Close Menu
    Facebook X (Twitter) Instagram
    Facebook X (Twitter) Instagram Vimeo
    NewSide
    Σάββατο, 17 Μαΐου
    • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΔΙΑΦΟΡΑ
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • LIFESTYLE
    • ΤΑΞΙΔΙ
    • PEOPLE
    • ΑΣΤΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
    • MEDIA
    • ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ
    • ΦΙΛΟΖΩΙΚΑ
    • ΠΙΣΩ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ
    • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    NewSide
    Αρχική » Όλοı μıλάνε για τον Θάνο Πλεύρη: Πήρε θέση για τα ομόφuλα ζευγάρια και έγραψε λόγια όπως κανείς άλλος
    ΕΙΔΗΣΕΙΣ

    Όλοı μıλάνε για τον Θάνο Πλεύρη: Πήρε θέση για τα ομόφuλα ζευγάρια και έγραψε λόγια όπως κανείς άλλος

    16 Ιανουαρίου 2024Δεν υπάρχουν Σχόλια5 Mins Read
    Facebook Twitter Pinterest LinkedIn WhatsApp Email
    Follow Us
    Google News Flipboard
    Share
    Facebook Twitter LinkedIn Email Telegram

    ”Γιατί διαφωνώ με την ισότητα στον γάμο”, άρθρο του Θάνου Πλεύρη στην Απογευματινή
    «Η ελληνική πολιτεία με το σύμφωνο συμβίωσης έχει λύσει όλα τα θέματα της καθημερινότητας»

    για την ισότητα στον γάμο έχει ανοίξει ως ένα θέμα βαθιά ταυτοτικό και συνείδησης και επαφίεται στα αξιακά κριτήρια και αντιλήψεις του κάθε βουλευτή πώς θα τοποθετηθεί, ξεπερνώντας τα στεγανά εσωτερικής κομματικής πειθαρχίας, όπως και ο πρωθυπουργός αποσαφήνισε. Ειδικώς για τις αρχές και αξίες που υπερασπίζεται η παράταξή μας, επιβάλλεται να εξηγηθεί ότι η διαφωνία σε αυτή τη ρύθμιση συνάδει με αυτές τις αρχές και αποτελεί σοβαρή ένσταση συνείδησης που εκφράζει άλλωστε την πλειοψηφία της βάσης μας και σε καμία περίπτωση αυτή η διαφωνία δεν πρέπει να παραδοθεί σε ακραίες φωνές. Αυτό αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι σχεδόν στις μισές χώρες της ΕΕ δεν υπάρχει ρύθμιση, μεταξύ των οποίων στη γειτονική μας Ιταλία και στην Κύπρο, ενώ και σε χώρες που ψηφίστηκε η ισότητα στον γάμο μεγάλο μέρος κεντροδεξιών βουλευτών που ανήκουν στο λαϊκό κόμμα δεν στήριξαν τη ρύθμιση. Ως υπουργός Υγείας προέβην σε μια σειρά από διορθωτικές ενέργειες που παραβίαζαν δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, όπως τη δυνατότητα να είναι αιμοδότες, την κατάργηση των θεραπειών μεταστροφής, την κατοχύρωση δικαιωμάτων ίντερσεξ ατόμων. Επρόκειτο για θέματα δικαιωμάτων, απολύτως λογικό να θεσμοθετηθούν και τα οποία προοδευτικοί υπουργοί που πέρασαν και σήμερα δηλώνουν υπέρ του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών δεν τόλμησαν να τα θεσμοθετήσουν. Προσωπικά είμαι κατά του γάμου και του δικαιώματος υιοθεσίας στα ομόφυλα ζευγάρια, θεωρώντας ότι αυτή η θέση δεν θίγει κάποιο δικαίωμα τρίτων.

    ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ, σε όσους επικαλούνται ότι η ισότητα στον γάμο ομόφυλων ζευγαριών είναι θέμα σεβασμού των ανθρωπίνων και ατομικών δικαιωμάτων, έχει απαντήσει επαρκώς το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, που σε σειρά αποφάσεών του έχει αποφανθεί ότι δεν υπάρχει υποχρέωση στα κράτη να θεσπίσουν γάμο ομόφυλων ζευγαριών, και συγκεκριμένα ότι δεν παραβιάζονται τα άρθρα 8 και 12 της ΕΣΔΑ που συνδέονται με την προσωπικότητα και την οικογένεια. Συνεπώς η ελληνική πολιτεία δεν παραβιάζει κάποιο δικαίωμα μη θεσπίζοντας τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και, εάν τον θεσπίσουμε, θα είναι λόγω δικής μας επιλογής και όχι οποιασδήποτε υποχρέωσης σεβασμού δικαιωμάτων από διεθνή συνθήκη.

    ΑΥΤΟ ΕΧΕΙ μια βαρύνουσα αξία, καθώς θα αναλάβουμε εξολοκλήρου τις πολιτικές συνέπειες της απόφασής μας ως δικής μας επιλογής. Ο κάθε βουλευτής που ψηφίζει ή δεν ψηφίζει, ψηφίζει συνειδητά ως προσωπική του αντίληψη και όχι λόγω επιβολής από διεθνείς υποχρεώσεις. Επιπλέον, η ελληνική πολιτεία θεσπίζοντας το σύμφωνο συμβίωσης για ομόφυλα ζευγάρια έχει λύσει όλα τα συμβατικά θέματα που μπορούν να αναπτυχθούν και αναπτύσσονται στην καθημερινότητα, όπως κληρονομικά θέματα, επιδόματα, ρύθμιση αστικών σχέσεων κ.λπ. Ακόμη και θέματα παιδιών που με κάποιο τρόπο μεγαλώνουν με ομόφυλα ζευγάρια μπορούν να λυθούν εύκολα με το υφιστάμενο πλαίσιο του συμφώνου, χωρίς όμως αλλοίωση των αρχών του οικογενειακού δικαίου. Η θεσμοθέτηση της ισότητας στον γάμο ομόφυλων ζευγαριών στην πραγματικότητα ικανοποιεί τα αιτήματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, που στοχεύουν στην αλλαγή του οικογενειακού δικαίου και την αλλοίωση της οικογένειας. Ικανοποιεί το αίτημα αλλαγής της μορφής της οικογένειας. Προς αυτή μάλιστα την κατεύθυνση είναι και το αίτημα της υιοθεσίας, αλλά και της αλλαγής των όρων της παρένθετης μητέρας, ώστε να έχουν δυνατότητα χρήσης και ομόφυλα ζευγάρια ανδρών, μετατρέποντας την παρένθετη γυναίκα έτσι από άτομο που υποβοηθά μια γυναίκα να τεκνοποιήσει σε αντικείμενο που θα χρησιμοποιούν άνδρες για να τους παράγει παιδιά.

    Η ΕΠΙΛΟΓΗ του πρωθυπουργού να μην ανοίξει το θέμα της παρένθετης μητέρας αποδεικνύει τη γνήσια πρόθεσή του η διάταξη που θα εισηγηθεί να είναι πιο σταθμισμένη και να μη θίγει αρχές της βιοηθικής. Σήμερα η παραδοσιακή μορφή της οικογένειας είναι η μητέρα, ο πατέρας και τα παιδιά. Ακόμη και στις μονογονεϊκές οικογένειες, είτε λόγω θανάτου ή χωρισμού ή εξαρχής ως επιλογή του ατόμου, η δομή παραμένει ίδια, δηλαδή υπάρχουν παιδιά, πατέρας και μητέρα, ακόμη και εάν το παιδί δεν έχει αντικρίσει έναν από τους δύο. Αυτή τη μορφή οικογένειας προστατεύει το Σύνταγμά μας στο άρθρο 21 και τη συνδέει με τον γάμο, τη μητρότητα, τα παιδιά και το Έθνος. Συγκεκριμένα, το άρ. 21 ορίζει: «Η οικογένεια, ως θεμέλιο της συντήρησης και προαγωγής του Έθνους, καθώς και ο γάμος, η μητρότητα και η παιδική ηλικία τελούν υπό την προστασία του Κράτους». Η θεσμοθέτηση της ισότητας στον γάμο δημιουργεί μία νέα μορφή οικογένειας, παντελώς διαφορετική από την παραδοσιακή της μορφή, όπως την ορίζει, τη ζητά και την προστατεύει το Σύνταγμα.

    ΠΛΕΟΝ δημιουργούμε σχέσεις οικογενειακού δικαίου, που ένα παιδί θα έχει δύο μπαμπάδες και καμία μαμά ή δύο μαμάδες και κανέναν μπαμπά. Επομένως μπαίνουμε πλέον στη θεσμοθέτηση της αντικατάστασης της μητέρας και του πατέρα, της μαμάς και του μπαμπά από δύο μπαμπάδες ή δύο μαμάδες. Το δικαίωμα του κάθε ατόμου να έχει τον σεξουαλικό προσδιορισμό που επιλέγει δεν το αμφισβητεί κανένας. Ο σεξουαλικός προσανατολισμός του καθενός όμως δεν μπορεί να δημιουργεί υποχρεώσεις της πολιτείας να προβεί σε ισότητα στον γάμο και να αλλοιώνει τη μορφή της οικογένειας και πολύ περισσότερο δεν πρέπει, όπως προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ και δεν αποδέχεται η πρόταση της ΝΔ, να μεταλλάσσει τους γονείς από μητέρα και πατέρα σε γονέα 1 και γονέα 2 και να προσβάλλει την παρένθετη μητέρα, μετατρέποντάς τη σε μηχανή παραγωγής παιδιών κατά παραγγελία για άνδρες.

    ΟΠΩΣ αντίστοιχα στο όνομα της όποιας σεξουαλικής προτίμησης και προσανατολισμού δεν μπορούμε να προσθέσουμε ή να αφαιρέσουμε φύλα. Η ισότητα στον γάμο συνεπώς δεν έρχεται να λύσει κανένα θέμα σεβασμού δικαιωμάτων. Ακόμη και στην απλή μορφή της ρύθμισης του γάμου αποτελεί μια συνθήκη που αλλοιώνει τη μορφή του γάμου, της οικογένειας και της υιοθεσίας. Σε αυτή τη βασική συνειδησιακή και ιδεολογική σύγκρουση όλοι οι βουλευτές πρέπει να τοποθετηθούμε. Η προτεινόμενη ρύθμιση, αν και πολύ πιο ισορροπημένη από ό,τι στην αρχική συζήτηση, καθώς ο πρωθυπουργός σταθμίζοντας τα δεδομένα επέλεξε ρύθμιση που δεν παρεμβαίνει σε θέματα παρένθετης μητέρας, αλλαγής των φύλων και εισαγωγής του όρου γονέας 1 και γονέας 2, συνιστά και πάλι παρέμβαση στον θεσμό του γάμου με υποχρεωτικά αλλαγή του θεσμού της οικογένειας.

    *Ο Θάνος Πλεύρης είναι αναπληρωτής κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και βουλευτής Α´ Αθηνών της ΝΔ

    Post Views: 2.460
    Follow on Google News Follow on Flipboard
    Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr WhatsApp Email
    Previous Article«Κι εγώ θα βρω μία φριτέζα και θα γεννήσω τηγανητές πατάτες. Έλεος με τους gay»:Δε μασά τα λόγια της η Λατινοπούλου για Καπουτζίδη
    Next Article Δυστυχώς δεν τα κατάφερε η γυναίκα που παρασύρθηκε από χείμαρρο στην Ηλεία μαζί με τον σύντροφό της

    Ενδιαφέροντα

    Σεισμική δόνηση 6,2 Ρίχτερ και μετασεισμός 5 Ρίχτερ στην Κωνσταντινούπολη – Τι εκτιμά ο Λέκκας για τη συνέχεια

    23 Απριλίου 2025

    Αναμένεται νέο “Εξοικονομώ” που αφορά ανακαινίσεις κατοικιών

    22 Απριλίου 2025

    Μετά από 62 χρόνια, αλλάζει κεφάλαιο η γαλακτοβιομηχανία Δωδώνη

    19 Απριλίου 2025

    Θαλάσσιος χωροταξικός σχεδιασμός στο Αιγαίο: Οι αντιδράσεις από την Τουρκία και η τοποθέτηση του Γεραπετρίτη για τη Χάγη (βίντεο)

    17 Απριλίου 2025

    ΔΥΠΑ: Ποιοι δικαιούνται επίδομα γονικής άδειας και ποια δικαιολογητικά απαιτούνται

    17 Απριλίου 2025

    Νέα απόφαση για τα ηλεκτρονικά τσιγάρα: Σταματούν οι γεύσεις – Τι ανακοίνωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης

    17 Απριλίου 2025

    Τροχαίο στην Εγνατία Οδό: Τι κατέγραψαν οι κάμερες στα διόδια και ποιος είναι οδηγό που εμπλέκεται στο περιστατικό

    17 Απριλίου 2025

    Ο Χρίστος Κούγιας επικρίνει τον Σπύρο Μπιμπίλα για την κατάθεση αγωγής σε ευαίσθητη χρονική στιγμή

    16 Απριλίου 2025

    Δημαρχείο Βόλου: Επεισόδιο μεταξύ Μπέου και δημοτικού συμβούλου (βίντεο)

    16 Απριλίου 2025

    Προσωπικός αριθμός πολίτη: Άνοιξε η επίσημη πλατφόρμα – Πώς λειτουργεί

    15 Απριλίου 2025

    Επίδομα από τη ΔΥΠΑ: Ποιοι άνεργοι 18–60 ετών περιλαμβάνονται στα αποτελέσματα

    15 Απριλίου 2025

    Εορταστικό ωράριο: Τι ισχύει σήμερα για καταστήματα και σούπερ μάρκετ

    14 Απριλίου 2025

    Comments are closed.

    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ
    LIFESTYLE

    Ο Νίνο μιλά δημόσια για τη Χρυσή Βαρδινογιάννη σε πρόσφατη συνέντευξή του (βίντεο)

    LIFESTYLE

    Διάρρηξη στο σπίτι του Παρθένη στη Βουλιαγμένη – Έκλεψαν χρήματα και κοσμήματα (βίντεο)

    ΑΣΤΕΙΑ

    Το ζευγάρι που έγινε γνωστό στο TikTok μιλά για τις πρώτες αντιδράσεις του κόσμου: Στην αρχή μας κοροΐδευαν, έλεγαν «τι καραγκιοζιλίκια είναι τώρα αυτά» (βίντεο)

    AUTO MOTO

    Τέλος στο σβήσιμο των κλήσεων – Ποια η ευθύνη των οδηγών

    ΕΙΔΗΣΕΙΣ

    Σεισμική δόνηση 6,2 Ρίχτερ και μετασεισμός 5 Ρίχτερ στην Κωνσταντινούπολη – Τι εκτιμά ο Λέκκας για τη συνέχεια

    LIFESTYLE

    Η κόρη του Νότη Σφακιανάκη, Αφροδίτη, θυμίζει έντονα τον πατέρα της στην εμφάνιση, αλλά ακολουθεί το δικό της δρόμο

    LIFESTYLE

    Κατερίνα Καινούργιου: Η Ναταλία Γερμανού στήριζε την Εβελίνα Νικόλιζα στην εκπομπή κάθε χρόνο και αυτή την άδειασε

    LIFESTYLE

    Οικογενειακές στιγμές για την Αλεξάνδρα Νίκα στο Ντουμπάι πριν τη συναυλία του Κ. Αργυρού

    ΕΙΔΗΣΕΙΣ

    Αναμένεται νέο “Εξοικονομώ” που αφορά ανακαινίσεις κατοικιών

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    Ψηφιακή αποτοξίνωση: Τα πιθανά οφέλη από το να απενεργοποιείς περιοδικά το Wi-Fi στο κινητό σου

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ
    • LIFESTYLE
      Ιφιγένεια Τζόλα: Η καταγωγή της και η σχέση με την αδερφή της

      Η Ιφιγένεια Τζόλα, μια από τις ανερχόμενες ηθοποιούς της ελληνικής τηλεόρασ...

    • ΔΙΑΦΟΡΑ
      Η επιλογή να μην γίνεις μητέρα: Μια προσωπική απόφαση και η χαρά της ζωής

      «Απολαμβάνω τη ζωή μου χωρίς παιδιά, αλλά ποιος θα με φροντίσει στα γεράματ...

    • ΤΑΞΙΔΙ
      Μαγικοί προορισμοί στην Ελλάδα: Αποδράστε για τρεις μέρες σε μυστηριώδεις τοποθεσίες με χαμηλό κόστος

      Η Ελλάδα σημειώνει σημαντική αύξηση στην κατάταξη του Top 10 της αεροπορική...

    • MEDIA
      Δωρεάν περιεχόμενο στο YouTube: Ταινίες διαθέσιμες για όλους

      Οδηγός για Δωρεάν Ταινίες μέσω YouTube: Πώς να Απολαύσετε Ταινίες χωρίς Δια...

    • ΔΙΑΦΟΡΑ
      Χειρομαντεία:Η γραμμή στο χέρι σας ονομάζεται «Γραμμή του Γάμου» και δείχνει πότε θα παντρευτείτε!

      Στην χειρομαντεία, οι γραμμές του γάμου αναφέρονται ως και γραμμές της ένωσ...

    • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
      Νέα απόφαση για τα ηλεκτρονικά τσιγάρα: Σταματούν οι γεύσεις – Τι ανακοίνωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης

      Απαγόρευση Γεύσεων στα Ηλεκτρονικά Τσιγάρα: Τι Σημαίνει για την Αγορά και τ...

    • LIFESTYLE
      Η νέα ζωή της Εβελίνας Παπαντωνίου μετά την αποχώρησή της από το μόντελινγκ

      Η Εβελίνα Παπαντωνίου ανήκει στα πιο επιτυχημένα μοντέλα της Ελλάδας, έχοντ...

    • LIFESTYLE
      Αντιδράσεις για την εμφάνιση της Κόνι Μεταξά στο Ντουμπάι – Τι απάντησε η ίδια

      Κόνι Μεταξά: Η Απάντηση στους Haters για την Εμφάνιση της στο Ντουμπάι Η Κό...

    • ΕΛΛΑΔΑ
      Το χωριό των 700 κατοίκων με 79 γιατρούς ανάμεσά τους: Μια ξεχωριστή κοινότητα

      Το Ευπάλιο Φωκίδας: Το Μικρό Χωριό που Έγινε «Φυτώριο» Γιατρών Το Ευπάλιο Φ...

    • ΕΛΛΑΔΑ
      Ο Λαρισαίος σμήναρχος εν αποστρατεία, που φτιάχνει ελληνικό ουίσκι με βάση το κρασί

      Σμήναρχος από τη Λάρισα δημιουργεί ελληνικό ουίσκι και «βάζει τα γυαλιά» στ...

    INTERZITA LTD EOOD © | 2015 - 2025
    • ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
    • Σχετικά με εμάς

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.