Χαλάει ο καιρός τις επόμενες ώρες: Έρχονται χιόνια από Δευτέρα – Που θα χτυπήσει η κακοκαιρία

Μετά από ένα ηλιόλουστο Σαββατοκύριακο ο καιρός αλλάζει ριζικά απο Δευτέρα με έντονες βροχές ακόμα και χιόνια σε ορισμένες περιοχές.

Χαλάει ο καιρός το απόγευμα της Κυριακής, με βροχές και καταιγίδες να εκδηλώνονται σε πολλές περιοχές της Ελλάδας σε συνδυασμό με πτώση της θερμοκρασίας. Μάλιστα, στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, Δευτέρα ή Τρίτη, δεν αποκλείεται να δούμε και χιόνια.

Σύμφωνα με το meteo.gr, αργότερα σήμερα, βροχές και τοπικές καταιγίδες αναμένονται από τα δυτικά, που γρήγορα θα επεκταθούν στο μεγαλύτερο μέρος της κεντρικής και βόρειας χώρας έως το βράδυ.

Στα δυτικά τα φαινόμενα θα είναι τοπικά ισχυρά, ενώ δεν αποκλείονται και τοπικές χαλαζοπτώσεις μικρού μεγέθους.

Ο βροχερός καιρός θα διατηρηθεί έως και την Τρίτη 30 Νοεμβρίου, ενώ με την παράλληλη πτώση της θερμοκρασίας χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας και πρόσκαιρα στα ημιορεινά της Ηπείρου και της Δυτικής Μακεδονίας.

Ο καιρός τη Δευτέρα αναμένεται με βροχές και πιθανές καταιγίδες στα δυτικά και στα βορειοανατολικά, ενώ από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα επεκταθούν στα ηπειρωτικά τμήματα και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Χιονοπτώσεις αναμένονται κυρίως στα βορειοδυτικά ορεινά με πτώση της θερμοκρασίας.

Αναλυτικά, τα χιόνια δεν αποκλείεται να πέσουν πρόσκαιρα και σε χαμηλότερα υψόμετρα πάνω από τα 1.000-1.100 μέτρα σε περιοχές της Ηπείρου, της Δυτικής Μακεδονίας και της Δυτικής Θεσσαλίας. Στην Αττική αναμένονται παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών τις μεσημβρινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 17-18 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών τις μεσημβρινές ώρες. Η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί από 9 έως 13-14 βαθμούς.

Δείτε το βίντεο

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ