Μια βόλτα στους ωραιότερους καταρράκτες της Ελλάδας!

Ταξίδια

Υπέροχα τοπία, πλούσια βλάστηση και καταρράκτες που ρέουν στα βράχια και πέφτουν σε μικρές λίμνες ή ποτάμια. Μπορεί οι ελληνικοί καταρράκτες να μην φημίζονται για το μέγεθός τους ωστόσο είναι υπέροχοι και οι επισκέπτες μένουν εντυπωσιασμένοι από την ομορφιά της φύσης.

Μια νοερή βόλτα σε μερικούς από τους ωραιότερους καταρράκτες που μπορεί να δει κάποιος στην Ελλάδα θα κάνετε με τις φωτογραφίες που ακολουθούν στη συνέχεια.

Μια βόλτα στους ωραιότερους καταρράκτες της Ελλάδας! - Εικόνα 2

Ο καταρράκτης της Φόνισσας, Κύθηρα Μια βόλτα στους ωραιότερους καταρράκτες της Ελλάδας! - Εικόνα 3

Βρίσκεται στο χωριό Μυλοπόταμος και ρέει από ύψος 20 μέτρων σχηματίζοντας μια μικρή λιμνούλα

Ο καταρράκτης του Βρόντου, Αρκαδία Μια βόλτα στους ωραιότερους καταρράκτες της Ελλάδας! - Εικόνα 4

Στο 7ο χιλιόμετρο του δρόμου Καρύταινας-Ανδρίτσαινας τα νερά της πηγής του Βρόντου δημιουργούν έναν όμορφο καταρράκτη που πέφτει από ύψος 17 μέτρων.

Ο καταρράκτης του Δρυμώνα, Εύβοια Μια βόλτα στους ωραιότερους καταρράκτες της Ελλάδας! - Εικόνα 5

Στη βόρεια Εύβοια και σε υψόμετρο 620 μέτρων είναι χτισμένο το χωριό Δρυμώνας, γνωστό για τους πανέμορφους καταρράκτες του ποταμού Σηπιά. Τα νερά πέφτουν από ύψος 15 μέτρων και σχηματίζουν λιμνούλα.

Παρανέστι, Δράμα Μια βόλτα στους ωραιότερους καταρράκτες της Ελλάδας! - Εικόνα 6

Η περιοχή διαθέτει πολλούς καταρράκτες με πιο γνωστούς της Αγίας Βαρβάρας βρίσκεται κοντά στο χωριό Διπόταμα και έχει ύψος πάνω από 15 μ., ο καταρράκτης Τραχωνίου-Διποτάμων που βρίσκεται 15 χλμ. βόρεια από το Τραχώνι στο Αρκουδόρεμα, και θεωρείται ο μεγαλύτερος καταρράκτης των Βαλκανίων, με τα νερά του να πέφτουν κατακόρυφα από ύψος 60 περίπου μέτρων. Ο καταρράκτης Λεπίδας βρίσκεται 23 χλμ. από το Παρανέστι και τα νερά του πέφτουν κλιμακωτά από ύψος 30 μέτρων.

Ο καταρράκτης Κάρανος, Έδεσσα Μια βόλτα στους ωραιότερους καταρράκτες της Ελλάδας! - Εικόνα 7

Ο ποταμός Εδεσσαίος στην περιοχή του νομού Πέλλας, φημίζεται για τους καταρράκτες που σχηματίζει στην πόλη της Έδεσσας. Ο μεγαλύτερος από αυτούς, ο Κάρανος έχει ύψος 70 μέτρα και είναι ο μεγαλύτερος στον ελλαδικό χώρο.

Ο καταρράκτης Φονιάς, Σαμοθράκη Μια βόλτα στους ωραιότερους καταρράκτες της Ελλάδας! - Εικόνα 8

Το ποτάμι του Φονιά δημιουργεί καταρράκτες, ο μεγαλύτερος από τους οποίους είναι στην Κλείδωση, με ύψος που φτάνει τα 35 μέτρα.

Οι καταρράκτες στο Ποτάμι, Σάμος Μια βόλτα στους ωραιότερους καταρράκτες της Ελλάδας! - Εικόνα 9

Στην περιοχή Ποτάμι, 3 χλμ. από το Καρλόβασι της Σάμου βρίσκονται δύο μικροί αλλά πανέμορφοι καταρράκτες που περιβάλλονται από πλούσια βλάστηση, ενώ η λιμνούλα που σχηματίζουν είναι ιδανική για κολύμπι.

Ο καταρράκτης στην Άμπελο, Σάμος Μια βόλτα στους ωραιότερους καταρράκτες της Ελλάδας! - Εικόνα 10

Στο βόρειο τμήμα του νησιού, στο χωριό Άμπελος ο επισκέπτης φτάνει στην σπηλιά της Αμπέλου. Για να την διαβεί πρέπει να σκύψει γιατί είναι μικρή σε ύψος, στην πορεία το φως λιγοστεύει, όμως λίγα μέτρα από την έξοδό της φαίνονται οι πανέμορφοι καταρράκτες.

Οι καταρράκτες του Σκρα, Κιλκίς Μια βόλτα στους ωραιότερους καταρράκτες της Ελλάδας! - Εικόνα 11

Το Σκρα είναι ένα μικρό ορεινό χωριό στις πλαγιές του πανέμορφου όρους Πάικο, μόλις 4,5 χλμ. από τα σύνορα. Πέντε χλμ. έξω από το χωριό υπάρχει μονοπάτι που οδηγεί σε ένα μέρος παραδεισένιο, στους πανέμορφους καταρράκτες και την Γαλάζια λίμνη.

Οι καταρράκτες της Νέδας, Μεσσηνία Μια βόλτα στους ωραιότερους καταρράκτες της Ελλάδας! - Εικόνα 12

Δύο πανέμορφοι καταρράκτες, που πέφτουν από ύψος 7 (ο μικρότερος) και 20 μ. (ο μεγαλύτερος). Σχηματίζουν τιρκουάζ λιμνούλες, ιδανικές για βουτιές στη σκιά των πλατανιών.

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ