Το χριστουγεννιάτικο δέντρο ενός άστεγου σε μια γωνιά του κέντρου της Αθήνας.

Λένε πως το «πνεύμα των Χριστουγέννων» βρίσκει τον τρόπο να φωλιάσει σε όλες τις καρδιές και σε όλες τις γωνιές. Ακόμη και στις γωνιές του δρόμου που έχουν μετατραπεί σε σπίτι για χιλιάδες αστέγους της Αθήνας στην οποία η αντίθεση της καθημερινότητας με τους εορταστικούς ρυθμούς και στολισμούς της πόλης γίνεται πιο σκληρή.

Το χριστουγεννιάτικο δέντρο ενός άστεγου σε μια γωνιά του κέντρου της Αθήνας. - Εικόνα0

Στη φωτογραφία του Γιώργου Κονταρίνη για το πρακτορείο Eurokinissi αναδεικνύει αυτή ακριβώς την αντίθεση.

Όπως διαβάζουμε και στη λεζάντα του φωτογράφου «ένα μικρό χριστουγεννιάτικο δέντρο στο πεζοδρόμιο της οδού Σταδίου, τραβά τα βράδια την προσοχή του περαστικού, μιας και κοσμεί το θλιβερό απάγκιο ενός άστεγου.

Σε μια κόγχη, να τον προστατεύει από την παγωνιά, με τα λίγα υπάρχοντά του, στόλισε κι αυτός ένα δέντρο – μικρό και μουντό, μπροστά στην μεγάλη φωταγωγημένη λεωφόρο του κέντρου της πόλης».

Το χριστουγεννιάτικο δέντρο ενός άστεγου σε μια γωνιά του κέντρου της Αθήνας. - Εικόνα1

Αυτή τη γωνιά του δρόμου, ο άστεγος την έχει μετατρέψει σε έναν υπαίθριο «προσωπικό χώρο», με ένα αυτοσχέδιο κρεβάτι ενώ οι τοίχοι γύρω του κοσμούνται από γκράφιτι και την ασπρόμαυρη φωτογραφία με το πρόσωπο μιας κοπέλας.

Στα κατωπόδαρα του “κρεβατιού” στοιβαγμένα τα υπάρχοντά του, δίπλα του ένα αυτοσχέδιο “κομοδίνο” και…το χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Το χριστουγεννιάτικο δέντρο ενός άστεγου σε μια γωνιά του κέντρου της Αθήνας. - Εικόνα2

Πηγή: huffingtonpost.gr

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ