50 χρονών, πρώτη φορά μαμά: «Όταν το παιδί μου είναι στο δημοτικό θα μοιάζω με γιαγιά»

Florina Golotta: Μία γυναίκα από την Μελβούρνη έγινε μητέρα λίγο μετά τα 50, μέσω παρένθετης μητρότητας και αυτή είναι η συγκινητική ιστορία της.

Florina Golotta: Η αφήγηση μίας γυναίκας που έγινε μητέρα στα 50

Αρχικά, η Golotta είπε: «Δεν θέλω οι άνθρωποι να πιστεύουν ότι το να γίνεσαι μητέρα στα 50 είναι κάτι απλό. Ψάχνεις πολύ μέσα σου για να φτάσεις σ’ αυτό το σημείο και πρέπει να είσαι χοντρόπετση. Να νιώθεις ότι θα είσαι καλή μητέρα – σαν κάλεσμα. Να ακούς μια μικρή φωνούλα να σε ωθεί να προσπαθείς ξανά και ξανά μέχρι να τα καταφέρεις».

Όταν γεννήθηκε η κόρη τους, Roma, ήταν ευτυχισμένη. Όπως είπε: «Ένιωσα τόση χαρά. Μου αρέσει να αλλάζω την πάνα της, να την κάνω μπάνιο, να βουρτσίζω τα δοντάκια της και να χτενίζω τα μαλλιά της. Τίποτα δεν ήταν βάρος για μένα. Ναι, είμαι εξαντλημένη, αλλά είναι ένα ελαφρύ είδος κούρασης. Θέλω να πιστεύω ότι η κόρη μου μας επέλεξε για κάποιο λόγο και ότι όλα θα πάνε καλά».

Στη συνέχεια η γυναίκα αναφέρθηκε στα πλεονεκτήματα, του να αποκτήσεις παιδί σε αυτήν την ηλικία. Αρχικά, δεν ανησυχείς πλέον για την καριέρα σου. Μπορεί το να γίνεσαι μητέρα σε αυτήν την ηλικία να μην είναι ο κανόνας, ωστόσο, όλο και περισσότερες γυναίκες το αποφασίζουν αργότερα στη ζωή τους. Ο κόσμος των διασημοτήτων είναι γεμάτος με τέτοιες περιπτώσεις. Μερικά παραδείγματα είναι: η τραγουδίστρια Janet Jackson που γέννησε στα 50 τον γιο της. Αντίστοιχα, η Diane Keaton υιοθέτησε τον γιο της όταν ήταν στα 50. Ακόμα και η Cameron Diaz, ανακοίνωσε πως ήρθε η κόρη της στα 47.

Η Golotta πάντα ήθελε να γίνει μητέρα και το προσπάθησε στα 40 της, μέσω εξωσωματικής γονιμοποίησης. «Πάντα πίστευα ότι θα είχα τέσσερα παιδιά και όταν έβλεπα τις πόρτες που οδηγούσαν σε αυτόν τον δρόμο να κλείνουν, βούλιαξα στη θλίψη». Μέσω της παρένθετης μητρότητας, κατάφερε να φέρει στον κόσμο το παιδάκι της.

Η ευτυχισμένη μητέρα δηλώνει καταλήγοντας: «Φυσικά και γνωρίζω πως όταν είμαι 80 η Roma θα είναι 30 χρονών. Όμως τα παιδιά πρέπει να τα αγαπάμε και να τους προσφέρουμε ασφάλεια, και αυτό μπορώ να δώσω σε οποιαδήποτε ηλικία. Ναι, θα μοιάζω με γιαγιά όταν το παιδί μου είναι στο δημοτικό σχολείο, αλλά μου έδωσε τη μεγαλύτερη χαρά της ζωής μου. Είμαι ευτυχισμένη».

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Αυστραλιανό Γραφείο Στατιστικής, 99 γυναίκες που γέννησαν μέσα στο 2019 ήταν 50 ετών και άνω. Μάλιστα, 86 μωράκια γεννήθηκαν μέσω παρένθετης μητρότητας στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία το 2018.

Πηγή: stuff.co.nz  και mama365.gr

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ