Χωρίς χέρια, με μεγάλη καρδιά και χρυσό μετάλλιο

ΧΩΡΙΣ ΧΕΡΙΑ, ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ ΚΑΙ ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ!

Ο Ismail γεννήθηκε χωρίς χέρια και με δυσμορφία στα πόδια του. Αυτό δεν τον σταμάτησε από το να κυνηγήσει τα όνειρά του.

Οι δυσκολίες τις οποίες αντιμετωπίζει καθημερινά είναι πολλές, η δύναμη και η επιμονή του ωστόσο είναι πολύ μεγαλύτερες…

Χωρίς χέρια, με μεγάλη καρδιά και χρυσό μετάλλιο - Εικόνα 2

Πάρα τις αντιξοότητες, ασχολήθηκε με τον αθλητισμό αφού ήταν το όνειρό του από μικρός. Ο Ismail από την Βοσνία και Ερζεγοβίνη είναι ένα από τα 53 παιδιά με αναπηρία το οποίο είναι μέλος της ομάδας με αθλητές με αναπηρία του Σαράγιεβο.

Αρχικά, ήταν δύσκολο να κοινωνικοποιηθεί καθώς ήταν αρκετά ντροπαλός. Ύστερα όμως βρήκε το θάρρος να αντιμετωπίσει τον φόβο του με το νερό και τελικά να αναδειχθεί σε έναν δεινό κολυμβητή. Έχοντας επιμονή στο στόχο του, ο Ismail πήρε μέρος σε βαλκανικούς αγώνες για παιδιά με αναπηρία και κέρδισε το χρυσό μετάλλιο.

Ο προπονητής της ομάδας, Amel Kapo σημειώνει: «Θέλω να αποδείξω ότι μπορεί τα άτομα με αναπηρία να είναι διαφορετικά, όμως αν κανείς τους δώσει την ευκαιρία, μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη δύναμή τους και να κάνουν σπουδαία πράγματα».

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Δείτε επίσης τις παρακάτω φωτογραφίες:

Χωρίς χέρια, με μεγάλη καρδιά και χρυσό μετάλλιο - Εικόνα 6

Χωρίς χέρια, με μεγάλη καρδιά και χρυσό μετάλλιο - Εικόνα 8

Χωρίς χέρια, με μεγάλη καρδιά και χρυσό μετάλλιο - Εικόνα 9

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ