Ζήτησε από τη νοσοκόμα να κρατήσει το χέρι της και Ξεψύχησε. Η συγκλονιστική εικόνα μας γέμισε δάκρυα

Σε μια συγκλονιστική σκηνή που δείχνει μια 40χρονη γυναίκα να υποστηρίζεται από τους ιατρούς της εντατικής, καθώς απενεργοποιούν τη μηχανική υποστήριξης της ζωής της, έχει αφήσει τους τηλεθεατές με δάκρυα.

Στο επεισόδιο της σειράς ντοκιμαντέρ Casualty 24/7 του Αγγλικού Channel 5, ο γιατρός George Kay και η ομάδα του μάχονται για να σώσουν τη ζωή μιας ανώνυμης 40χρονης γυναίκας στο νοσοκομείο Barnsley στο Γιορκσάιρ, που είχε εισαχθεί με καρδιακή ανακοπή.

Η ομάδα των εξειδικευμένων ιατρών προσπάθησε να ανανήψει τη γυναίκα, αλλά οι προσπάθειές τους δεν απέδωσαν και αποφάσισαν συλλογικά ότι δεν υπήρχε άλλη επιλογή από το να απενεργοποιηθεί η μηχανική υποστήριξη της ασθενούς.

Καθώς τα άλλα μέλη της ομάδας κλήθηκαν σε άλλες περιπτώσεις, ο Δρ George Kay και η επικεφαλής νοσοκόμα Hannah Ryan έμειναν πίσω με τη γυναίκα, η οποία είχε φτάσει στο νοσοκομείο μόνη της και δεν είχε οικογένεια δίπλα της.

Καθώς έκλειναν το μηχάνημα, κράτησαν το χέρι της.

Ο Δρ. Kay εξήγησε ότι αυτές οι δύσκολες στιγμές ήταν συγκλονιστικές γι’ αυτούς αλλά μέρος της δουλειάς τους και τόνισε ότι δεν μπορεί να αφήσει τα συναισθήματά του να παρεμποδίσουν το καθήκον του.

Οι τηλεθεατές ήταν εξίσου στεναχωρημένοι για τη γυναίκα, αλλά επαίνεσαν τον Δρ Kay και την νοσοκόμα Ryan για τη συμπόνια τους.

Ζήτησε από τη νοσοκόμα να κρατήσει το χέρι της και Ξεψύχησε. Η συγκλονιστική εικόνα μας γέμισε δάκρυα - Εικόνα 1

«Πόσο λυπηρό που αυτή η κυρία αυτή δεν είχε συγγενείς μαζί της όταν πέθανεμ αλλά τουλάχιστον ο γιατρός και η νοσοκόμα ήταν μαζί της», έγραψε κάποιος.

«Η γυναίκα που πέθανε δεν φαίνεται να έχει οικογένεια, ήταν όμορφο που η νοσοκόμα της κρατούσε το χέρι της καθώς απενεργοποιούσαν τη μηχανική υποστήριξη της ζωής», είπε άλλος.

Ζήτησε από τη νοσοκόμα να κρατήσει το χέρι της και Ξεψύχησε. Η συγκλονιστική εικόνα μας γέμισε δάκρυα - Εικόνα 2

Όταν η γυναίκα έφτασε στο νοσοκομείο, ένας νοσηλευτής εκτελούσε ήδη ΚΑΡΠΑ.

Καθώς η ομάδα του ασθενοφόρου την παρέδωσε στην ομάδα ανάνηψης, αποκάλυψαν ότι δεν είχε κανονικό παλμό όταν την βρήκαν.

Στο ασθενοφόρο, η καρδιά της σταμάτησε για δεύτερη φορά. Στην αρχή η ομάδα πίστευε ότι κατάφεραν να την ανανήψουν καθώς η γυναίκα άρχισε να αναπνέει ξανά.

Στη συνέχεια, όμως, η καρδιά της σταμάτησε για άλλη μια φορά και έπρεπε να κάνουν εκ νέου ΚΑΡΠΑ.

Ζήτησε από τη νοσοκόμα να κρατήσει το χέρι της και Ξεψύχησε. Η συγκλονιστική εικόνα μας γέμισε δάκρυα - Εικόνα 3

Ζήτησε από τη νοσοκόμα να κρατήσει το χέρι της και Ξεψύχησε. Η συγκλονιστική εικόνα μας γέμισε δάκρυα - Εικόνα 4

Έπειτα από 30 λεπτά που η γυναίκα είχε λιποθυμήσει, ήταν στη συνέχεια συνδεδεμένη με μηχάνημα υποστήριξης της ζωής για να την βοηθάει να αναπνέει, καθώς η ομάδα των γιατρών διερευνούσε την αιτία της ανακοπής της.

Τα πράγματα δεν φαίνονταν καλά, καθώς ακούσαμε ότι ο Δρ Kay εξήγησε ότι είχε περάσει τουλάχιστον μια ώρα, χωρίς να υπολογίζει το χρόνο που χρειάστηκε το ασθενοφόρο να έρθει σε αυτήν.

Σύντομα φάνηκε ότι η ομάδα είχε εξαντλήσει τις επιλογές της, Ωστόσο, ο Δρ Kay εξήγησε ότι δεν θα λάβουν την απόφαση να απενεργοποιήσουν την υποστήριξη ζωής ελαφρώς την καρδία.

Ζήτησε από τη νοσοκόμα να κρατήσει το χέρι της και Ξεψύχησε. Η συγκλονιστική εικόνα μας γέμισε δάκρυα - Εικόνα 5

Ζήτησε από τη νοσοκόμα να κρατήσει το χέρι της και Ξεψύχησε. Η συγκλονιστική εικόνα μας γέμισε δάκρυα - Εικόνα 6

«Όταν πρόκειται για αποφάσεις σχετικά με το» Πότε σταματάμε; Συνεχίζουμε; Υπάρχει άλλη λύση», αυτή είναι η στιγμή που κάθε μέλος της ομάδας έχει κάποιο ρόλο: Πάντα ρωτάμε αν όλοι είναι ευχαριστημένοι με το σχέδιο,» είπε.

«Δεν ξέρουμε πόσο καιρό είναι έτσι, αν πάθει πάλι ανακοπή, δεν νομίζω ότι θα επιζήσει», είπε στον Dr Chris Young, ο οποίος ήρθε να αξιολογήσει την κατάσταση.»

«Είναι πάντα πολύ δύσκολο όταν βάζεις τα δυνατά σου για έναν ασθενή, αλλά δεν επιβαρύνει μόνο εσένα.»

«Όλοι είμαστε μια ομάδα, ανεξάρτητα από το πόσο κατώτεροι ή ανώτεροι είναι, τότε έχει σημασία η γνώμη του καθενός, είναι μια απόφαση η απόφαση καθοδηγείται από την ομάδα.

«Μέρος της δουλειάς μας είναι να παίρνουμε αποφάσεις», πρόσθεσε ο Δρ Nick Mani. «Πρέπει να κάνετε ό, τι είναι σωστό εκείνη τη στιγμή.»

Ο Δρ George Kay εξήγησε ένα από τα πιο σκληρά μαθήματα που έπρεπε να μάθει ήταν να ξέρει πότε να μην κάνει πράγματα, τα οποία είπε ότι είναι τόσο σημαντικό όσο το να γνωρίζεις πότε πρέπει να κάνεις πράγματα.

Ζήτησε από τη νοσοκόμα να κρατήσει το χέρι της και Ξεψύχησε. Η συγκλονιστική εικόνα μας γέμισε δάκρυα - Εικόνα 7

Ζήτησε από τη νοσοκόμα να κρατήσει το χέρι της και Ξεψύχησε. Η συγκλονιστική εικόνα μας γέμισε δάκρυα - Εικόνα 8

Όταν η ομάδα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η κατάσταση της γυναίκας δεν μπορούσε να αντιστραφεί, ο Δρ George Kay και η επικεφαλής νοσοκόμα Hannah Ryan έμειναν πίσω με τη γυναίκα μέχρι το τέλος.

«Νομίζω ότι ότι εργαζόμενοι στο τμήμα έκτακτης ανάγκης, μας κάνει να συνειδητοποιούμε ότι η ζωή είναι δυνητικά πολύ πιο εύθραυστη από όσο νομίζουμε ότι είναι,» είπε ο Δρ Kay.

Η νοσοκόμα Ryan πρόσθεσε: «Ως νοσοκόμα, πρέπει να δώσουμε ό, τι μπορούμε στους ασθενείς μας και νομίζω ότι αυτό είναι που μου έμεινε να δώσω σε αυτή την κυρία».

Ζήτησε από τη νοσοκόμα να κρατήσει το χέρι της και Ξεψύχησε. Η συγκλονιστική εικόνα μας γέμισε δάκρυα - Εικόνα 9

Ζήτησε από τη νοσοκόμα να κρατήσει το χέρι της και Ξεψύχησε. Η συγκλονιστική εικόνα μας γέμισε δάκρυα - Εικόνα 10

Στις τελευταίες στιγμές της γυναίκας, η νοσοκόμα Ryan κράτησε απαλά το χέρι της.

«Ήθελα να είμαι εκεί καθώς πέθαινε, γι ‘αυτό προσωπικά έμεινα μαζί της», πρόσθεσε.

Ζήτησε από τη νοσοκόμα να κρατήσει το χέρι της και Ξεψύχησε. Η συγκλονιστική εικόνα μας γέμισε δάκρυα - Εικόνα 11

Ζήτησε από τη νοσοκόμα να κρατήσει το χέρι της και Ξεψύχησε. Η συγκλονιστική εικόνα μας γέμισε δάκρυα - Εικόνα 12

Ζήτησε από τη νοσοκόμα να κρατήσει το χέρι της και Ξεψύχησε. Η συγκλονιστική εικόνα μας γέμισε δάκρυα - Εικόνα 13

«Πρέπει να διαχωρίσετε τον εαυτό σου από την εργασία που κάνεις και από την απόφαση που πρέπει να πάρεις», είπε ο Δρ Kay.

«Διαφορετικά, αν αυτό σε επηρεάζει, δεν μπορείς να κάνεις τη δουλειά σου σωστά. Αλλά υποθέτω ότι πρέπει να μας επηρεάζει όλους με κάποιο τρόπο. Αλλά τελικά, βγαίνεις και παίρνεις την επόμενη κάρτα και βλέπεις τον επόμενο ασθενή».

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ