Με λιγνίτη στον Αγνωστο Στρατιώτη, κρεμάλες & πανό οι 3 πορείες στο κέντρο

Με κρεμάλες, λιγνίτη, πανό και συνθήματα εξέφρασαν την αντίθεσή τους στις κυβερνητικές πολιτικές οι συμμετέχοντες στις πορείες στο κέντρο της Αθήνας σήμερα το πρωί. 

Το κέντρο της Αθήνας παρέμεινε αποκλεισμένο για αρκετή ώρα καθώς βρίσκονταν σε παράλληλη εξέλιξη πορείες συνταξιούχων, εργαζομένων στη ΔΕΗ και στα Νοσοκομεία. 

Εριξαν λιγνίτη στον Αγνωστο Στρατιώτη! 

Οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ διαμαρτυρήθηκαν για την πώληση λιγνιτικών μονάδων της επιχείρησης και ξεκινώντας από τα γραφεία της ΔΕΗ, κατευθύνθηκαν προς τη Βουλή, όπου σήμερα ψηφίζεται το νομοσχέδιο του Γιώργου Σταθάκη.

Μάλιστα, ομάδα συγκεντρωμένων, ανάμεσα στους οποίους και ο Παναγιώτης Λαφαζάνης έριξαν λιγνίτη μπροστά από το μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη.

Οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ κάποια στιγμή θέλησαν να μπουν στη Βουλή, αλλά τους εμπόδισαν δυνάμεις των ΜΑΤ.

Με κρεμάλες η ΠΟΕΔΗΝ

Την ίδια ώρα, η ΠΟΕΔΗΝ πραγματοποίησε διαδήλωση με κρεμάλες, οι οποίες, όπως υποστήριξαν, συμβολίζουν την δεινή θέση στην οποία έχουν βρεθεί οι εργαζόμενοι στην Υγεία αλλά και ο ασθενείς πραγματοποιεί στο κέντρο της Αθήνας η ΠΟΕΔΗΝ.

Στο στόχαστρο των διαδηλωτών ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης ο οποίος εμφανίζεται σε όλα τα πανό, αλλά και η Ολγα Γεροβασίλη. Οι διαδηλωτές φθάνοντας έξω από τη Βουλή άφησε κρεμασμένο ένα πανό με το σύνθημα «Να αρθεί η πο@@ η βολή.. μια παραλλαγή του γνωστού συνθήματος των αγανακτισμένων.

Η ΠΟΕΔΗΝ διαμαρτύρεται για τη δημόσια δαπάνη υγείας που είναι στο 5% του ΑΕΠ, ενώ σε άλλες χώρες της ΕΕ είναι άνω του 8%.Υποστηρίζει ότι η κρατική χρηματοδότηση στα Νοσοκομεία το 2018 μειώνεται κατά 370 εκατ. ευρώ και κατά 225 εκατ. ευρώ στον ΕΟΠΥΥ , σε σχέση με το έτος 2017.Οι εργαζόμενοι λένε ακόμα ότι σε ποσοστό 70% ο εξοπλισμός που προμηθεύτηκαν τα Νοσοκομεία πριν από τα μνημόνια ξεπέρασε το όριο ζωής.

Αφήστε πιά την κοροιδία , δώστε λεφτά στην Υγεία φώναζαν οι διαδηλωτές της ΠΟΕΔΗΝ έξω από τη Βουλή.

Το πανό που άφησαν οι διαδηλωτές έξω απο την Βουλή: Να αρθεί η πο@@ η βολή…και εμφανίζεται σχεδόν το μισό υπουργικό συμβούλιο. Ειδική μνεία όμως γίνεται για τους Πολάκη και Γεροβασίλη.

Η στιγμή που ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ αφήνει το πανό με το σύνθημα.. έξω απο τη Βουλή.

Οι συνδικαλιστές της ΠΟΕΔΗΝ μετά την Βουλή κατευθύνθηκαν στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους οπου άφησαν και άλλο πανό.

Στους δρόμους και οι συνταξιούχοι

Η τρίτη πορεία ήταν αυτή των συνταξιούχων που διαμαρτύρονται για τις περικοπές στις συντάξεις που θα επιφέρει ο επανυπολογισμός των αποδοχών στην βάση του νόμου Κατρούγκαλου.

Οι συνταξιούχοι ξεκίνησαν από την πλατεία Δημαρχείου και ήδη έφθασαν στο υπουργείο Οικονομικών, όπου απαιτούν να συναντήσουν τον Ευκλείδη Τσακαλώτο. Αργότερα και οι συνταξιούχοι θα κατευθυνθούν στη Βουλή. Σε εξέλιξη βρίσκεται επίσης και κινητοποίηση των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία που θα κατευθυνθούν προς το Μέγαρο Μαξίμου.

Η πορεία των συνταξιούχων ξεκίνησε από την πλατεία Δημαρχείου και βρέθηκαν και αυτοί στην πλατεία Συντάγματος. 

Η προσυγκέντρωση των συνταξιούχων στην πλατεία Δημαρχείου

Το υπόμνημα που θα καταθέσουν οι συνταξιούχοι στον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Οχι στην εφαρμογή του νόμου Κατρούγκαλου λέει ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος των συνταξιούχων ΙΚΑ.

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ