«Χωρίζουμε για να προχωράμε μπροστά για τα παιδιά μας»: Σουηδέζα μόνη μαμά που ζει στη Κρήτη στέλνει ένα αισιόδοξο μήνυμα

Γεια σας!

Με λένε Pernilla και είμαι από τη Σουηδία. Η ιστορία μου κλασσική. Σουηδέζα γνωρίζει Κρητικό και κάνουν δύο παιδάκια, χωρίζουν και η Σουηδέζα μένει ακόμα εδώ στη Κρήτη. Δεν έχω παράπονο.

Σας γράφω γιατί θέλω να στείλω ένα μήνυμα σε όλους. Ο χωρισμός είναι δύσκολος, τον ζούμε κάθε μέρα, έχουμε πληγωθεί και εμείς και ο εγωϊσμός μας, αλλά ξεχνάμε τα καλά που έχουμε εμείς οι μόνοι γονείς.

Σαν ξένη εδώ στην Ελλάδα έχω παρατηρήσει (και ειδικά στην Κρήτη) ότι παραπονιόμαστε συχνά για πράγματα που μας κρατάνε πίσω και δεν βλέπουμε αυτά που μας προχωράνε μπροστά. Χωρίζουμε για να προχωράμε μπροστά για τα παιδιά μας. Ναι πονάει και ναι είναι σκ@τ@ ώρες ώρες η όλη κατάσταση αλλά έχουμε και χαρές, ξεχωριστές στιγμές με τα παιδιά μας. Είμαστε μονογονείς δεν είμαστε μόνοι.

Έχω κουραστεί με τη μιζέρια και τα πρέπει. Δεν είναι το τέλος του κόσμου ένας χωρισμός. Δεν θα έρθει η συντέλεια αν το σπίτι έχει και λίγη σκόνη, μην τρελαίνεστε με τις υποχρεώσεις και τις δουλειές, δεν τελειώνουν ποτέ!

Με λένε Pernilla Larsson, είμαι χωρισμένη μαμά δύο παιδιών, ένα κορίτσι 5,5 ετών και ένα αγόρι 9 ετών. Είμαι γραφίστρια και ασχολούμαι και με marketing στο Ρέθυμνο. Είμαι χωρισμένη 4 χρόνια και τα καταφέρνω με βοήθεια από την πρώην πεθερά μου, τις φίλες μου και την αφεντικίνα μου. Είμαι ελεύθερη, όχι πως δεν θέλω να βρω κάποιον αλλά δεν είναι αυτή η προτεραιότητά μου τώρα, αν είναι να έρθει ας έρθει, δεν το πιέζω.

Η ζωή μου είναι τα παιδιά, τα παγωτά, το camping, το γέλιο και το δάκρυ με τα τερατάκια μου. Όπως είναι η ζωή κάθε μόνου γονιού που χαίρεται με αυτά που έχει!

Pernilla

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ