18 χρήσιμες συμβουλές για να σας πετυχαίνει το eyeliner κάθε φορά

Μερικές γυναίκες, μόνο στο άκουσμα της λέξης «eyeliner» τρομοκρατούνται, αφού πραγματικά δεν το πετυχαίνουν ποτέ! Διαβάστε όμως αυτές τις 18 συμβουλές για καλύτερο αποτέλεσμα με eyeliner και θα το αγαπήσετε!

1. Μάθετε τα μολύβια σας

Υπάρχουν 3 ειδών eyeliners: το μολύβι ματιών, το gel eyeliner και το υγρό eyeliner. Διαλέξτε αυτό που ταιριάζει στην περίπτωση και στις ανάγκες σας!

Μολύβι: Είναι εύκολο στη χρήση, αλλά δεν αφήνει αιχμηρό τελείωμα στη γραμμή. Ιδανικό για όσες αγαπάτε το ατημέλητο μακιγιάζ. Χρησιμοποιήστε το ανάμεσα στις βλεφαρίδες και πολύ κοντά σε αυτές, για να τονίσετε τα μάτια με πολύ φυσικό αποτέλεσμα.

Gel: Είναι εύκολο στη χρήση, γλιστράει καλύτερα στο δέρμα και αφήνει άψογη γραμμή. Μπορείτε να επιλέξετε αυτά που πωλούνται μαζί με πινελάκι και να εξασκηθείτε.

Υγρό: Χρειάζεται εξάσκηση για να το πετυχαίνετε κάθε φορά, αλλά αφήνει την πιο έντονη και αιχμηρή γραμμή.

2. Επιλέξτε το χρώμα που σας ταιριάζει (ή αρέσει)

3. Αν το χέρι σας τρέμει, ακουμπήστε το μικρό σας δαχτυλάκι στο πρόσωπο για περισσότερη σταθερότητα

4. Ένα εύκολο τρικ για να σας πετυχαίνει το υγρό eyeliner κάθε φορά

5. Αν πάλι σας αρέσει το ματ αποτέλεσμα του gel eyeliner, κάντε το εξής με το πινελάκι

6. Μην τραβάτε ποτέ προς τα πάνω το βλέφαρο, αφού μόλις το αφήσετε στο τέλος, η γραμμή θα βρίσκεται σε άλλο σημείο (και θα γέρνει). Αντί αυτού, διορθώστε με μια μπατονέτα το λάθος και προσπαθήστε ξανά.

7. Αν πάλι δε θέλετε να χαλάσετε τη δουλειά που έχετε κάνει με τις σκιές, καλύψτε τη μουτζούρα με concealer

8. Αν πάλι δεν το έχετε καθόλου, μουτζουρώστε όσο θέλετε και μετά καθαρίστε το με μια μπατονέτα και βαζελίνη

9. Αν δεν έχετε υγρό ντεμακιγιάζ για τα μάτια και είστε σε απόγνωση, απλά χρησιμοποιήστε λίγο διάφανο λιπγκλος! Κάνει την ίδια δουλειά!

10. Αν σας ξέφυγε λίγο το μολύβι και δε θέλετε να το σβήσετε, χρησιμοποιήστε ένα πινέλο που η άκρη του είναι σαν σφουγγαράκι και «θολώστε» τις άκρες.

11. Ή αν η γραμμή σας είναι κακή και έχει κενά, χρησιμοποιήστε μαύρη σκιά και ένα πινέλο με γωνία για να το πατήσετε από πάνω.

12. Πώς θα βάλετε eyeliner στα εσωτερικά μέρη του ματιού

13. Βάζετε μολύβι στην κάτω εσωτερική γραμμή των βλεφαρίδων αλλά σας φεύγει; Πατήστε από πάνω με λίγη σκιά ίδιου χρώματος και θα μείνει σταθερό για πολλές ώρες!

14. Αν κάνετε έντονη γραμμή eyeliner αλλά μετά από λίγο μεταφέρεται στο βλέφαρό σας, απλά απλώστε λίγη πούδρα στο βλέφαρο!

15. Δεν είστε έτοιμη για eyeliner αλλά θέλετε να έχετε μια ένταση γύρω από τις βλεφαρίδες; Απλά απλώστε με ένα πινελάκι μια σκούρα καφέ ή μαύρη σκιά όσο πιο κοντά γίνεται στις βλεφαρίδες

16. Ένα διάγραμμα για μακιγιάζ ανάλογα με το σχήμα των ματιών σας

17. Eyeliner στιγμής! Απλώστε πάνω στο ψαλίδι για τις βλεφαρίδες μαύρο μολύβι και μετά απλά γυρίστε τις βλεφαρίδες σας με το ψαλίδι!

18. Θέλετε αυτή τη γατίσια γραμμή; Κρατήστε ένα eyeliner σε μορφή στυλού υπό γωνία στην άκρη του ματιού και σύρετε γρήγορα προς τα μέσα.

 

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ