Η Ολυμπία Χοψονίδου έγινε γνωστή στο ελληνικό κοινό όταν κατέκτησε τον τίτλο της Σταρ Ελλάς το 2006. Ωστόσο, πίσω από την πορεία της στον χώρο του μόντελινγκ βρίσκεται μια ενδιαφέρουσα προσωπική διαδρομή, που ξεκίνησε από τη Ρωσία και συνεχίστηκε στη Θεσσαλονίκη, όπου πέρασε τα παιδικά της χρόνια.
Με ποντιακές ρίζες, σπουδές στο σχέδιο μόδας και μια επιτυχημένη παρουσία στα καλλιστεία, η Ολυμπία Χοψονίδου ακολούθησε τη δική της πορεία πριν δημιουργήσει οικογένεια με τον Βασίλη Σπανούλη, με τον οποίο απέκτησε έξι παιδιά.
Η ποντιακή καταγωγή και τα παιδικά χρόνια στη Θεσσαλονίκη
Η Ολυμπία Χοψονίδου γεννήθηκε στις 17 Ιουνίου 1983 στο Κρασνοντάρ της Ρωσίας, από Έλληνες γονείς ποντιακής καταγωγής.
Παρότι γεννήθηκε στη Ρωσία, μεγάλωσε στο Ελευθέριο-Κορδελιό της Θεσσαλονίκης, μαζί με τα τρία αδέλφια της, τον Τάσο, τον Γιάννη και τη Βαλέρια.
Μετά την ολοκλήρωση του σχολείου, αποφάσισε να εγκατασταθεί στην Αθήνα για να σπουδάσει σχέδιο μόδας, καθώς ενδιαφερόταν για τον χώρο της μόδας και της αισθητικής.
Η πορεία στο μόντελινγκ και ο τίτλος της Σταρ Ελλάς το 2006
Παράλληλα με τις σπουδές της, η Ολυμπία Χοψονίδου ξεκίνησε να ασχολείται επαγγελματικά με το μόντελινγκ και εκπαιδεύτηκε στο πρακτορείο της Κρίστυς Κρανά.
Η σημαντικότερη στιγμή της πορείας της στα καλλιστεία ήρθε τον Απρίλιο του 2006, όταν αναδείχθηκε Σταρ Ελλάς στον διαγωνισμό ομορφιάς του ΑΝΤ1.
Λίγους μήνες αργότερα, τον Ιούλιο του 2006, εκπροσώπησε την Ελλάδα στον διεθνή διαγωνισμό Miss Universe, που πραγματοποιήθηκε στο Λος Άντζελες των Ηνωμένων Πολιτειών.
Η συμμετοχή της στα καλλιστεία την έκανε ευρύτερα γνωστή και αποτέλεσε σημαντικό σταθμό στην επαγγελματική της πορεία.
Η γνωριμία και ο γάμος με τον Βασίλη Σπανούλη
Η Ολυμπία Χοψονίδου και ο Βασίλης Σπανούλης έγιναν ζευγάρι το 2007. Η σχέση τους εξελίχθηκε και τον Δεκέμβριο του 2009 παντρεύτηκαν με πολιτικό γάμο.
Στις 24 Ιουνίου 2011 πραγματοποιήθηκε και ο θρησκευτικός τους γάμος.
Ο Βασίλης Σπανούλης είχε ήδη διαγράψει σημαντική πορεία στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ, ενώ η Ολυμπία Χοψονίδου είχε γίνει γνωστή μέσα από τον χώρο της μόδας.
Η μεγάλη οικογένεια και τα έξι παιδιά τους
Το ζευγάρι απέκτησε συνολικά έξι παιδιά, τρία αγόρια και τρία κορίτσια.
Ο πρώτος τους γιος, Θανάσης, γεννήθηκε το 2010. Ακολούθησαν ο Βασίλης το 2012, ο Δημήτρης το 2013, η Αιμιλία το 2015, η Αναστασία το 2017 και η Αλεξάνδρα το 2020.
Η Ολυμπία Χοψονίδου έγινε έτσι μητέρα μιας πολυμελούς οικογένειας, ενώ η προσωπική της ζωή άρχισε να συγκεντρώνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και πέρα από την επαγγελματική της δραστηριότητα.
Από τα παιδικά της χρόνια στο Ελευθέριο-Κορδελιό μέχρι την κατάκτηση του τίτλου της Σταρ Ελλάς και τη δημιουργία μιας οικογένειας με έξι παιδιά, η Ολυμπία Χοψονίδου ακολούθησε μια διαδρομή που συνδύασε τη μόδα με την προσωπική και οικογενειακή της ζωή.












