ΤΗΓΑΝΗΤΟ ΠΑΓΩΤΟ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΧΩΡΙΣ ΛΑΔΙ: Ο ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ
Το τηγανητό παγωτό ακούγεται πάντα σαν κάτι… απαγορευμένο. Σας δίνει την εντύπωση ότι θέλει λάδια, τηγάνισμα και μπόλικη φασαρία. Η αλήθεια; Δεν χρειάζεται τίποτα από αυτά. Μπορείτε να το φτιάξετε στο σπίτι γρήγορα, ελαφριά και χωρίς καμία πιθανότητα να αποτύχει. Και το καλύτερο; Η γεύση του θυμίζει εκείνες τις λαχταριστές κουταλιές που απολαμβάνετε στα αγαπημένα εστιατόρια.
ΟΙ ΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΛΑΤΡΕΥΟΥΝ ΤΟ ΤΗΓΑΝΗΤΟ ΠΑΓΩΤΟ
Το μυστικό της επιτυχίας του είναι η αντίθεση υφών. Από έξω τραγανό, αρωματικό και ζεστό. Από μέσα παγωμένο και βελούδινο. Αυτός ο συνδυασμός κάνει κάθε κουταλιά μια μικρή έκπληξη. Επιπλέον, είναι ένα γλυκό που εντυπωσιάζει χωρίς να απαιτεί δύσκολη τεχνική. Ακόμη και αν δεν έχετε μεγάλη εμπειρία στην κουζίνα, μπορείτε να το φτιάξετε με σιγουριά.
Υλικά για 8 μπάλες παγωτού
4 φλιτζάνια παγωτό της επιλογής σας
3 φλιτζάνια δημητριακά καλαμποκιού, θρυμματισμένα
2 κουταλάκια γλυκού κανέλα
¼ κουταλάκι γλυκού μοσχοκάρυδο
1 πρέζα αλάτι
8 κουταλιές σούπας ανάλατο βούτυρο, λιωμένο
1 κουταλάκι γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση:
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C και στρώστε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΤΗΣ ΤΡΑΓΑΝΗΣ ΚΡΟΥΣΤΑΣ
Σε ένα μπολ, ανακατεύετε τα δημητριακά με τα μπαχαρικά και το βούτυρο. Αυτό το μείγμα θα το ψήσετε ελαφρά στον φούρνο για λίγα λεπτά, μέχρι να γίνει χρυσαφένιο και αρωματικό. Μόλις κρυώσει, θα αποκτήσει την τέλεια υφή για να αγκαλιάσει το παγωμένο εσωτερικό.
Η επικάλυψη πρέπει να είναι αρκετή για να καλύψει τις μπάλες από όλες τις πλευρές. Έτσι θα μοιάζουν πραγματικά με “τηγανητές”, χωρίς όμως να έχουν βάλει ούτε σταγόνα λάδι.
Ο ΤΡΟΠΟΣ ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗΣ
Αφού ετοιμάσετε το μείγμα, παίρνετε τις παγωμένες μπάλες και τις κυλάτε μέσα στην κρούστα μέχρι να τις καλύψει τέλεια. Έπειτα τις ξαναβάζετε στην κατάψυξη για λίγο, ώστε να σταθεροποιηθεί η επικάλυψη.
Αυτό το στάδιο κάνει όλη τη διαφορά. Το παγωτό παραμένει συμπαγές και παγωμένο, ενώ η κρούστα γίνεται τριγωνική και σταθερή.
ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΕΤΕ ΓΙΑ ΜΕΓΙΣΤΗ ΑΠΟΛΑΥΣΗ
Το τηγανητό παγωτό είναι λαχταριστό και μόνο του, αλλά μπορείτε να το απογειώσετε με μια απλή πινελιά. Λίγη σαντιγί χωρίς ζάχαρη, λίγες σταγόνες σοκολάτας ή σιρόπι καραμέλας είναι υπέροχες επιλογές. Αν θέλετε να κάνετε την παρουσίαση πιο εντυπωσιακή, προσθέστε και λίγα φρέσκα φρούτα ή τριμμένη κουβερτούρα.
Η αντίθεση ζεστού-κρύου και τραγανού-μαλακού γίνεται ακόμα πιο έντονη όταν το σερβίρετε αμέσως μόλις το βγάλετε από την κατάψυξη. Κάθε κουταλιά είναι μια μικρή απόλαυση που λιώνει στο στόμα.
ΓΙΑΤΙ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΤΟ ΦΤΙΑΞΕΤΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ
Πέρα από το ότι είναι εντυπωσιακό, το σπιτικό τηγανητό παγωτό είναι και μια πιο υγιεινή εκδοχή του κλασικού γλυκού. Δεν έχει λάδια, δεν έχει τηγάνισμα και δεν χρειάζεται ζάχαρη στην επικάλυψη. Μπορείτε ακόμη να χρησιμοποιήσετε light παγωτό ή vegan παγωτό, αν θέλετε μια πιο ελαφριά επιλογή.
Το καλύτερο είναι ότι μπορείτε να το προσαρμόσετε στα γούστα σας. Περισσότερη κανέλα; Λιγότερο βούτυρο; Διαφορετικά δημητριακά; Όλα είναι δικά σας να τα αλλάξετε.
ΤΕΛΟΣ, ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΓΛΥΚΟ ΠΟΥ ΑΦΗΝΕΙ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ
Αν σας αρέσει να ετοιμάζετε γλυκά που κάνουν τους άλλους να λένε “πώς το έφτιαξες αυτό;”, τότε το τηγανητό παγωτό είναι ιδανικό. Είναι γρήγορο, απλό και τόσο νόστιμο που όλοι θα ζητήσουν δεύτερη μερίδα. Κι εσείς θα χαμογελάτε, γιατί ξέρετε πόσο λίγο κόπο χρειάστηκε στην πραγματικότητα.












