Χαλκιδική: Μέσα σε λίγες ώρες συγκέντρωσαν 32.000 ευρώ για να κερδίσει η μικρή Μαρία τη μάχη με τον καρκίνο

Σοφά Λόγια

Μια τεράστια αγκαλιά άνοιξαν κάτοικοι της Χαλκιδικής για την μικρή Μαρία, 3 ετών, από την Ουρανούπολη, η οποία δίνει μάχη με τον καρκίνο και χρειάζεται επείγουσα χειρουργική επέμβαση σε ειδικό ιατρικό κέντρο της Γαλλίας.

Χαλκιδική: Μέσα σε λίγες ώρες συγκέντρωσαν 32.000 ευρώ για να κερδίσει η μικρή Μαρία τη μάχη με τον καρκίνο - Εικόνα 2

Ο φιλανθρωπικός σύλλογος «Ενσυναίσθηση», η Ιερά Μητρόπολη Ιερισσού Χαλκιδικής και ο Δήμος Αριστοτέλη Χαλκιδικής, ένωσαν τις δυνάμεις τους σ′ έναν έρανο – αστραπή, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή στις 16 κοινότητες του Δήμου, από ισάριθμες ομάδες εθελοντών, και κατάφεραν να συγκεντρώσουν 32.000 ευρώ, ώστε να ξεκινήσει η μικρή Μαρία το ταξίδι της ελπίδας. Χαλκιδική: Μέσα σε λίγες ώρες συγκέντρωσαν 32.000 ευρώ για να κερδίσει η μικρή Μαρία τη μάχη με τον καρκίνο - Εικόνα 4

Η μικρή Μαρία πάσχει από μεταστατικό γαγγλιονευροβλάστωμα του τραχήλου-μεσοθωρακίου, το οποίο είχε ήδη κάνει μετάσταση στην κνήμη και τα βρεγματικά οστά. Το παιδί παραπέμφθηκε σε εξειδικευμένη Ομάδα γιατρών σε κλινική του Παρισιού, η οποία έχει αποφανθεί ότι μπορεί να αναλάβει το χειρουργείο. Χαλκιδική: Μέσα σε λίγες ώρες συγκέντρωσαν 32.000 ευρώ για να κερδίσει η μικρή Μαρία τη μάχη με τον καρκίνο - Εικόνα 6Τόσο ο Μητροπολίτης Ιερισσού Θεόκλητος όσο ο δήμαρχος Αριστοτέλη Στέλιος Βαλιάνος και η πρόεδρος της «Eνσυναίσθησης» Ευδοκία Κασαμπαλή επισημαίνουν πως η προσπάθεια πέτυχε, χάρη στην αγάπη και τη δύναμη αλληλεγγύης που επέδειξαν οι πολίτες της Χαλκιδικής. Τονίζουν δε, πως το 3χρονο κοριτσάκι έγινε το σημείο αναφοράς που ένωσε όλα τα χωριά σ′ έναν κοινό στόχο ζωής και πως τα χρήματα που ήταν απαραίτητα για να υλοποιηθεί το ταξίδι στη Γαλλία συγκεντρώθηκαν μέσα σε λίγες ώρες.

Η ανάρτηση του δήμου Αριστοτέλη:

Πηγή: ΑΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ