Γαϊδούρια θρηνούν δείχνοντας πως δεν είναι «γαϊδούρια». (βίντεο)

Ένα συγκινητικό βίντεο κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, στο οποίο πρωταγωνιστές είναι γαϊδούρια. Αντίθετα με όσα πολλοί πιστεύουν, τα γαϊδούρια είναι ζώα με υψηλή συναισθηματική νοημοσύνη που αποκτούν ισχυρούς δεσμούς μεταξύ τους, όπως αποδεικνύει και το βίντεο που θα δείτε.

Ο Bram, ένας γάιδαρος που πέρασε μεγάλο μέρος της ζωής του, μόνος και παραμελημένος, μεταφέρθηκε σε κακή κατάσταση υγείας, στο αγρόκτημα Stichting de Ezelshoeve που είναι ένα καταφύγιο κακοποιημένων ζώων στην Ολλανδία. Εκεί, σύντομα συνδέθηκε με άλλα ζώα ίσως για πρώτη φορά στη ζωή του.

Ο Bram έζησε για πάνω από ένα χρόνο ευτυχισμένος με τα άλλα ζώα, αλλά μια μέρα οι πνεύμονες του που ήταν σχεδόν κατεστραμμένοι δεν άντεξαν και προκάλεσαν το θάνατό του.

Στη συνέχεια, μια συγκινητική σκηνή εκτυλίχθηκε καθώς οι υπόλοιποι γάιδαροι πήγαν γύρω από το νεκρό τους φίλο. Η κάμερα κατέγραψε συγκινητικές εικόνες με τα γαϊδούρια να θρηνούν και κάποια να τον δαγκώνουν ή να τον σπρώχνουν με τα πόδια τους, μια κίνηση που ερμηνεύεται ως προσπάθεια να τον σηκώσουν.

Οι άνθρωποι στο καταφύγιο παρακολουθούσαν συγκλονισμένοι καθώς για πρώτα φορά αντίκριζαν γαϊδούρια να αντιδρούν με αυτό τον αγνώριστο τρόπο. Τα γαϊδούρια είναι ζώα και έχουν πραγματικά μια ισχυρή συναισθηματική νοημοσύνη και λάθος έχουμε τους έχουμ βγάλει την φήμη ως αναίσθητα ζώα.

Δείτε το βίντεο

 

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ