23.000 τ.χλµ.) εντοπίζεται στο βορειοδυτικό τµήµα της ιταλικής «µπότας», όπου ανατολικά της υψώνονται τα Απέννινα όρη και δυτικά βρέχεται από τις θάλασσες: Tyrrhenian και Ligurian. Πρωτεύουσά της, είναι η περίφηµη Φλωρεντία που, µαζί µε τη Σιένα και το Σαν Τζιµινιάνο, αποτελούν την αγαπηµένη «Ιερή Τριάδα» των επισκεπτών.

Τοσκάνη: Είσαι για ένα οδικό ταξίδι που θα θυμάσαι για όλη σου τη ζωή; - Εικόνα 3

Η Τοσκάνη, κληρονόµος γη των θρυλικών Ετρούσκων, αποτελεί τη γενέτειρα σηµαντικών προσωπικοτήτων της Αναγέννησης, µε προεξάρχοντες τους Botticelli και Michelangelo. Σήµερα, η παράδοση της Ιστορίας αναγνωρίζει το αποτύπωµά της στις εναλλακτικές µορφές αγροτουριστικής ανάπτυξης, ενώ εκτινάσσει τη δηµοφιλία της περιοχής στα ύψη, χάρη στα έξι Μνηµεία Παγκόσµιας Πολιτιστικής Κληρονοµιάς της Unesco (το ιστορικό κέντρο της Φλωρεντίας, της Σιένα, του Σαν Τζιµινιάνο, της Πιέντσα, ο καθεδρικός ναός της Πίζας, η περιοχή Val d’Orcia) και τις 120 προστατευµένες περιοχές φυσικού κάλλους.

Τοσκάνη: Είσαι για ένα οδικό ταξίδι που θα θυμάσαι για όλη σου τη ζωή; - Εικόνα 4

Εξ… ορµήσαµε

Εµείς επιλέξαµε αρχή και τέλος της διαδροµής µας να είναι η µαγευτική Φλωρεντία (Firenze), αφιερώνοντάς της το minimum των δύο ηµερών που χρειάζεται, για να προλάβουµε να περιηγηθούµε στα µοναδικά µνηµεία και αξιοθέατά της. Κινούµαστε νοτιοανατολικά µε πρώτη στάση το Αρέτσο (Αrezzo, 76χλµ.) για να ακολουθήσουµε µια πορεία από την Ανατολή στη Δύση µε ενδιάµεσους σταθµούς σε: Σιένα(Siena, 143χλµ.)* και Σαν Τζιµινιάνο (San Gimigniano), φτάνοντας στο κοµβικό σηµείο της Σετσίνα (Cecina, 237χλµ.)* για την ανηφόρα της δυτικής ιταλικής Ριβιέρας. Κατόπιν, ακολουθώντας το πολικό αστέρι, συναντάµε την Πίζα (Pisa) και το Βιαρέτζιο (Viareggio), ολοκληρώνοντας τον κύκλο της διαδροµή µας µε τελευταίες στάσεις σε: Λούκα (Lucca), Πιστόια (Pistoia) και Πράτο (Prato).

Τοσκάνη: Είσαι για ένα οδικό ταξίδι που θα θυμάσαι για όλη σου τη ζωή; - Εικόνα 5Δείτε την επόμενη ή προηγούμενη σελίδα πατώντας τα νούμερα

Σελίδες — 1 2 3 4

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ