Για ποιους λόγους σκάβουν οι σκύλοι και τι πρέπει να γνωρίζουν οι ιδιοκτήτες

Το σκάψιμο είναι μια φυσική συμπεριφορά για τους σκύλους, αλλά μπορεί να είναι ενοχλητικό για τους ιδιοκτήτες. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους οι σκύλοι σκάβουν, και είναι σημαντικό να κατανοήσετε τους λόγους αυτούς για να αντιμετωπίσετε τη συμπεριφορά.

Ακολουθούν μερικοί από τους πιο συνηθισμένους λόγους για τους οποίους οι σκύλοι σκάβουν:

Για να κρύψουν φαγητό ή παιχνίδια: Οι σκύλοι είναι φυσικοί θησαυροθήρες και λατρεύουν να κρύβουν τα πράγματά τους. Το σκάψιμο είναι ένας τρόπος για να τα προστατεύσουν από άλλους σκύλους ή ζώα.
Για να βρουν τροφή ή νερό: Οι σκύλοι είναι προγραμματισμένοι να αναζητούν τροφή και νερό, και το σκάψιμο μπορεί να είναι ένας τρόπος για να το κάνουν αυτό.
Για να δροσιστούν: Το σκάψιμο μπορεί να βοηθήσει τους σκύλους να δροσιστούν, ειδικά σε ζεστό καιρό.
Για να σημαδέψουν την περιοχή τους: Οι σκύλοι χρησιμοποιούν την ουροδόχο κύστη και τους αδένες των ποδιών τους για να σημαδέψουν την περιοχή τους. Το σκάψιμο μπορεί να είναι ένας τρόπος για να το κάνουν αυτό.
Για να εκτονώσουν την ενέργειά τους: Το σκάψιμο μπορεί να είναι ένας τρόπος για τους σκύλους να εκτονώσουν την ενέργειά τους.
Για να απαλλαγούν από το άγχος ή τη βαρεμάρα: Το σκάψιμο μπορεί να είναι ένας τρόπος για τους σκύλους να απαλλαγούν από το άγχος ή τη βαρεμάρα.
Τι μπορούν να κάνουν οι ιδιοκτήτες για να αποτρέψουν το σκάψιμο;

Υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορούν να κάνουν οι ιδιοκτήτες για να αποτρέψουν το σκάψιμο:

Προσφέρετε στον σκύλο σας αρκετή άσκηση και ψυχική διέγερση: Ένας κουρασμένος και διανοητικά διεγερμένος σκύλος είναι λιγότερο πιθανό να σκάψει.
Δώστε στον σκύλο σας ένα ασφαλές μέρος για να σκάψει: Εάν ο σκύλος σας έχει ένα ασφαλές μέρος για να σκάψει, είναι λιγότερο πιθανό να σκάψει σε άλλα μέρη.
Αποφύγετε να τιμωρήσετε τον σκύλο σας για το σκάψιμο: Η τιμωρία μπορεί να κάνει το σκάψιμο χειρότερο.
Εάν ο σκύλος σας σκάβει σε ένα συγκεκριμένο σημείο, μπορείτε να προσπαθήσετε να το κάνετε λιγότερο ελκυστικό. Μπορείτε να φυτέψετε φυτά που ο σκύλος σας δεν θα φάει ή να τοποθετήσετε μεταλλικές πλάκες ή πέτρες στο έδαφος.

Εάν το σκάψιμο του σκύλου σας είναι σοβαρό, μπορεί να χρειαστεί να συμβουλευτείτε έναν εκπαιδευτή σκύλων ή έναν κτηνίατρο.

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ