Η ζωγραφιά της 8χρονης που αποκάλυψε τη φρίκη που βίωνε από τον θείο της στη Θεσσαλονίκη

Η ζωγραφιά της 8χρονης αποκάλυψε τη φρίκη που βίωνε το κοριτσάκι στα χέρια του θείου της στη Θεσσαλονίκη, για δύο χρόνια

Όπως υπογράμμισε ο εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Θεσσαλονίκης «στα 30 χρόνια της επαγγελματικής μου διαδρομής δεν έχω συναντήσει τέτοια υπόθεση. Προκαλούν ανθρώπινη θλίψη και οργή όλα όσα άκουσα στο ακροατήριο και διάβασα μέσα από τη δικογραφία» και ζήτησε να κηρυχθεί ένοχος ο 63χρονος που κατηγορείται ότι κακοποιούσε σεξουαλικά την ανήλικη ανιψιά του, φωτογραφίζοντας και βιντεοσκοπώντας παράλληλα τις αρρωστημένες πράξεις του.

Ομόφωνη ήταν η απόφαση του δικαστηρίου να καταδικαστεί σε κάθειρξη 18 ετών, χωρίς κανένα ελαφρυντικό, ενώ του επέβαλε και χρηματική ποινή ύψους 100.000 ευρώ για το οπτικοακουστικό υλικό που βρέθηκε στην κατοχή του με την ανήλικη, ως υλικό παιδικής πορνογραφίας.

Η ζωγραφιά της 8χρονης φανέρωσε το δράμα που ζούσε για μία διετία

Ένα γράμμα, με παραλήπτες τους γονείς και την αδελφή της, όπου δεν έγραψε την παραμικρή λέξη, παρά μόνο ζωγράφισε τον εαυτό της με τρία διαφορετικά πρόσωπα, ένα στενοχωρημένο, ένα ανακουφισμένο κι ένα χαρούμενο, αποκάλυψε τη φρίκη που ζούσε το κορίτσι για δύο χρόνια.

Από 8 ετών υποχρεωνόταν, όπως ανέφερε το κατηγορητήριο, να ικανοποιεί τις νοσηρές ορέξεις του κατηγορούμενου θείου της, είτε στην κρεβατοκάμαρα του σπιτιού του και στο εξοχικό του, είτε στον χώρο εργασίας του.

Η οικογένεια του θύματος φαίνεται πως διατηρούσε στενές σχέσεις με τον 63χρονο και έτσι μπορούσε να συναντήσει συχνά την ανήλικη, προσκαλώντας την να τον επισκεφθεί στο σπίτι του ή να την πάει βόλτα.

Η έρευνα των αστυνομικών αρχών για την υπόθεση είχε ξεκινήσει ύστερα από καταγγελία άλλης ανήλικης σε βάρος του κατηγορούμενου για παρόμοιες πράξεις. Συνεπώς, αστυνομικοί έκαναν έφοδο στο χώρο εργασίας του, όπου εντόπισαν στον ηλεκτρονικό του υπολογιστή συνολικά 169 αρχεία που απεικόνιζαν την ανιψιά του σε άσεμνες πόζες και σεξουαλικές πράξεις μαζί του.

Ο κατηγορούμενος στην απολογία του αποδέχθηκε τις ενέργειές του και ισχυρίστηκε ότι τίποτα δεν έγινε με εξαναγκασμό, ούτε επρόκειτο για βιασμό.

Ένορκοι και τακτικοί δικαστές ομόφωνα τον έκριναν ένοχο για κατάχρηση σε ασέλγεια, βιασμό, κατοχή και παραγωγή υλικού παιδικής πορνογραφίας, για παράνομη αποτύπωση σε υλικό φορέα μη δημόσιας πράξης άλλου.

Το τελευταίο αδίκημα συνδέεται με φωτογραφικό υλικό που συγκέντρωσε καταγράφοντας συναδέλφους του, αδίκημα το οποίο διώκεται πλέον σε βαθμό πλημμελήματος και γι’ αυτό το λόγο η πρωτόδικη ποινή των 24 ετών κάθειρξης μετατράπηκε σε κάθειρξη 18 ετών, οπότε μετά την ετυμηγορία του δικαστηρίου, ο 63χρονος πήρε ξανά τον δρόμο προς τις φυλακές.

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ