Η ιστορία του πιο μοpφωμένου άστεγου στον κόσμο

Η ματιά του δικαστή έπεσε πάνω στον άστεγο άνδρα που κατηγορείτο ότι κοιμόταν δίπλα σε ένα κτίριο γραφείων στο κέντρο της Ουάσιγκτον.

Ήταν ένα απόγευμα Σαββάτου, στις αρχές Απριλίου στο Ανώτατο δικαστήριο της πόλης όπου δικαζόταν ο άστεγος Alfred Postell. Στην έδρα στεκόταν ο δικαστής Thomas Motley.

Η ιστορία του πιο μορφωμένου άστεγου στον κόσμο - Εικόνα 1

«Έχετε το δικαίωμα να παραμείνετε σιωπηλός» είπε ένας αναπληρωτής γραμματέας στον Postell, σύμφωνα με τα πρακτικά. «Ό,τι λέτε μπορεί να χρησιμοποιηθεί εναντίον σας.»

Η ιστορία του πιο μορφωμένου άστεγου στον κόσμο - Εικόνα 2

«Είμαι δικηγόρος» απάντησε αυτός. Ο δικαστής αγνόησε τον ισχυρισμό του απαγγέλοντας του κατηγορίες για παράνομη είσοδο, που θέτει σε κίνδυνο την δίκη.

Ο άστεγος άνδρας δε το έβαλε κάτω και ανέφερε ότι ήταν απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Χάρβαρντ το 1979. Τότε ήταν που ο Motley τον θυμήθηκε καθώς είχε αποφοιτήσει και αυτός την ίδια χρονιά από το διάσημο πανεπιστήμιο.

Σε μια πόλη με χιλιάδες άστεγους, ο Postell είναι ο μοναδικός άστεγος με τρία πτυχία: Στα λογιστικά, τα οικονομικά και το δίκαιο. Γεννημένος το 1948, ήταν το μοναχοπαίδι μιας ράφτρας κι ενός κατασκευαστή τεντών. Αρχικά εργάστηκε σε μια φοροτεχνική εταιρία και κέρδιζε πολλά χρήματα. Κατάφερε να γίνει δεκτός στη Νομική Σχολή του Harvard, ίσως τη δυσκολότερη νομική σχολή του κόσμου. Ήταν από τους καλύτερους φοιτητές του έτους του και η επιτυχία του τον οδήγησε σε μια πολύ άνετη ζωή.

Η ιστορία του πιο μορφωμένου άστεγου στον κόσμο - Εικόνα 3

Εργάστηκε για το δικηγορικό γραφείο των Shaw Pittman Potts & Trowbridge. Εκείνη την εποχή ήταν ο μόνος μαύρος δικηγόρος του δικηγορικού γραφείου. Οι συνεργάτες του θυμούνται ότι ήταν ένας καλλιεργημένος, στοχαστικός και γλυκομίλητος δικηγόρος.

Στο απόγειο της καριέρας του και τις επιτυχίας του, ήρθε στη ζωή του η σχιζοφρένεια. Νόμιζε συνέχεια πως τον καταδιώκουν, πως η αστυνομία ψάχνει να τον συλλάβει. Σύντομα έχασε τη δουλειά του. Και μαζί με αυτή τη ζωή του. Όταν η μητέρα του δεν μπορούσε άλλο να τον προσέχει, τον έβαλε σε Ίδρυμα.

[via]

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ