“Πράσινοι” τοίχοι στις πόλεις καθαρίζουν τον αέρα όπως 275 δέντρα…

Η ατμοσφαιρική ρύπανση μπορεί να είναι αόρατη, αλλά οδηγεί σε 7 εκατομμύρια πρόωρους θανάτους κάθε χρόνο. Ευτυχώς, υπάρχει μια λύση – το CityTree είναι ένας “πράσινος” τοίχος με φυτά που αφαιρεί τα επιβλαβή σωματίδια από τον αέρα από και έχει ίδια δύναμη καθαρισμού με 275 αστικά δέντρα! Αυτή η καλλιέργεια από βρύα δημιουργήθηκε από τον Zhengliang Wu, συνιδρυτής των Green City Solutions, ο οποίος δήλωσε: «Οι καλλιέργειες βρύων έχουν πολύ μεγαλύτερη έκταση φύλλων από οποιαδήποτε άλλη φυτική μονάδα.

“Πράσινοι” τοίχοι στις πόλεις καθαρίζουν τον αέρα όπως 275 δέντρα… - Εικόνα 2

Αυτό σημαίνει ότι μπορούν να καθαρίσουν περισσότερους ρύπους”. Το CityTree έχει ύψος περίπου 3 μέτρα και βάθος 2,19 μέτρα, ενώ τοποθετείται σε διάφορα σημεία των μεγαλουπόλεων, καθαρίζοντας τον αέρα από όλα τα βλαβερά στοιχεία. Επιπλέον, οι εγκαταστάσεις είναι πλήρως αυτόνομες, καθώς ηλιακοί συλλέκτες παρέχουν ηλεκτρική ενέργεια και τα συλλεγόμενα όμβρια ύδατα από το έδαφος φιλτράρονται σε μια δεξαμενή.

“Πράσινοι” τοίχοι στις πόλεις καθαρίζουν τον αέρα όπως 275 δέντρα… - Εικόνα 3

Η εφεύρεση έχει επίσης αισθητήρες που μετρούν την υγρασία του εδάφους, τη θερμοκρασία και την ποιότητα του νερού. «Έχουμε επίσης αισθητήρες ρύπανσης μέσα στην εγκατάσταση, που βοηθούν στην παρακολούθηση της τοπικής ποιότητας του αέρα και μας πληροφορούν πόσο αποτελεσματικός είναι ο τοίχος», δήλωσε ο Wu. Κάθε μέρα, το CityTree μπορεί να απορροφήσει περίπου 250 γραμμάρια σωματιδίων, ενώ σε ένα έτος μπορεί να αφαιρέσει 240 μετρικούς τόνους C02.

“Πράσινοι” τοίχοι στις πόλεις καθαρίζουν τον αέρα όπως 275 δέντρα… - Εικόνα 4

Μέχρι στιγμής, 20 CityTrees έχουν εγκατασταθεί με επιτυχία σε μεγάλες πόλεις σε όλο τον κόσμο – συμπεριλαμβανομένων του Όσλο, του Παρισιού, των Βρυξελλών και του Χονγκ Κονγκ. Με περίπου 25.000 δολάρια κόστος το καθένα, μπορεί να είναι μια ακριβή υπόθεση αλλά ως επένδυση θεωρείται ότι αξίζει τον κόπο καθώς καθαρίζουν τον αέρα από τις επιβλαβείς μολυσματικές ουσίες.

“Πράσινοι” τοίχοι στις πόλεις καθαρίζουν τον αέρα όπως 275 δέντρα… - Εικόνα 5 “Πράσινοι” τοίχοι στις πόλεις καθαρίζουν τον αέρα όπως 275 δέντρα… - Εικόνα 6

Rate this item:1.002.003.004.005.00Submit Rating Rating: 5.0/5. From 3 votes. Please wait… Ετικέτες: καθαρισμός αέρα, μόλυνση περιβάλλοντος, ρύπανση περιβάλλοντος

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗΠερίεργα αγάλματα ανά τον κόσμο!Περίεργα αγάλματα ανά τον κόσμο!Εκπληκτικές αεροφωτογραφίες απο όλο τον κόσμο!Εκπληκτικές αεροφωτογραφίες απο όλο τον κόσμο!Perierga.gr - Πόσα ρούχα χωράει ένας μικρός σάκος;Πόσα ρούχα χωράει ένας μικρός σάκος;Φεστιβάλ λουλουδιών με ήρωες του DisneyΦεστιβάλ λουλουδιών με ήρωες του DisneyΜαγευτικός συνδυασμός λήψεων από τον έναστρο ουρανόΜαγευτικός συνδυασμός λήψεων από τον έναστρο ουρανόPerierga.gr - Νεκρά θάλασσαΝεκρά θάλασσα: Τίποτε δε ζει, τα… πάντα επιπλέουνΠώς να βγάλετε ένα φελλό μέσα από μπουκάλιΠώς να βγάλετε ένα φελλό μέσα από μπουκάλιΔιασταύρωση χωρίς φανάρια!Διασταύρωση χωρίς φανάρια!Περίπλοκοι και επικίνδυνοι δρόμοι!Περίπλοκοι και επικίνδυνοι δρόμοι!Perierga.gr - Ποιός είναι ο πραγματικός άντρας;Ποιος είναι ο πραγματικός άντρας;

Άδεια Creative CommonsΤα άρθρα του perierga.gr προστατεύονται με άδεια Creative Commons 3.0 . Κάθε αναδημοσίευση θα πρέπει απαραίτητα να αναφέρεται στην πηγή με ενεργό link. Απαγορεύεται η συστηματική αναδημοσίευση.

Πολιτική Απορρήτου

Facebook Twitter GPlus GPlus
Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ