Χάρτης πρόκληση από την Τουρκία: Η «γαλάζια πατρίδα» περιλαμβάνει το μισό Αιγαίο

Η Τουρκία δεν παύει λεπτό να προκαλεί. Αυτή τη φορά ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν παρουσίασε τη «γαλάζια πατρίδα» έκτασης 462.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων, η οποία περιλαμβάνει το μισό Αιγαίο!

Στη φωτογραφία, από τις χθεσινές εκδηλώσεις εορτασμού για την τουρκική νίκη στην Μικρασιατική Εκστρατεία, φαίνεται ο τούρκος πρόεδρος να υπογράφει το βιβλίο επισκεπτών στο Πανεπιστήμιο Εθνικής Άμυνας.

Στο φόντο υπάρχει ο χάρτης που ενσωματώνει ύδατα γύρω από τα τα Δωδεκάνησα, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, το  θαλάσσιο χώρο ανατολικά της Κρήτης και τμήμα των Κυκλάδων.

Τη φωτογραφία έδωσε στη δημοσιότητα η τουρκική προεδρία.

«Καθώς ο κόσμος αναδιαρθρώνεται σε όλους τους τομείς, έχει γίνει αναπόφευκτο για την Τουρκία να αναθεωρήσει τις αμυντικές στρατηγικές και τις τακτικές της» είπε ο Ερντογάν.

«Παρά το γεγονός ότι το ΝΑΤΟ πρόσφατα απέτυχε να επιτύχει σε πολλά ζητήματα, ειδικά στην εξασφάλιση της ασφάλειας της Τουρκίας, παραμένει η πιο σημαντική πλατφόρμα αμυντικής συνεργασίας για εμάς και τους συμμάχους μας» πρόσθεσε.

«Αν και μερικά κράτη, με τα οποία έχουμε μια σχέση συμμαχίας, υιοθετούν συμπεριφορές κατά της χώρας μας, που σε καμία περίπτωση δεν συμφωνούν με το νόημα και το πνεύμα αυτής της λέξης [συμμαχίας], εξακολουθούμε να εκτιμούμε την αλληλεγγύη με τους συμμάχους μας. Δεν έχουμε πρόθεση να εγκαταλείψουμε την ένταξη στο ΝΑΤΟ ή τους συμμάχους μας. Αντίθετα, θέλουμε να έχουμε μια ισχυρότερη θέση σε αυτούς τους οργανισμούς» ανέφερε.

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ