Η σπηλιά Prohodna γνωστή και ως «Τα μάτια του Θεού»η πιο παράξενη σπηλιά στην Βουλγαρία.

Η σπηλιά Prohodna: Ένας παράξενος και όμορφος τόπος γνωστή και ως μάτια του Θεού

Η σπηλιά Prohodna, γνωστή και ως «Τα μάτια του Θεού», βρίσκεται στη Βουλγαρία, στο φαράγγι του Ίσκαρ, κοντά στο χωριό Karlukovo. Το σπήλαιο είναι γνωστό για τις δύο τεράστιες οπές στην οροφή του, που μοιάζουν με ανθρώπινα μάτια. Οι οπές έχουν διάμετρο περίπου 20 μέτρα και δημιουργήθηκαν από τη διάβρωση του νερού και του αέρα.

Το σπήλαιο είναι περίπου 260 μέτρα μακρύ και έχει δύο εισόδους. Η μία είσοδος είναι γνωστή ως η Μικρή Είσοδος και είναι αρκετά στενή. Η άλλη είσοδος είναι γνωστή ως η Μεγάλη Είσοδος και είναι αρκετά ευρύχωρη..

Εκτός από τις δύο οπές, η σπηλιά Prohodna διαθέτει και άλλα ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά. Το σπήλαιο είναι πλούσιο σε σταλακτίτες και σταλαγμίτες, καθώς και σε άλλα σπηλαιοσχηματισμούς. Οι επισκέπτες μπορούν επίσης να δουν μια παλιά εκκλησία που βρίσκεται μέσα στη σπηλιά.

Η σπηλιά Prohodna είναι ένα σημαντικό μέρος της τοπικής παράδοσης. Σύμφωνα με το μύθο, οι οπές στην οροφή του σπηλαίου είναι τα μάτια του Θεού, που παρακολουθούν τα πλάσματα του κόσμου.

Η σπηλιά είναι ένα δημοφιλές τουριστικό αξιοθέατο στη Βουλγαρία. Οι επισκέπτες μπορούν να περπατήσουν μέσα στη σπηλιά και να θαυμάσουν τις εντυπωσιακές οπές. Η σπηλιά είναι επίσης δημοφιλής για το άλμα με bungee, καθώς οι λάτρεις της αδρεναλίνης μπορούν να πηδήξουν από την κορυφή της Μεγάλης Εισόδου.

.

Η σπηλιά Prohodna είναι ένα παράξενο και όμορφο φυσικό φαινόμενο. Οι τεράστιες οπές στην οροφή του σπηλαίου δημιουργούν μια μοναδική ατμόσφαιρα, που μοιάζει με κάτι εξωπραγματικό

Δείτε το βίντεο

Η σπηλιά Prohodna είναι ένα μοναδικό και αξιοσημείωτο φυσικό φαινόμενο. Είναι ένα μέρος που αξίζει να επισκεφθείτε αν βρίσκεστε στη Βουλγαρία.

 

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ