Η χιτσκοκική και ροκ αντίδραση του ΠΑΜΕ στο νέο Ασφαλιστικό [βίντεο]

«Όλοι μαζί στην παράσταση διαμαρτυρίας Παρασκευή 8 Γενάρη στις 12:00 εξω απο το Υπουργείο Εργασίας». 

Με αυτά τα λόγια το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους, συνταξιούχους, άνεργους και αυτοαπασχολούμενους να απαιτήσουν, όλοι με μια φωνή, «να μην φτάσει το έγκλημα στη βουλή».

Εξάλλου λίγο πριν το τέλος του 2015 το ΠΑΜΕ με ένα βιντεάκι εμπνευσμένο από την ταινία του Αλφρεντ Χίτσκοκ «Τα πουλιά», αλλά και με δυνατή ροκ μουσική ξεκαθάρισε την αντίθεση του στο νέο Ασφαλιστικό που θέλει να φέρει η κυβέρνηση. Το χαρακτήριζε «γρήγορο ασφαλιστικό θάνατο» και πρόσθετε πως «Δεν θα παραδώσουμε την Ασφάλιση μας στα νύχια των αρπαχτικών!» 

 

 

Το ΠΑΜΕ καλεί τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, τα ΔΣ, τις επιτροπές αγώνα σε χώρους δουλειάς σε εγρήγορση και ξεσηκωμό.

«Να σταματήσουμε το νέο έγκλημα διαρκείας που εξελίσσεται στα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα μας.
Το ασφαλιστικό δεν είναι κόστος. Είναι δικαίωμα, είναι η ζωή μας!
Στα βάρβαρα μέτρα του καλοκαιριού και στα νέα όρια ηλικίας προστίθεται πλέον ο βασικός πυρήνας που διαλύει εκ βάθρων τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης!
Η κυβερνητική πρόταση για το ασφαλιστικό αποτελεί την ταφόπλακα για τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης αφού ορίζει προσωπικό ποσοστό αναπλήρωσης για τον καθένα, ολοκληρώνει το σχεδιασμό που υπήρχε εξαρχής για το ασφαλιστικό, νομιμοποιεί όλους τους προηγούμενους αντιασφαλιστικούς νόμους και διατάξεις καθώς όχι μόνο αφήνει αναλλοίωτο τον πυρήνα τους άλλα τον αντιδραστικοποιεί ακόμα περισσότερο.
Πάνω στις 11 προηγούμενες μειώσεις των συντάξεων και των 2 επιπλέον που έφερε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ το καλοκαίρι, σχεδιάζουν νέες δραστικές μειώσεις σε όλους τους συνταξιούχους, διαλύουν τις επικουρικές, τσακίζουν με νέα εισοδηματικά κριτήρια το ΕΚΑΣ μέχρι την οριστική κατάργηση του, μειώνουν τις αναπηρικές.
Χτυπούν ενιαία όλους τους εργαζόμενους, νυν και μελλοντικούς συνταξιούχους, τη νεολαία! Πρόκειται για έγκλημα διάρκειας που θα αφήσει βαθιές πληγές στη ζωή της εργατικής-λαικής οικογένειας αν δεν αποκρουστεί.
Ενιαία κυβέρνηση, ΕΕ, ΔΝΤ από τη σκοπιά των συμφερόντων του κεφαλαίου σφάζουν στο γόνατο την ασφάλιση μας.
Να δυναμώσουμε τους αγώνες μας. Να οργανωθούμε!
Να μην τους αφήσουμε να διαλύσουν τη ζωή μας!
Να δυναμώσει το κλίμα για μεγάλη απεργία!».

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ