Λύκος ρομπότ για να διώχνει τις αρκούδες

Έλεγχος

«Οι επιθέσεις αρκούδων στην Ιαπωνία αυξάνονται με ανησυχητικό ρυθμό, και έτσι η πόλη Takikawa [περίπου 570 μίλια από το Τόκιο] “αμόλησε” ένα λύκο ρομπότ σαν αποτρεπτικό μέσο”, αναφέρει το BBC.

“Ο λύκος ρομπότ σχεδιάστηκε αρχικά για να κρατά τα άγρια ζώα μακριά από τις γεωργικές εκτάσεις, αλλά τώρα χρησιμοποιείται από τις τοπικές κυβερνήσεις και τους διαχειριστές αυτοκινητοδρόμων, γηπέδων γκολφ και χοιροτροφείων”.

Η Digital Trends περιγράφει τον “Λύκο Τέρας” αν ένα πλάσμα “με λαμπερά κόκκινα μάτια και προεξέχοντες κυνόδοντες”.

Ο λύκος τέρας εκπέμπει ένα απειλητικό βρυχηθμό αν εντοπίσει κάποια αρκούδα κοντά. Διαθέτει επίσης ένα σετ φώτα LED που αναβοσβήνουν στην ουρά του και μπορεί να κινήσει το κεφάλι του για να φαίνεται πιο αληθινό… Ο σχεδιασμός του ρομπότ βασίζεται σε έναν πραγματικό λύκο που περιπλανιόταν στην Ασία πριν από περισσότερα από 100 χρόνια πριν εξαφανιστεί εντελώς το είδος.

Το ιαπωνικό ειδησεογραφικό πρακτορείο NHK ανέφερε νωρίτερα αυτό το μήνα ότι οι επιθέσεις από αρκούδες στη χώρα βρίσκονται στο υψηλότερο επίπεδο από τότε που άρχισαν να κρατούν αρχείο το 2007. Το υπουργείο Περιβάλλοντος ανέφερε 53 περιπτώσεις τραυματισμών σαν αποτέλεσμα τέτοιων επιθέσεων από τον Απρίλιο έως τον Ιούλιο του 2023. Τουλάχιστον ένα άτομο έχει πεθαίνει μετά από μια επίθεση στο Χοκάιντο τον Μάιο.

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ