Το καινούργιο κατάστημα της Louis Vuitton βρίσκεται στον πιο εμπορικό δρόμο του Παρισιού, την Place Vendome, και η διακόσμηση φέρει την υπογραφή του Πίτερ Μαρίνο. Το ιστορικό κτίριο του 18ου αιώνα αποτελείται από πέντε ορόφους και ο κάθε χώρος συνδυάζει το παλαιό και το νέο, την παράδοση και την τεχνολογία.

«Αυτό το κτίριο είναι αρκετά συμβολικό για τον οίκο. H Place Vendome είναι ένα από τα πιο όμορφα παραδείγματα της γαλλικής τέχνης. Ως κληρονομιά σε αυτή την παράδοση ήταν πολύ φυσικό για τη Louis Vuitton να φιλοξενούνται εκεί οι δημιουργίες της, όπως και επιπλέον να διασφαλίσει ότι αυτή η κληρονομιά θα συνεχιστεί και για μελλοντικές γενιές», ανέφερε ο πρόεδρος και CEO του γαλλικού οίκου, Μάικλ Μπερκ.

Το κτίριο έχει δημιουργηθεί από τον αρχιτέκτονα του παλατιού των Βερσαλλιών, Ζιλ Αρντουέν Μανσάρ το 1714 και αρχικά λειτουργούσε ως ξενοδοχείο με όνομα «Hôtel Baudet de Morlet».

Απ’ όταν το ανέλαβε ο γαλλικός οίκος, το ιστορικό αυτό κτίριο, έχει υποστεί μια χρονοβόρα και πολυέξοδη ανακαίνιση. Ωστόσο, τις εντυπώσεις κλέβει ο πέμπτος όροφος καθώς εκεί φιλοξενείται ένα εργαστήριο κοσμημάτων, όπου εκτίθενται και οι συλλογές υψηλής κοσμηματοποιίας της Louis Vuitton.







…
Τι πρέπει να αλλάξει:
Το βασικό πρόβλημα είναι ότι το άρθρο παρουσιάζει το Maison Vendôme ως «καινούργιο κατάστημα». Το flagship της Louis Vuitton στην 2 Place Vendôme άνοιξε το 2017, επομένως χρειάζεται evergreen διατύπωση. Το κατάστημα εξακολουθεί να λειτουργεί σήμερα στην ίδια διεύθυνση.
Επίσης, η Place Vendôme δεν είναι “ο πιο εμπορικός δρόμος του Παρισιού”. Είναι ιστορική πλατεία και μία από τις πιο γνωστές διευθύνσεις πολυτελείας της πόλης. Αυτό πρέπει να αποδοθεί σωστά.
Σωστό είναι ότι ο Peter Marino ανέλαβε την αποκατάσταση και τον σχεδιασμό του Maison Vendôme, ενώ το project αφορούσε στην ουσία δύο ιστορικά hôtels particuliers του 18ου αιώνα που ενοποιήθηκαν και αποκαταστάθηκαν. Ο Marino διατήρησε ιστορικά στοιχεία και πρόσθεσε σύγχρονα υλικά, περισσότερο φυσικό φως και έργα τέχνης.
Η αναφορά στον Jules Hardouin-Mansart χρειάζεται επίσης προσοχή. Ο αρχιτέκτονας πράγματι συνδέεται με τον σχεδιασμό της Place Vendôme και με το αρχικό ιστορικό κέλυφος, αλλά το απλό «το κτίριο δημιουργήθηκε από τον αρχιτέκτονα του παλατιού των Βερσαλλιών το 1714» είναι υπεραπλουστευμένο. Ασφαλέστερο είναι να πούμε ότι τα κτίρια ανάγονται στις αρχές του 18ου αιώνα και συνδέονται με τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό του Jules Hardouin-Mansart.
Τέλος, η αναφορά σε «πέντε ορόφους» και στο εργαστήριο υψηλής κοσμηματοποιίας καλό είναι να παρουσιαστεί ως στοιχείο του αρχικού σχεδιασμού του 2017 και όχι ως διαχρονικά εγγυημένη σημερινή διάταξη.
Τελικός τίτλος:
Louis Vuitton Maison Vendôme: Το ιστορικό flagship στην καρδιά του Παρισιού
Εναλλακτικοί τίτλοι:
Μέσα στο Louis Vuitton Maison Vendôme που σχεδίασε ο Peter Marino
Louis Vuitton στην Place Vendôme: Όταν η ιστορία συναντά τη σύγχρονη πολυτέλεια
ΤΕΛΙΚΟ HTML:
Στην ιστορική Place Vendôme του Παρισιού βρίσκεται ένα από τα πιο χαρακτηριστικά καταστήματα της Louis Vuitton: το Maison Vendôme, ένα flagship που συνδυάζει την αρχιτεκτονική κληρονομιά του 18ου αιώνα με σύγχρονο design, τέχνη και πολυτέλεια.
Το κατάστημα άνοιξε το 2017 στην οδό 2 Place Vendôme, με την αποκατάσταση και τον εσωτερικό σχεδιασμό να φέρουν την υπογραφή του γνωστού Αμερικανού αρχιτέκτονα Peter Marino.

Γιατί η Place Vendôme έχει ιδιαίτερη σημασία για τη Louis Vuitton
Η Place Vendôme είναι μία από τις πιο ιστορικές και αναγνωρίσιμες πλατείες του Παρισιού και εδώ και δεκαετίες αποτελεί σημείο αναφοράς για την υψηλή κοσμηματοποιία και τους μεγάλους οίκους πολυτελείας.
Η επιλογή της συγκεκριμένης τοποθεσίας είχε ιδιαίτερο συμβολισμό για τη Louis Vuitton, καθώς ο ίδιος ο Louis Vuitton είχε ανοίξει το πρώτο του εργαστήριο το 1854 στην Rue Neuve-des-Capucines, σε μικρή απόσταση από την Place Vendôme.
Κατά τα εγκαίνια του Maison Vendôme, στελέχη του οίκου είχαν τονίσει ότι η εγκατάσταση σε αυτή την ιστορική περιοχή αποτελούσε έναν τρόπο σύνδεσης της Louis Vuitton με τη γαλλική παράδοση στη χειροτεχνία και την πολυτέλεια.

Δύο ιστορικά κτίρια του 18ου αιώνα έγιναν ένα
Για τη δημιουργία του Maison Vendôme αποκαταστάθηκαν και ενώθηκαν δύο ιστορικά hôtels particuliers, χαρακτηριστικά αστικά μέγαρα της παρισινής αρχιτεκτονικής του 18ου αιώνα.
Τα κτίρια συνδέονται με την αρχιτεκτονική παράδοση του Jules Hardouin-Mansart, ενός από τους σημαντικότερους Γάλλους αρχιτέκτονες της εποχής του Λουδοβίκου ΙΔ΄ και βασικού δημιουργού της αρχιτεκτονικής ταυτότητας της Place Vendôme.

Ο σχεδιασμός του Peter Marino
Ο Peter Marino ανέλαβε να αποκαταστήσει τους ιστορικούς χώρους χωρίς να εξαφανίσει τον χαρακτήρα τους. Το αποτέλεσμα βασίστηκε στην αντίθεση ανάμεσα στο παλιό και το νέο: παραδοσιακές γαλλικές λεπτομέρειες συνδυάστηκαν με γυαλί, μέταλλο, σύγχρονο φωτισμό και μοντέρνα έργα τέχνης.
Ο σχεδιασμός έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο φυσικό φως. Δημιουργήθηκαν φωτεινότεροι εσωτερικοί χώροι και μια αυλή με γυάλινη οροφή, ενώ η κεντρική σκάλα σχεδιάστηκε ώστε να συνδυάζει την κλασική μορφολογία με σύγχρονα υλικά.
Στους χώρους τοποθετήθηκαν δεκάδες έργα σύγχρονης τέχνης από καλλιτέχνες διαφορετικών χωρών, μετατρέποντας το κατάστημα σε χώρο όπου η μόδα, η αρχιτεκτονική και η τέχνη συνυπάρχουν.

Μόδα, δερμάτινα είδη και υψηλή κοσμηματοποιία
Όταν άνοιξε το 2017, το Maison Vendôme σχεδιάστηκε για να συγκεντρώνει πολλές από τις βασικές συλλογές της Louis Vuitton σε έναν ενιαίο χώρο.
Στα διαφορετικά επίπεδα παρουσιάζονταν δερμάτινα είδη, ταξιδιωτικές συλλογές, ανδρική και γυναικεία μόδα, παπούτσια, αξεσουάρ, αντικείμενα design και κοσμήματα.
Ιδιαίτερη θέση είχε δοθεί στην υψηλή κοσμηματοποιία, με ειδικά διαμορφωμένους χώρους που συνέδεαν ακόμη περισσότερο τη Louis Vuitton με την παράδοση της Place Vendôme ως παγκόσμιου κέντρου κοσμημάτων και ρολογιών.






Το Maison Vendôme παραμένει έτσι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα του τρόπου με τον οποίο ένα ιστορικό παρισινό κτίριο μπορεί να αποκτήσει σύγχρονη χρήση χωρίς να χάσει εντελώς την αρχιτεκτονική του ταυτότητα.
Περισσότερο από ένα απλό κατάστημα, αποτελεί για τη Louis Vuitton έναν χώρο που συνδέει την ιστορία του οίκου με τη μόδα, την υψηλή χειροτεχνία, την τέχνη και την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική κληρονομιά της Place Vendôme.
πιο facebook feed τίτλο
Για πιο Facebook-feed τίτλο, θα πήγαινα σε κάτι πιο άμεσο και οπτικό:
Μέσα στο εντυπωσιακό Louis Vuitton της Place Vendôme στο Παρίσι
Εναλλακτικά:
Το εντυπωσιακό Louis Vuitton στην Place Vendôme που μοιάζει με παλάτι
Στο εσωτερικό του Louis Vuitton στην Place Vendôme: Πολυτέλεια σε 5 ορόφους
Από αυτά, για πιο δυνατό CTR χωρίς υπερβολή, προτιμώ το:
Μέσα στο εντυπωσιακό Louis Vuitton της Place Vendôme στο Παρίσι
Πριν από μερικούς μήνες, η Ελένη Ανουσάκη παραχώρησε μια αξιοσημείωτη συνέντευξη στο περιοδικό «Λοιπόν». Κατά τη διάρκειά της συνέντευξης, η ηθοποιός εξέφρασε τις απόψεις της με ανεπιτήδευτη ειλικρίνεια, αναφερόμενη επίσης στις συνεργασίες της με τις αξέχαστες Αλίκη Βουγιουκλάκη, Τζένη Καρέζη και Ζωή Λάσκαρη.

Τα όσα ανέφερε:
«Την Αλίκη την γνώριζα όταν ήμουν 10 ετών από το θέατρο που έπαιζε η μαμά μου, την λάτρευα. Την Καρέζη την γνώρισα το 1953 όταν έπαιξε με την μητέρα μου στο θέατρο Κοτοπούλη, “Το σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα”.
Την Ζωή Λάσκαρη την γνώρισα όταν έμενα στο Κολωνάκι. Ήρθε μία μέρα και με πήρε με το αμάξι για να πάμε βόλτα και κόντεψε να με σκοτώσει. Θυμάμαι χτύπησε το κουδούνι ένα βράδυ και μου είπε να πάμε βόλτα στο Σούνιο. Μπήκαμε μέσα και άρχισε να οδηγεί σαν τρελή. Ήταν ερωτευμένη και ήθελε παρέα θυμάμαι. Είχαμε βάλει και μουσική αλλά δεν θα ξεχάσω την ταχύτητα με την οποία πηγαίναμε. Γίναμε φίλες αλλά ποτέ δεν γινόμουν αυτό που λέμε κολλητή.
Κρατούσα πάντα μία απόσταση. Ήταν υπέροχες κυρίες αλλά είχα και τα μυστικά μου, δεν ήθελα να ξέρουν ούτε πώς δουλεύω ούτε τι κάνω. Όχι ότι ήμουν καλύτερη από αυτές αλλά έπρεπε να προασπίσω τις δικές μου απόψεις», είπε η ηθοποιός.
…
Τι πρέπει να αλλάξει:
Το βασικό περιεχόμενο επιβεβαιώνεται. Η Ελένη Ανουσάκη μίλησε στο περιοδικό «Λοιπόν» το 2022 και αναφέρθηκε στις γνωριμίες της με την Αλίκη Βουγιουκλάκη, την Τζένη Καρέζη και τη Ζωή Λάσκαρη. Άρα το «πριν από μερικούς μήνες» πρέπει να φύγει και να αντικατασταθεί με συγκεκριμένη χρονική αναφορά.
Η αφήγηση για τη Ζωή Λάσκαρη επίσης αποδίδεται σωστά: η Ανουσάκη είπε ότι εκείνη την πήρε ένα βράδυ με το αυτοκίνητο για να πάνε στο Σούνιο και ότι οδηγούσε τόσο γρήγορα ώστε «κόντεψε να με σκοτώσει». Νεότερη αναδημοσίευση τοποθετεί τη γνωριμία τους στο 1958, στοιχείο που ταιριάζει με την αφήγηση.
Η αναφορά στην Τζένη Καρέζη και στο «Σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα» στο θέατρο Κοτοπούλη το 1953 προέρχεται από την ίδια την Ανουσάκη και επαναλαμβάνεται αυτούσια σε πολλαπλές δημοσιεύσεις.
Το άρθρο δεν χρειάζεται μεγάλη επέκταση. Χρειάζεται κυρίως να γίνει evergreen, να καθαριστεί η εισαγωγή και να αποφύγουμε τίτλους που υπονοούν πραγματική απόπειρα ή τροχαίο, αφού η ίδια περιγράφει μια επικίνδυνη βόλτα και όχι συμβάν με τραυματισμό.
Τελικός τίτλος:
Ελένη Ανουσάκη για Ζωή Λάσκαρη: «Κόντεψε να με σκοτώσει με το αυτοκίνητο»
Εναλλακτικοί τίτλοι:
Ελένη Ανουσάκη: Η νυχτερινή βόλτα με τη Ζωή Λάσκαρη που δεν ξέχασε ποτέ
Ελένη Ανουσάκη για Βουγιουκλάκη, Καρέζη και Λάσκαρη: «Κρατούσα πάντα μια απόσταση»
ΤΕΛΙΚΟ HTML:
Η Ελένη Ανουσάκη έχει μοιραστεί αρκετές αναμνήσεις από τις μεγάλες κυρίες του ελληνικού θεάτρου και κινηματογράφου, ανάμεσά τους την Αλίκη Βουγιουκλάκη, την Τζένη Καρέζη και τη Ζωή Λάσκαρη.
Σε συνέντευξή της στο περιοδικό «Λοιπόν» το 2022, η ηθοποιός θυμήθηκε τις πρώτες γνωριμίες τους και αποκάλυψε ένα περιστατικό με τη Ζωή Λάσκαρη που, όπως είπε, δεν ξέχασε ποτέ.

Η γνωριμία με την Αλίκη Βουγιουκλάκη και την Τζένη Καρέζη
Η Ελένη Ανουσάκη εξήγησε ότι γνώριζε την Αλίκη Βουγιουκλάκη ήδη από μικρή ηλικία, μέσα από το θέατρο όπου εργαζόταν η μητέρα της.
«Την Αλίκη την γνώριζα όταν ήμουν 10 ετών από το θέατρο που έπαιζε η μαμά μου, την λάτρευα», είχε αναφέρει.
Για την Τζένη Καρέζη θυμήθηκε ότι τη γνώρισε το 1953, όταν εκείνη έπαιξε μαζί με τη μητέρα της στο θέατρο Κοτοπούλη, στην παράσταση «Το σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα».
Η βόλτα με τη Ζωή Λάσκαρη που θυμόταν για χρόνια
Από τις πιο έντονες αναμνήσεις της ήταν μια νυχτερινή βόλτα με τη Ζωή Λάσκαρη, την οποία είχε γνωρίσει όταν έμενε στο Κολωνάκι.
Όπως περιέγραψε, ένα βράδυ η Λάσκαρη χτύπησε το κουδούνι της και της πρότεινε να πάνε μέχρι το Σούνιο.
«Ήρθε μία μέρα και με πήρε με το αμάξι για να πάμε βόλτα και κόντεψε να με σκοτώσει. Θυμάμαι χτύπησε το κουδούνι ένα βράδυ και μου είπε να πάμε βόλτα στο Σούνιο», είχε πει.
Η Ανουσάκη συνέχισε λέγοντας ότι η Ζωή Λάσκαρη οδηγούσε πολύ γρήγορα εκείνο το βράδυ και ότι η ταχύτητα της είχε μείνει έντονα στη μνήμη.
«Μπήκαμε μέσα και άρχισε να οδηγεί σαν τρελή. Ήταν ερωτευμένη και ήθελε παρέα, θυμάμαι. Είχαμε βάλει και μουσική αλλά δεν θα ξεχάσω την ταχύτητα με την οποία πηγαίναμε», ανέφερε.
«Γίναμε φίλες αλλά ποτέ κολλητές»
Παρότι είχε προσωπική σχέση με τις τρεις ηθοποιούς, η Ελένη Ανουσάκη εξήγησε ότι δεν συνήθιζε να δημιουργεί πολύ στενές φιλίες στον επαγγελματικό της χώρο.
«Γίναμε φίλες αλλά ποτέ δεν γινόμουν αυτό που λέμε κολλητή. Κρατούσα πάντα μία απόσταση», είπε αναφερόμενη στη σχέση της με τη Ζωή Λάσκαρη.
Η ίδια τόνισε ότι εκτιμούσε ιδιαίτερα και τις τρεις γυναίκες, αλλά προτιμούσε να κρατά ορισμένα πράγματα για τον εαυτό της.
«Ήταν υπέροχες κυρίες αλλά είχα και τα μυστικά μου, δεν ήθελα να ξέρουν ούτε πώς δουλεύω ούτε τι κάνω. Όχι ότι ήμουν καλύτερη από αυτές, αλλά έπρεπε να προασπίσω τις δικές μου απόψεις», είχε εξηγήσει.
Οι αναμνήσεις της Ελένης Ανουσάκη σκιαγραφούν έτσι μια πιο προσωπική πλευρά τριών γυναικών που άφησαν έντονο αποτύπωμα στο ελληνικό θέατρο και τον κινηματογράφο, μέσα από στιγμές που έμειναν χαραγμένες στη μνήμη της.
Η Κατερίνα Καινούργιου εθεάθη σε εμπορικό κέντρο των βορείων προαστίων και η πανάκριβη τσάντα που κρατούσε, δεν πέρασε απαρατήρητη.
Ειδικότερα, ο φωτογραφικός φακός του FTHIS “τσάκωσε” την παρουσιάστρια του Alpha με τσάντα αξίας 8.150 ευρώ, την οποία συνδύασε ένα casual chic σύνολο με κοστούμι και φλατ παπούτσια.
Η τσάντα που επέλεξε η Κατερίνα Καινούργιου
Η παρουσιάστρια της εκπομπής “Super Κατερίνα” κράτησε την Birkin από την Hermes, μία τσάντα που αποτελεί όνειρο για πολλές όνειρο γυναίκες. Η τιμή της, ξεκινάει από τα 8.150 ευρώ και ανεβαίνει, ανάλογα με το μέγεθος και το σχέδιο.
Μία μικρή περιουσία κοστίζει η τσάντα της Κατερίνας Καινούργιου



«Έντυνα τον αδερφό μου με γυναικεία ρούχα, τον φώναζα Έλενα»: Η Κατερίνα Καινούργιου το παραδέχεται 1η φορά
Η Κατερίνα Καινούργιου έκανε μία αποκάλυψη για εκείνη και τον αδελφό της, με αφορμή τις δηλώσεις της Κωνσταντίνας Σπυροπούλου για τον τρόπο με τον οποίο ο γιος της, Βλάσσης διαχειρίζεται τη δεύτερη εγκυμοσύνη της.
Τι έκανε η Κατερίνα Καινούργιου στον αδελφό της
Ειδικότερα, η παρουσιάστρια της εκπομπής “Super Κατερίνα” εξομολογήθηκε πως «όταν γεννήθηκε ο αδελφός μου, οι γονείς μου μού έκαναν δώρο μια κούκλα. Πήγαινα και τον βαρούσα κρυφά. Δεν τον ήθελα καθόλου. Δεν ήθελα καθόλου που ήταν αγόρι. Ήμουν μικρή, έχουμε 1,5-2 χρόνια διαφορά. Δεν τον ήθελα. Όταν μου είπαν ότι είναι αγόρι και τον λένε Παναγιώτη, δεν τον ήθελα, είχα ένα κόλλημα και τον φώναζα Έλενα. Όταν ο αδελφός μου πήγε 4-5 χρονών, τον έντυνα κορίτσι κρυφά από τη μαμά και τον μπαμπά και τον φώναζα Έλενα. Το έχω πει τόσες φορές δημόσια που οι φίλοι του στα κινητά τους τον έχουν περασμένο “Έλενα”. Δεν ήθελα που ήταν αγόρι. Μάλιστα, τότε που τον έντυνα εγώ κορίτσι, καθόταν ο καημένος, σου λέει, “θα με δείρει μετά αυτή”».
Ο αδελφός της Κατερίνας Καινούργιου υπέμενε όλα όσα του έκανε
…
Σκέφτηκε για 9s
Τι πρέπει να αλλάξει:
Το άρθρο ενώνει δύο εντελώς διαφορετικά θέματα και αυτό χαλάει τη συνοχή του. Το πρώτο αφορά δημόσια εμφάνιση της Κατερίνας Καινούργιου με τσάντα Hermès Birkin, ενώ το δεύτερο αφορά μια τηλεοπτική εξομολόγηση για τον αδελφό της. Καλύτερα να χωριστούν σε δύο ξεχωριστά άρθρα.
Για την τσάντα, η αναφορά στα 8.150 ευρώ δεν πρέπει να παρουσιάζεται ως βέβαιη σημερινή τιμή. Οι τιμές των Birkin μεταβάλλονται ανά έτος, μέγεθος, δέρμα και αγορά. Ενδεικτικά, στην Ευρώπη το 2024 η Birkin 25 είχε τιμή περίπου 8.600 ευρώ και η Birkin 30 περίπου 9.400 ευρώ, άρα το «ξεκινά από 8.150 ευρώ» είναι παλιό στοιχείο.
Επίσης, δεν μπορούμε να ταυτοποιήσουμε με απόλυτη βεβαιότητα από το διαθέσιμο υλικό το ακριβές μοντέλο, μέγεθος και δέρμα της τσάντας. Άρα είναι ασφαλέστερο να γράψουμε ότι εμφανίστηκε με τσάντα Birkin της Hermès, μοντέλο που συγκαταλέγεται στα ακριβότερα και πιο αναγνωρίσιμα του οίκου, χωρίς να δίνουμε αυθαίρετη ακριβή τιμή.
Το δεύτερο κομμάτι για τον αδελφό της είναι πραγματική τηλεοπτική αναφορά της ίδιας, αλλά ανήκει σε διαφορετικό άρθρο. Η Καινούργιου είχε πει το 2024 στη «Super Κατερίνα» ότι όταν ήταν παιδί δεν ήθελε να έχει αγόρι αδελφό, τον αποκαλούσε «Έλενα» και τον έντυνε με κοριτσίστικα ρούχα.
Τελικός τίτλος:
Κατερίνα Καινούργιου με Hermès Birkin σε casual chic εμφάνιση
Εναλλακτικοί τίτλοι:
Η Κατερίνα Καινούργιου εμφανίστηκε με μία από τις πιο διάσημες τσάντες Hermès
Η πολυτελής Birkin που επέλεξε η Κατερίνα Καινούργιου για τη βόλτα της
ΤΕΛΙΚΟ HTML:
Η Κατερίνα Καινούργιου έχει ιδιαίτερη αδυναμία στη μόδα και στις επώνυμες τσάντες, κάτι που έχει φανεί πολλές φορές στις δημόσιες εμφανίσεις της.
Σε μία από αυτές τις εμφανίσεις, η παρουσιάστρια απαθανατίστηκε σε εμπορικό κέντρο των βορείων προαστίων κρατώντας μία Hermès Birkin, μία από τις πιο αναγνωρίσιμες και περιζήτητες τσάντες πολυτελείας.
Η εμφάνιση της Κατερίνας Καινούργιου
Η παρουσιάστρια επέλεξε ένα casual chic σύνολο με κοστούμι και φλατ παπούτσια, ολοκληρώνοντας την εμφάνισή της με την εντυπωσιακή τσάντα.
Η Birkin της Hermès έχει εξελιχθεί εδώ και δεκαετίες σε σύμβολο πολυτέλειας και αποτελεί ένα από τα πιο γνωστά σχέδια του γαλλικού οίκου.

Πόσο κοστίζει μια Hermès Birkin;
Δεν υπάρχει μία ενιαία τιμή για όλες τις Birkin. Το κόστος εξαρτάται από το μέγεθος, το είδος του δέρματος, το χρώμα, τα μεταλλικά στοιχεία και τη χρονιά αγοράς.
Οι επίσημες τιμές αλλάζουν με την πάροδο του χρόνου και τα πιο σπάνια μοντέλα μπορεί να κοστίζουν πολύ περισσότερο, ιδιαίτερα στη δευτερογενή αγορά.
Για τον λόγο αυτό, χωρίς να γνωρίζουμε το ακριβές μέγεθος και τα χαρακτηριστικά της τσάντας που κρατούσε η Κατερίνα Καινούργιου, δεν μπορεί να δοθεί με βεβαιότητα συγκεκριμένη αξία.

Γιατί η Birkin θεωρείται τόσο ξεχωριστή
Η Hermès παρουσίασε την Birkin τη δεκαετία του 1980 και η τσάντα πήρε το όνομά της από τη Βρετανίδα ηθοποιό και τραγουδίστρια Jane Birkin.
Η χειροποίητη κατασκευή, η περιορισμένη διαθεσιμότητα και η μεγάλη ζήτηση έχουν συμβάλει στο να γίνει ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα αντικείμενα πολυτελείας στον χώρο της μόδας.

Στη συγκεκριμένη εμφάνιση, η Κατερίνα Καινούργιου συνδύασε την πολυτελή τσάντα με ένα πιο απλό και καθημερινό σύνολο, δημιουργώντας μια εμφάνιση που κινήθηκε ανάμεσα στο casual και το κομψό.












